*Nettavisen* Sport.

Ble hetset hele kampen

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Politiet grep ikke inn mot de danske rasistene som skjemmet oppgjøret mellom Lyngby og FCK lørdag.

19.02.07 19:20

Til tross for at en rekke politifolk var tilstede under treningskampen mellom den danske førstedivisjonsklubben Lyngby og reservelaget til FC København, var det ingen som stoppet gruppen, som blant annet lagde apelyder hver gang FCKs mørkhudede spillere hadde ballen.

- Det begynte i første omgang, da Razak Pimpong og jeg ble møtt med apelyder og utrykk som "nigger" hver gang vi hadde ballen. I pausen ble Pimpong byttet ut, men sydafrikanske Bongamusa Mthethwa kom på banen, sier FCKs Jamil Fearrington til bold.dk.

Reagerte på politiet
- I andreomgang ble det bare verre og verre. Apelydene fortsatte, og de begynte å synge ting som "nigger, nigger in the bush", fortsetter Fearrington.

Det var flere som reagerte på at ikke politiet satte en stopper for gruppens utsagn under kampen.

- Det må være lov å si at når ordensmakten likevel står der, så må de da kunne be den gjeldene gruppen om å holde opp, eller forlate stedet, mener FCK-reservenes trener, Benny Gall.

Anmeldes og utestenges
Lyngby har i etterkant av kampen, som for øvrig endte 4-0 favør Lyngby, beklaget episoden, og lovet at det vil bli slått meget hardt ned på. I tillegg til at samtlige medlemmer av gruppen vil bli politianmeldt vil de også utestenges fra Lyngbys kamper på ubestemt tid.

- Dette er en gruppe vi vil distansere oss fra, og holde sterk avstand til. De kommer på kampene våre cirka tre ganger i året, når vi møter lag de synes er interessante, men det har ingenting med fotball å gjøre, sier en oppgitt hovedtrener for Lyngby, Kasper Hjulmand.

Fifa har nettopp slått fast at det skal slås hardt ned på rasisme. Det betyr blandt annet at en klubb kan fratas poeng dersom spillere, ansatte eller tilskuere tilknyttet klubben oppfører seg diskriminerende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag