*Nettavisen* Sport.

Ble Tromsøs redningsmann - igjen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Zdenek Ondrasek reddet viktige poeng.

29.07.12 22:59

TROMSØ - ROSENBORG 1-1:

Han gjorde det i sesongåpningen mot Fredrikstad. Mot Tromsø. Mot Haugesund. Mot Sogndal. Og mot Rosenborg.

Tromsøs Zdenek Ondrasek har den fantastiske spisskvaliteten å score de virkelig viktige målene, som skiller tap fra viktige poeng.

Rosenborg ledet store deler av kampen på Alfheim stadion søndag, men Ondrasek vet hvordan poeng skal reddes, og sørget for at kampen endte 1-1.

Rosenborg med helt ny tropp
Rosenborg var like avhengig av tre poeng for å henge med i gullkampen, som Tromsø var for å henge med i det hele tatt, da lagene møttes på Alfheim søndag.

Sånn sett er det kanskje like greit at begge lag fikk med seg ett poeng.

Trønderne har slitt på det nordnorske gresset tidligere, og kom fra en uavgjortkamp mot Lillestrøm i den forrige serierunden, men med en oppusset tropp så det ut til å gå langt bedre.

Jon Inge Høiland, Fredrik Midtsjø, John Chibuike og Steffen Iversen ble alle erstattes fra start, og Simen Wangberg, Borek Dockal, Ole Kristian Selnæs og Rade Prica var med i førsteelleveren.

Det var imidlertid to gjengangere som sørget for kampens første mål.

Tromsø dominerte åpningsminuttene, men Rosenborg gikk opp i ledelsen da Daniel Fredheim Holm og Mikael Dorsin spilte veggspill på vakkert vis, og førstnevnte trillet inn 1-0-målet.

Utlignet og reddet poeng
Vertene beholdt dominansen, men forferdelig som fotball kan være, så alle poengene ut til å bli med til Lerkendal.

Så satt den endelig for Tromsø.

Magnus Andersen la inn i feltet, der Ole Martin Årst sto godt plassert. Ondrasek hadde imidlertid sikret seg en enda bedre scoringsposisjon, noe Årst oppdaget. Han hoppet over ballen og lot den trille videre til Ondrasek, som enkelt puttet inn 1-1.

Nestensjansene gjorde tilskuerne varme i supportertrøya i sluttminuttene, men det endte med poengdeilig.

Med ett poeng ligger Rosenborg fortsatt på tabellens andreplass, og har to poeng opp til Molde på sølvplass. Strømsgodset er fortsatt nærmest gullet, med åtte suverene poeng mer enn trønderne.

- Første omgangen var vi bra, og hadde fullt kontroll. I andre omgang kom Tromsø ut som et helt annet lag, og vi ble litt passive. Vi red av stormen, men så kom det et mål etter dårlig forsvarsspill av hele laget vårt, sa Dorsin etter kampen, ifølge TV2.

- Vi måtte ha 45 minutter til å varme opp på. Vi var et helt annet lag, og er stolte av det vi presterte de siste 45 minuttene, sa TIL-kaptein Miika Koppinen.

Ett poeng gjorde stor forskjell for Tromsø, som klatret til sjetteplassen. De stripete har ikke vunnet en kamp i Tippeligaen siden slutten av mai, men med 24 poeng har klubben kun seks opp til medaljeplass. Og riktignok kun sju ned til kvalikplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.