RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter skylder på Frankrike og Tyskland

SKYLDER PÅ ANDRE: Sepp Blatter.
SKYLDER PÅ ANDRE: Sepp Blatter. Foto: Adam Davy (Pa Photos)
FIFA-presidenten mener de har skylden for at Qatar fikk VM.

FIFA-president Sepp Blatter mener politisk innblanding fra presidentene i Frankrike og Tyskland var årsaken til den overraskende VM-tildelingen til Qatar.

Det var i desember 2010 at FIFAs eksekutivkomité valgte Qatar som vertsnasjon for verdensmesterskapet i 2022. Tildelingen har blitt møtt med kraftig kritikk, men Blatter mener Frankrike og Tyskland har lite å klage på.

For ifølge Blatter skal Frankrike og Tysklands daværende presidenter Nicolas Sarkozy og Christian Wulff ha forsøkt å påvirke FIFA-medlemmene fra sine egne land.

– De prøvde å påvirke deres egne stemmeberettigede. Det er derfor vi nå har VM i Qatar. De som sørget for det må ta ansvar, sier han i et intervju med tyske Welt am Sonntag.

Følger flertallet

UEFAs franske president Michel Platini var i 2010 med i eksekutivkomiteen. Han skal ha stemt på Qatar. Det er ikke kjent hva tyske Franz Beckenbauer skal ha stemt for.

Qatar slo USA 14-8 i den avgjørende stemmeomgangen. Siden har det blitt hevdet at bestikkelser sørget for den overraskende tildelingen. Siden er det kjent at Blatter selv ikke stemte for Qatar.

– Jeg følger majoritetsprinsippet. Dersom flertallet vil ha VM i Qatar må jeg følge det, sier han.

Reduserer reisevirksomheten

I intervjuet sier Blatter også at han kommer til å delta når de europeiske VM-kvalifiseringsgruppene til VM i 2018 trekkes i St. Petersburg 25. juli. Men i tiden framover kommer han til å begrense reisevirksomheten sin på grunn av den pågående korrupsjonsetterforskningen mot FIFA.

– Jeg kommer ikke til å noen unødvendig reiserisiko så lenge alt ikke har blitt oppklart, sier Blatter.

Den siste tiden har han blant annet droppet å være til stede under U20-VM i New Zealand og kvinne-VM i Canada.

Blatter har annonsert sin avgang. En etterfølger skal velges i vinter, men endelig dato er ikke fastsatt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere