*Nettavisen* Sport.

Ble seriemester på hotellsenga

SERIEMESTER: Omar Elabdellaoui ble seriemester med Olympiakos søndag.

SERIEMESTER: Omar Elabdellaoui ble seriemester med Olympiakos søndag. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

Olympiakos herjet med stakkars Levadiakos.

20.04.15 01:06

OLYMPIAKOS - LEVADIAKOS 4-0:

PIRAEUS/ATHEN (Nettavisen): Med bluss, fryverkeri og med noe som lignet granater, hyllet Olympiakos-fansen sine spillere før kampstart mot Levadiakos.

Grunnen var enkel: Laget var klare som seriemestere allerede før kampstart, ettersom Panathinaikos gikk på en kjempesmell borte mot Panthratikhos.

Den beskjeden fikk Omar Elabdellaoui mens han lå på hotellsenga, kun to og en halv time før kampstart.

Smakte godt
- Ja, jeg lå på hotellrommet og så at vi ble seriemestere fordi Panathinaikos tapte sin kamp. Det smakte godt, veldig godt, forteller en smørblid Elabdellaoui til Nettavisen i mixed zone etter kampen.

Han forteller at laget var innstilt på at de måtte ta poeng hjemme søndag for at de skulle kunne kalle seg seriemestere, men den oppgaven ble mye enklere ettersom erkerivalen tapte sin kamp.

- Vi startet ikke kampen altfor bra i dag, de hadde et par store sjanser tidlig i kampen. Men så fikk keeperen deres rødt kort, og da ble det vanskelig for dem, forklarer Elabdellaoui.

Etter det røde kortet så det ut til at det kun var ett lag ute på banen.

- Ble kampen avgjort med det røde kortet, tror du?

- Ja, på en måte ble den det. Med ti mann så slet de fryktelig. Da ble kampen helt annerledes.

Første seniortittel
Seriemesterskapet med Olympiakos er Elabdellaouis første tittel som seriemester, og nå vil han vinne mer.

- Det er enda kamper igjen i serien, og vi er fortsatt med i cupen. Og cupen er viktig. Vi vil vinne The Double. Vinner vi cupen, så blir det en bra sesong, smiler Olympiakos-proffen.

Han er ikke redd for at spillerne skal senke skuldrene og ta det for rolig resten av sesongen, og dermed gå glipp av cupgull-muligheten.

- Vi vet hvor mye cupen betyr for fansen, og vi spillerne vil vinne alt vi er med på. Så jeg tror folk har den rette innstillingen og at motivasjonen er der, tror Elabdellaoui.

Men det er tydelig at fansen til den greske storklubben er bortskjemte. Kun halve stadionen var besatt da kampen startet, med Omar Elabdellaoui på benken.

Klikk på bildet for å forstørre.

I ATHEN: Nettavisen-journalist Anders Bakkerud Larsen er på plass i Athen. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Nettavisen)

Et rødt kort til gjestene etter 25 minutters spill ødela all spenning i oppgjøret, i en kamp Olympiakos etterhvert vant enkelt 4-0, med Elabdellaoui på banen de siste 30 minuttene.

Klønete rødt kort
Det var en tam innledning på oppgjøret, og det var gjestene som kom nærmest scoring innledningsvis.

Men oppgaven ble tilnærmet umulig for gjestene da Levadiakos-keeper Michalis Sifakis ble utvist etter 25 minutter. Keeperen gikk utenfor egen sekstenmeter, og så ut til å ha glemt alle regler da han handset ballen langt utenfor egen boks.

Etterhvert tok vertene over, og etter 44 minutters spill vartet de opp med et kjempeangrep som Alejandro Dominguez avsluttet i mål.

Omar på banen
Ti mnutter inn i den andre omgangen avgjorde vertene kampen etter et dødballmål av Jorge Benitez.

Med en halvtime igjen av kampen entret Elabdellaoui banen, og kun sekunder senere økte vertene ledelsen.

Levadiakos-keeperen klønet det skikkelig til og ble løpt opp av en Olympiakos-spiller. Ballen havnet ut på sekstenmeteren, hvor Rodriguez hadde få problemer med å sette inn sitt andre for kvelden.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET TO: Alejandro Dominguez, i midten, scoret to av Olympiakos' fire mål mot Levadiakos. Foto: Yorgos Karahalis (Ap / NTB scanpix)

Resten av oppgjøret foregikk med massiv ballbesittelse fra Olympiakos' side, og det burde ha blitt enda større sifre.

Elabdellaoui ble etterhvert flyttet ned på høyrebacken, men han sto fortsatt høyt i banen og så ut til å være meget interessert i å blande seg inn offensivt.

I siste spilleminutt fastsatte vertene stillingen til 4-0.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed kan Olympiakos krones til seriemestere, selv uten hjelp fra andre lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.