*Nettavisen* Sport.

Ble hyllet som verdens beste. Så gjorde han dette

Fra himmel til helvete for superkeeper Manuel Neuer.

20.10.15 23:16

ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN 2-0:

Arsenal hadde fått en nærmest katastrofal åpning på høstens Champions League før møtet med superlaget Bayern München tirsdag.

Arsène Wengers menn, som er i god form i den hjemlige ligaen, hadde tapt både borte mot Dinamo Zagreb og hjemme mot Olympiakos.

Derfor var ikke annet enn tre poeng godt nok for den franske professoren og hans disipler hjemme mot Josep Guardiolas soldater.

Fra himmel til helvete
Og mye skulle handle om superkeeper Manuel Neuer i tirsdagens kamp. Først vartet tyskeren opp med en vanvittig redning på en heading fra Theo Walcott. Neuer ble hyllet som verdens beste keeper både av Bayern Münchens egen twitterkonto og tidligere lagkompis Pepe Reina.

Det Neuer gjorde 13 minutter fø full tid var imidlertid ikke verdensklasse. Keeperen kom ut på en skikkelig bærtur i feltet da Olivier Giroud satte inn Arsenals og kampens første mål. Mesüt Özil la på til 2-0 helt på tampen.

- Det var min feil, dette målet. Hadde det ikke vært for at jeg slapp inn det målet, ville det blitt 0-0. Men både jeg og Petr Cech spilte en god kamp i dag, men feilen min var grunnen til at Arsenal vant, sier Neuer til Viasat.

- Vi visste at Arsenal er et farlig lag, spesielt på kontringer. Vi hadde forberedt oss godt og sett Arsenals kamp mot Manchester United, men dette var én av de dagene. Konsentrasjonen vår var ikke på topp, selv om vi var overlegne i spillet, sier den tyske sisteskansen.

Målscorer Olivier Giroud trekker fram Petr Cech som en matchvinner.

- Vi var gode fram til det første målet og forsvarte oss bra. Bayern München har ballen mest, fordi laget er veldig bra med ballen og dominerer oss der, men vi visste at vi kunne avgjøre dette. Vi måtte vinne og vi kan takke Petr Cech for at vi klarte det, sier Giroud til BT.

Dermed sikret Arsenal tre viktige poeng i gruppen. Bayern står fortsatt med seks poeng, det samme som Olympiakos. Zagreb har tre poeng.

Superredning
Arsenal skapte flere gode muligheter mot det tyske storlaget i løpet av første omgang, men møtte veggen i keeperhelt Manuel Neuer.

Åtte minutter var spilt av oppgjøret da Mesüt Özil testet skuddfoten. Han fyrte av fra rundt 15 meter, men tyskernes målvakt var på pletten.

Gjestene hang også godt med på notene og i det 12. minutt spilte Thiago Alcantara vegg med Thomas Müller og knallet til fra rundt ti meters hold. Petr Cech i Arsenals bur viste at også han kan et og annet om å redde.

Bayern fortsatte å skape farligheter og noen minutter senere var det Douglas Costas tur. Han vartet opp med en herlig finte som sendte Hector Bellerin ut pølsekiosken, før han avsluttet. Cech slo til hjørnespark.

Arturo Vidal testet den tsjekkiske burvokteren etter en halvtimes spill, men også skuddet fra chileneren ble keepermat for sisteskansen.

Første omgangs store prestasjon kom imidlertid etter 35 minutter. Nacho Monreal la et perfekt innlegg på hodet til Theo Walcott og Arsenal-spilleren traff bra fra rundt tre meter. Manuel Neuer var imidlertid som en tiger i buret og lot seg slettes ikke lure. En vanvittig redning av Neuer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

VANVITTIG; Manuel Neuer stoppet The Walcotts heading. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)


Nærmere mål kom naturlig nok ingen av lagene i første omgang og dermed sto det målløst 0-0 da spillerne tuslet i Emirates-garderoben.

Neuer-tabbe
Andre omgang åpnet ikke like friskt som det den første omgangen hadde vært, men det var stadig nerve og spenning i oppgjøret.

51 minutter var spilt da Douglas Costa trakk seg innover i banen og fyrte i veien et skudd. Avslutningen gikk like over målet til Cech.

Like etter presenterte Robert Lewandowski seg. Formspissen skjøt fra rundt 16 meter, men igjen var Petr Cech oppe med en hånd og reddet.

I det 76. minutt var samme mann frampå igjen. Polakken ble spilt fri igjennom med Cech, men igjen var Arsenal-keeperen lurest. En akrobatisk opptreden av burvokteren stoppet Lewandowski.

Lik etter lyktes det altså fro vertene. Santi Cazorla slo et frispark inn i boksen og Neuer var plutselig på en vanvittig bærtur. Olivier Giroud fikk dermed en enkel jobb med å heade Arsenal opp i føringen.

Helt på tampen satte Mesüt Özil spikeren i kista da han så vidt fikk satt ballen forbi Neuer. dermeed ble det tre poeng til londonlaget.

Se Girouds scoring her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.