Ble frarådet å gå til Lillestrøm

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Tarik Elyounoussi er glad han valgte å lukke ørene.

07.05.10 15:16

START – LILLESTRØM 2-3:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Tarik Elyounoussi var en av eliteseriens største stjerner, scoret mål for det norske landslaget og var en mann storklubbene valfartet til Fredrikstad for å se spille fotball. Han endte til slutt opp med å signere for den nederlandske proffklubben Heerenveen.

Men der stoppet også eventyret.

Lite spilletid, hyppige trenerbytter og et nytt land gjorde at Elyounoussi mistrivdes. Da han valgte å komme tilbake til Norge for å få spilletid, var det mange som mente han ikke burde velge Lillestrøm. Det er han glad for at han ikke hørte på.

- Mange var uenig med meg i valget om å gå til Lillestrøm, de trodde det var et fysisk lag som spilte drittfotball. Jeg er glad for at jeg er her og får være med på dette, Lillestrøm er et lag bestående av mye teknikk, fart, dødballstyrke. Dette laget har alt. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte Lillestrøm, forteller Elyounoussi til Nettavisen.

Ingen selvtillit
Han kan ikke få skrytt nok av LSK-trener Henning Berg, som han trekker frem som en av årsakene til at både han selv og laget er i medgang om dagen.

- Å være i LSK blir bedre og bedre for hver dag. Jeg har kommet meg kjempegodt inn i gruppa, og jeg er utrolig heldig som har Henning som trener. Han er kjempedyktig, forteller Elyounoussi.

Han forteller at han i mangel på spilletid og tillit mistet totalt lysten på fotball under tiden i Nederland.

- Da jeg kom til Lillestrøm. var gleden og selvtilliten helt på bunn. Jeg hadde nesten glemt hvordan det er å spille fotball med mye publikum, og det er det som er morsomt. Nå er selvtilliten tilbake, sier en blid Tarik, som spilte nok en god kamp mot Start torsdag.

Elyounoussi nekter for at han tenker på å komme tilbake i landslagsvarmen, og krever å bli trodd på det.

- Jeg tenker ikke så mye på landslaget. Jeg fokuserer på meg selv og mine prestasjoner for laget, og gjør jeg det så kommer fort de andre tingene av seg selv. For meg er det viktigste å få spilletid og matching på høyt nivå, hvis ikke synker selvtilliten og gleden. Jeg bruker hver trening og hver kamp til å utvikle meg, så får vi heller ta spill for landslaget som en bonus, forteller Elyounoussi.

Blanke ark
Han forteller at han er glad for tilliten Berg har vist ham, og ser frem til en ny sjanse i profftilværelsen i Heerenveen med tiden i LSK i bagasjen.

- Det er positivt for meg å få en ny sjanse i Nederland. Heerenveen får ny trener i sommer, og for ledelsen der var det viktig at jeg skulle starte med blanke ark med den nye treneren, noe jeg tar som et godt tegn på at de fortsatt har troen på meg. Jeg har ikke gitt opp å virkelig lykkes der nede, jeg har tre år igjen av kontrakten, og nå vet jeg hva som venter meg. Med tanke på spilletiden jeg har fått her, og selvtilliten og gleden med fotball gjør at jeg tror det kommer til å gå bra for meg i Heerenveen, avslutter Elyounoussi.

LSK-trener Henning Berg er glad for at Elyounoussi valgte å komme til Lillestrøm.

- Tarik er en veldig god spiller, og nå begynner han å komme i veldig god form, noe vi selvsagt er veldig glade for. Det var derfor vi gjorde avtalen med Heerenveen. For Tarik var det bra å komme hit og få kamptrening, for oss var det bra fordi vi fikk en god spiller. Han blir bedre og bedre, noe som sikkert er ålreit for Tarik det og, så får han føle at han får utviklet seg og blir bedre. Økonomisk var det en ekstremt gunstig avtale for oss også, forteller Berg til Nettavisen.

Berg er fornøyd med hvordan Elyounoussi har utviklet seg under tiden i LSK.

- Jeg synes han har hatt en tilfredsstillende utvikling. Han trengte litt kamptrening da han kom, og trengte tid til å bli kjent med lagkamerater. Nå begynner vi å se Tarik spille på det store potensialet han har i seg, sier Henning Berg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.