RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble hyllet som Englands gullgutt: - Jeg hadde vært ti ganger bedre i dag

ITALIA: Micah Richards i aksjon for Fiorentina.
ITALIA: Micah Richards i aksjon for Fiorentina. Foto: Marco Bertorello (AFP / NTB scanpix)
Nå advarer han mot å kaste unggutter «til ulvene».

Micah Richards var i sine yngre år sett på som et stort talent i England og allerede i 2006 fikk forsvarsspilleren sin debut for landslaget.

Den tidligere Manchester City-spilleren var 18 år.

I dag er Richards 26 år og på lån i italienske Fiorentina. Skader og lite spilletid i City har ødelagt mye av karrieren til den sterke engelskmannen.

- Blir spyttet ut
I et intervju med BBC snakker han nå ut om nettopp det å bli kastet inn i internasjonal toppfotball i så ung alder og hva det gjorde med ham.

- Noen ganger, når engelske spillere gjør det bra i ung alder, får de sjansen på landslaget. Tre eller fire år senere, blir de spyttet ut igjen, sier han.

- Jeg var alt for ung. Gi meg heller sjansen for England nå, jeg er trolig ti ganger så god nå, som jeg var den gangen, mener 26-åringen.

Richards har gjort det greit siden overgangen til Italia i sommer. Richards mener han nå er en bedre spiller når det kommer til det taktiske.

- Jeg hadde et par gode sesonger i City, men når det kom til posisjoneringen, var jeg ikke god nok. Jeg holdt ikke internasjonalt nivå teknisk, heller. Jeg brukte kun fart og styrke for å komme meg ut av trøbbel.

Richards var sist på banen for landslaget i februar 2012 og har ikke vært aktuell for laget etter at Roy Hodgson tok over ansvaret.

Håper på Hodgson
Nå håper han på en ny sjanse med tre løver på brystet, men tror ikke at Hodgson følger så mye med på det som skjer i italiensk Serie A. Det til tross for at landslagssjefen selv har vært trener i støvellnasjonen for Inter.

- Om han bestemmer seg for å ta turen hit en dag, så ønsker jeg han lykke til. Om han ikke kommer, vil jeg uansett gjøre mitt beste her, sier han.

Richards er langt fra den eneste som har slått gjennom for England i ung alder, for så å forsvinne litt ut av landslagsdiskusjonen. Jack Rodwell er et annet eksempel på en ung spiller som har slått igjennom med brask og bram, debutert for England, og så forsvunnet litt ut på grunn av lite spilletid.

Richards mener dette er en uheldig trend.

- Noen spillere kommer til et punkt i karrieren der de får lite spilletid og da blir de ikke tatt ut på landslaget. Ledelsen ser i stedet alltid etter det neste store talentet. Jeg føler ikke at det alltid er riktig, sier 26-åringen.

- Spillere burde bli plukket ut basert på prestasjoner. I England tenker man imidlertid ofte: La oss slippe til de yngste og hausse dem opp, mener Richards.

Richards har spilt sju kamper for Fiorentina i høst, tre av dem i ligaen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere