*Nettavisen* Sport.

Blatter nekter å følge EU-parlamentets oppfordring

NEKTER Å GÅ AV: Sepp Blatter insisterer på å bli sittende som FIFA-president til en ny en er valgt. Foto: Alessandro Della Bella (GettY Images)

Nekter å gå av før ny president er valgt.

I en resolusjon oppfordrer EU-parlamentet sittende FIFA-president Sepp Blatter til å gå av med umiddelbar virkning. Det er en oppfordring Blatter ikke tenker å følge.

- Små forandringer holder ikke, men store forandringer er kanskje heller ikke nok. FIFA trenger en ny start, sa idrett- og kulturansvarlig i EU-kommisjonen, Tibor Navracsics.

Parlamentet møttes onsdag kveld for å diskutere krisen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I en resolusjon inngått torsdag gjorde de klart at de oppfordret Sepp Blatter til å gå av allerede nå, i stedet for å vente på en ekstraordinær kongress og et nytt presidentvalg.

«Parlamentet oppfordrer derfor til at FIFA, på en åpen og inkluderende måte, finner en passende interimspresident», heter det i resolusjonen.

Senere onsdag sa en FIFA-talsmann at man var overrasket over resolusjonen.

- Blatter har allerede bestemt seg for å avslutte vervet når en ny president er valgt på en ekstraordinær kongress, sa talsmannen.

Onsdag innkalte FIFA til et ekstraordinært styremøte i juli, hvor de skal bestemme når presidentvalget skal avholdes. Ifølge BBC er datoen 16. desember, men det er foreløpig ikke bekreftet.

I onsdagens debatt tok flere til orde for å gjøre noe med VM-sluttspillene i Russland (2018) og Qatar (2022), men noen oppfordring til flytting eller boikott av mesterskapene ble ikke med i den endelige resolusjonen.

- FIFA er en syk organisasjon og sykdommen kommer på grunn av dem som har styrt den, sa spanske Santiago Fisas Ayxela i debatten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.