Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble matchvinner igjen

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Torgeir Børven ble igjen tungen på vektskåla.

AALESUND - ODD 0-1:

I fjor endte det med 3-2 seier til Odd på Aalesunds hjemmearena.

Den gangen var det Torgeir Børven som ble matchvinner. Søndag kveld ble han det igjen.

Simen Brenne kom alene mot Sten Grytebust og vippet ballen over målvakten. Brenne ble felt, men Børven dukket opp og fikk sendt ballen over streken.

Dermed tok Odd tre livsviktige poeng i nedrykkskampen.

Jevnspilt
Aalesund kjemper fortsatt om å få spise kirsebær med europeiske topplag i Europa League.

Søndag kveld ventet Odd på Color Line-stadion. De kjemper for å overleve i Tippeligaen.

Odd var trygge bakover i den første omgangen og skapte flere målsjanser etter kontringer. Likevel var det hjemmelaget som kom til de første store sjansene.

Først var det Christian Myklebust som mottok ballen ved bakerste stolpe og sendte ballen like utenfor stolpen. Få minutter senere kom Aafk-midtstopper Daniel Arnefjord på et sugende kontringsløp og fikk tilslutt ballen i bakrommet. André Hansen i Odd-målet var imidlertid raskt ute og fikk kastet seg inn i beina på midtstopperen. Hjemmesupporterne ropte på straffe, men TV-bildene viser at Hansen var på ballen først.

22 minutter var spilt da Odd og Simen Brenne fikk en eventyrlig mulighet til ta ledelsen. Et innlegg går via en Aalesund-spiller og til en umarkert Brenne i utkanten av feltet. Midtbanespilleren smalt til, men ballen strøk utsiden av stolpen til Sten Grytebust.

Halvtimen var spilt da bortelaget var frempå igjen. Denne gangen var det Steffen Hagen som løp seg fri ute på kanten og la inn til Håvard Storbæk som headet ballen like utenfor.

Aalesund skapte noen farligheter på dødballer mot slutten av omgangen, men ingen av lagene klarte å sette ballen i mål før kampleder Kristoffer Helgerud blåste av for pause og sidebytte.

Børven ble matchvinner
I den andre omgangen var det mye stillingskrig på kunstgresset i Aalesund, men etter 60 minutter kom kampens eneste mål signert Torgeir Børven.

Kampens store gigant Simen Brenne kom alene mot Grytebust og ble taklet. Ballen trillet fritt i feltet og Børven fikk satt ballen i nota.

Dermed er Odd oppe i 19 poeng, mens Aalesund blir stående på sine 23.

PS: Etter 89 minutter gikk strømmen på Color Line-stadion på grunn av tordenvær. Dommerne valgte likevel å la de siste minuttene av kampen fortsette som normalt - uten flomlys.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!