Ble tilbudt penger før kampen mot Mix og USA

Foto: AFP / NTB scanpix

Skal ha vært et forsøk på å manipulere kampen og resultatet.

To av spillerne på landslaget til Belize sier de ble tilbudt penger og utsatt for et bestikkelsesforsøk før kampen mot USA i Gold Cup.

Woodrow West og Ian Gaynair tok begge kontakt med CONCACAF som har ansvaret for turneringen, og fortalte om hendelsen like før åpningskampen mot USA, der Belize tapte 1-6.

Nå opplyser CONCACAF at det er satt i gang full etterforskning rundt saken, og det blir også opplyst at etterforskningen foregår i nær samarbeid med Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Det er foreløpig ikke lekket ut detaljer om bestikkelsesforsøket, men CONCACAF referer til saken som et forsøk på å manipulere kampen og resultatet.

I en pressemelding blir det også hevdet at CONCACAF skal ha oppdaget hvem som sto bak forsøket på å bestikke de to spillerne.

«Foreløpige undersøkelser har ført til at vi har en sikker identifikasjon på hvem det var som forsøkte å bestikke de to spillerne», heter det i en uttalelse fra CONCACAF.

Der blir også de to spillerne takket for at de tok saken videre til forbundet.

Det er ingen hemmelighet at internasjonal fotball er svært utsatt for forsøk fra store veddemålssyndikater på kampfiksing. Dette er et problem som ser ut til å være voksende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.