RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter vil la trenere utfordre dommeravgjørelser

- Trenerne vil få muligheten, enten én eller to ganger i hver omgang, til å utfordre dommerens avgjørelser, sier FIFA-president Sepp Blatter.
- Trenerne vil få muligheten, enten én eller to ganger i hver omgang, til å utfordre dommerens avgjørelser, sier FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Leo Correa (Ap)
Vil teste ut forslaget allerede neste år.

FIFA-president Sepp Blatter åpnet mandag for at fotballtrenere kan få muligheten til å utfordre avgjørelser de mener er feil i løpet kampen.

I juni fortalte Blatter at han ønsket å se på muligheten til at trenere umiddelbart kan utfordre dommeravgjørelser underveis i kampene. Det kan skje ved dommerne må se video av episoden for å vurdere den på nytt.

Nå er ideen blitt tatt ett steg videre. Mandag opplyste Blatter på en konferanse i Manchester at han ønsker å teste ut forslaget allerede neste år.

- Trenerne vil få muligheten, enten én eller to ganger i hver omgang, til å utfordre dommerens avgjørelser. Men først må ballen være ute av spill, fortalte han.

- Så må det være en monitor ved sidelinjen, slik at dommeren og trenerne kan se episoden på nytt. Om han da ombestemmer seg vil avgjørelsen bli omgjort, slik som i tennis, la Blatter til.

Dermed kan det være duket for mer videodømming i de store ligaene, skulle FIFA velge å gå inn for forslaget. Først håper de å finne en liga som ønsker å teste systemet.

U20-VM, som arrangeres i New Zealand neste år, er i tillegg pekt ut som en turnering hvor Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ønsker å teste det ut i praksis. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere