*Nettavisen* Sport.

Ble møtt med pipekonsert i hjemmedebuten

Gary Neville fikk en tøff start som Valencia-manager.

09.12.15 23:25

VALENCIA -LYON 0-2:

Gary Neville fikk litt av en oppgave i sin første kamp som Valencia-manager.

Laget måtte slå Lyon, samtidig som gent måtte avgi poeng hjemme mot gruppeleder Zenit St. Petersburg.

Men det ble 0-2-tap for engelskmannen i hans debut, og etter kampen var han en slagen mann.

- Jeg synes vi virket tunge i beina i dag, akkurat som vi hadde spilt en kamp tidligere i dag. Vi var det beste laget i førsteomgangen, men i den andre omgangen slapp vi inn mål på kontring og slapp inn det andre målet, sier Neville ifølge UEFA.com etter kampen.

Alt i alt mener han de tapte fullt fortjent.

- De var et bedre lag enn oss og det finnes ingen unnskyldninger. Vi kan ikke være fornøyde med måten vi spilte på, og vi kan ikke skylde på andre enn oss selv, forklarer han.

Og Neville trodde han hadde fått en drømmestart tidlig i oppgjøret da Shkhodran Mustafi sendte Valencia i føringen, men dommeren valgte på merkelig vis å annullere scoringen for en hendelse i forkant av scoringen.

Oppgaven ble meget vanskelig for Nevilles mannskap, da Maxwel Cornet på vakkert vis la ballen bort i det lengste krysset med en leken skru etter 37 minutters spill.

Og når Gent hadde gått opp i ledelsen hjemme mot Zenit i det 18. spilleminutt, etter scoring av Moses Simon, ble oppgaven nærmest umulig for Valencia.

Underveis i den første omgangen fant hjemmefansen ut at de skulle pipe mot sine egne, både spillere og dommere, før de sekunder senere begynte å klappe og heie de frem.

Valencia klarte aldri å slå tilbake i oppgjøret, til tross for at Zenit utliknet og ga spanjolene en gavepakke til å avansere.

Men dessverre for Neville kom aldri de to nødvendige scoringene som ville sendt dem videre i Champions League, og det ble en blytung start som Valencia-manager for den tidligere Manchester United-profilen.

Og når Lyon gikk opp i 2-0 med kvarteret igjen av kampen, og Gent tok tilbake ledelsen mot Zenit, gikk luften helt ut av Valancia-ballongen, og Champions League-eventyret er over for denne gang for det spanske storlaget.

Se høydepunkter med tillatelse fra Viasport.no i vinduet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.