*Nettavisen* Sport.

Blatters motkandidat trekker seg

Foto: (AFP/Scanpix)

Mohammed Bin Hammam har sett seg lei på anklagene om korrupsjon.

29.05.11 11:21

Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet (AFC) skulle opprinnelig stille som nåværende FIFA-president Sepp Blatters eneste motkandidat ved neste presidentvalget i Det internasjonale fotballforbundet førstkommende onsdag.

Dette blir det nå ikke noe av. Bin Hammam fra Qatar melder i en uttalelse på sin egen nettside at han ikke ønsker å se FIFAs navn bli trukket ytterligere ned i søla.

62-åringen skal ha tatt beslutningen bare noen timer før han skulle i møte med FIFAs etiske komité for å snakke om korrupsjonsanklagene mot ham, skriver BBC.

Bin Hammam la til at det faktum at hans presidentkandidatur nå er trukket ikke må knyttes opp mot at Det internasjonale fotballforbundet nå etterforsker korrupsjonsbeskyldningene.

Møtte karibiske representanter
Mohammed Bin Hammam og FIFAs visepresident Jack Warner anklages for å ha arrangert et møte spesielt for Det karibiske fotballforbundet (CFU) tidligere i mai.

Møtet skal ha blitt avholdt med tanke på det kommende presidentvalget. Flere CFU-medlemmer har fortalt FIFA at de ble tilbudt pengesummer for såkalte utviklingsprosjekter på møtet.

FIFA-styremedlem Chuck Blazer er mannen som står bak anklagene mot Bin Hammam og Warner, som begge nekter for at dette stemmer.

- Det gjør meg trist at sakene jeg står for og har trodd på har fått en høy pris. Det har skadet FIFAs rykte. Dette er ikke hva jeg hadde planlagt for FIFA og dette er uakseptabelt, melder Bin Hammam, og fortsetter:

- Jeg kan ikke tillate at navnet jeg er glad i (FIFA, red.anm.) blir dratt ytterligere ned i søla fordi to mennesker konkurrerer. Fotballen og folk som er glade i den må komme først.

Bare Blatter tilbake
Også Blatter står overfor lignende anklager fra nettopp Bin Hammam.

Den sveitsiske FIFA-presidenten har sittet i vervet siden 1998. Fredag sendte 75-åringen ut en uttalelse som sa at han ikke kunne kommentere etterforskningen som er startet mot ham. Han la til at fakta kom til å snakke for seg selv.

Annonsebilag