Gå til sidens hovedinnhold

Ble testet av United og City

Så ble Lillestrøms stortalent tidenes yngste målscorer i Tippeligaen.

STRØMSGODSET-LILLESTRØM 5-4:

DRAMMEN (Nettavisen): Forrige uke skrev Nettavisen om Vikings stortalent, Valon Berisha. 17-åringen, som tidligere hadde takket nei til tilbud fra Manchester City og Aston Villa, scoret med et nydelig langskudd mot Lillestrøm.

Søndag var det en av Lillestrøms stortalenter som viste seg fram.

16 år gamle Ohi Omoijuanfo fikk sjansen fra start borte mot Strømsgodset, og scoret romerikingenes første mål i 4-5-tapet. Dermed ble han ifølge Romerikes Blad tidenes yngste målscorer i Tippeligaen - 16 år og 300 dager gammel.

- Vært på prøvespill
Som Vikings Berisha har også Omoijuanfo en fortid fra England.

- Ja, jeg har vært på prøvespill både hos Manchester United og Manchester City. Jeg har vært to ganger i United og én gang i City, sier 16-åringen til Nettavisen.

Han har også prøvd seg hos Glasgow Rangers.

- Prøvespillene var nok mest for erfaringens skyld, men selvsagt var det stort. Jeg fikk bra tilbakemeldinger. Det var også snakk om noe tilbud, men jeg vil bli her, fortsetter han.

Unggutten, som har spilt for U16-landslaget, er 16 år gammel og spilte med drakt 16 søndag, ble hentet til Åråsen fra Holmlia i fjor.

Nå vil han gi noe tilbake til de som har gitt ham tillit.

- Ja, jeg har lyst til å bli her. Jeg vil utvikle meg i Lillestrøm. Jeg har trent fast med A-laget. Nå har jeg også fått sjansen i kamp. Henning Berg har gitt meg tillit, og det er en god følelse. Støtteapparatet er helt fantastisk og jeg har mange fine mennesker rundt meg. Jeg trives godt. Jeg blir tatt godt vare på, og da trenger jeg ikke å reise herfra allerede som 16-åring. Da vil jeg heller utvikle meg fullt her før jeg skal ut i den store verden, sier han.

Fredag, på trening, skjønte han at det kunne bli Tippeliga-debut og det fra start mot Strømsgodset. Det varslet nemlig Henning Berg om. Kompisene ble varslet, og Omoijuanfo vekslet mellom det å være nervøs til bare å være kry.

- Håper på flere sjanser
Derfor var målet selvsagt helt fantastisk.

- Jeg oppfattet det nesten ikke først. Det kom som et sjokk egentlig. Etterpå, da jeg skjønte det, ble jeg imidlertid veldig, veldig glad. Det varmet hjertet mitt, sier han.

- Og da blir det vel en feiring?

- Selvfølgelig. Nå skal jeg hjem til familien. Så blir det en god middag, sier han.

- Så får jeg bare håpe det blir enda flere sjanser i Tippeligaen neste sesong.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?