RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENVALG: Sepp Blatter ønsker ikke å gi seg som FIFA-sjef.
GJENVALG: Sepp Blatter ønsker ikke å gi seg som FIFA-sjef. Foto: Paulo Whitaker (Reuters)

Blatter vil fortsette som FIFA-sjef

- Mitt oppdrag er ikke fullført, sier han.

FIFA-sjef Sepp Blatter bekreftet mandag at han stiller som kandidat til en femte presidentperiode i Det internasjonale fotballforbundet.

Den 78-årige sveitseren har hatt rollen som fotballverdenens mektigste mann siden 1998. Og selv om han er blitt kritisert fra flere hold, nekter Blatter å gi seg.

- Dere skjønner; et oppdrag er aldri ferdig. Og mitt oppdrag er ikke fullført, sa FIFA-sjefen i en videohilsen til deltakerne på en global fotballkonferanse i Manchester.

- Under den forrige FIFA-kongressen i São Paulo fikk jeg ikke bare inntrykk av at jeg var ønsket, men støtte fra et stort antall nasjonale forbund som ba «vær så snill, vær vår president også i framtiden».

- Jeg vil komme med en offisiell erklæring under formannskapsmøtet i september om at jeg står (som kandidat). Det er et spørsmål om respekt å informere fotballfamilien om at «ja, jeg er klar. Jeg er en kandidat», fortsatte Blatter.

I forrige måned endte UEFA-president Michel Platini spekulasjonene om at han ønsker å overta Blatters plass. Franskmannen vil i stedet gå for en ny periode som leder for Det europeiske fotballforbundet.

Valget av ny FIFA-president skjer i Zürich i juni neste år. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere