RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter nekter å gi seg

Sepp Blatter avviser alle anklagene.
Sepp Blatter avviser alle anklagene. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)
Sist oppdatert:
Sepp Blatter avviser alle anklager. I en uttalelse via advokatene sier Blatter at han fortsetter som FIFA-president.

Sepp Blatter og Michel Platini avviser alle beskyldninger. Begge uttalte mandag at den pengeoverføringen sveitsiske myndigheter etterforsker, har skjedd på lovlige premisser.

Blatter avviser at han har gjort noe ulovlig eller upassende under sin tid som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

FIFA-toppen har ifølge sveitsiske myndigheter forklart at den mye omtalte millionoverføringen til UEFA-president Michel Platini kom i stand som følge av en gyldig kompensasjon.

– President Blatter delte fredag med sveitsiske myndigheter det faktum at Platini gjorde en gyldig arbeidskompensasjon med FIFA da han var rådgiver for presidenten i 1998, skrev Blatters advokat, Richard Cullen i en uttalelse.

Platini forklarer

Ikke lenge etter pressemeldingen fra Blatters hold ble sendt ut, forklarte Platini seg i et brev fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

– Jeg vil klargjøre at i perioden 1998 til 2002 var jeg ansatt i FIFA for å jobbe med et bredt spekter av saker relatert til fotball. Det var min fulltidsjobb og en rolle alle kjente til. Inntekten er oppgitt til myndighetene i henhold til sveitsisk lov, skrev Platini.

Franskmannen ønsker ikke å forklare seg detaljert, men hevder det ikke har hendt noe ulovlig.

– I respekt for den pågående etterforskningen vil jeg avstå fra å komme med en detaljert uttalelse, skrev Platini.

Kan overta

Før anklagene mot Blatter og Platini kom, var sistnevnte favoritt til å overta som FIFA-president etter sveitseren. 79-åringen trekker seg fra vervet neste år.

Blatter er blitt satt under hardt press etter at 14 personer i organisasjonen ble siktet for korrupsjon i mai. Det førte til at den mektige mannen har valgt å gå av som president under en ekstraordinær FIFA-kongress i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere