Blatter mistenker USA for skittent spill

BREDSIDE TIL USA: FIFA-president Sepp Blatter ble gjenvalgt for fire nye år fredag. Han mener pågripelsene av en rekke FIFA-representanter var mistenkelig timet.

BREDSIDE TIL USA: FIFA-president Sepp Blatter ble gjenvalgt for fire nye år fredag. Han mener pågripelsene av en rekke FIFA-representanter var mistenkelig timet. Foto: Walter Bieri (Ap / NTB scanpix)

- Jeg er ikke sikker, men det lukter ikke godt.

30.05.15 11:57

FIFA-sjef Sepp Blatter sier han mistenker at USAs etterforskning av fotballorganisasjonen var et forsøk på å påvirke helgens FIFA-kongress.

- Jeg er ikke sikker, men det lukter ikke godt, sier Blatter til TV-kanalen RTF om sin teori om hvorfor sju FIFA-topper ble pågrepet to dager før kongressen, der FIFA-presidenten ble gjenvalgt.

Blatter trekker fram at USA tapte kampen mot Qatar om å få arrangere fotball-VM i 2022, og kaller landet «Jordans fremste støttespiller».

Prins Ali bin al Hussein, som stilte mot Blatter i presidentvalget, kommer fra Jordan.

Den gjenvalgte FIFA-presidenten kritiserer også den amerikanske påtalemyndigheten for uttalelser under etterforskningen.

Blant annet har statsadvokat Loretta Lynch sagt at korrupsjon i fotball er «stigende, systematisk og inngrodd, både i utlandet og her i USA».

Les også: - Interpol raidet kontorene til siktede
Les også:
- Det kommer flere FIFA-siktelser

- Selvfølgelig er jeg sjokkert. Som FIFA-president vil jeg aldri komme med kommentarer om en annen organisasjon uten å være sikker på hva som har skjedd, sier Blatter om uttalelsene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.