*Nettavisen* Sport.

Ble utvist etter samehets mot motspiller

SAMEHETS: Notoddens Martin Holmen ble utvist for å si «jævla same». Foto: Mats Lunder

Notodden-spiller Martin Holmen kalte motstanderen «jævla same».

19.04.15 22:55

Notodden Fotballklubb møtte søndag Alta til serieåpning i andredivisjon. Kampen endte 3-3, men det den huskes for i etterkant er en utvisning like før pause.

Notoddens Martin Holmen kalte nemlig Altas Håvard Nome for «jævla same», etter litt knuffing, og ble med det sendt av banen, skriver NRK.

Ryktene gikk etter kampen, om at Nome i forkant hadde kalt Holmen for «homo». Dette er ikke riktig informasjon, melder Alta i en pressemelding.

«Håvard beskriver situasjonen slik:

- Det var en tett og tøff kamp, og på et tidspunkt roper Notodden-spilleren på frispark. Jeg roper til han at han skal holde kjeft, og han responderer med noe ala «Hold kjeft, jævla same.» Det virker som om dommeren og/eller AD får med seg dette, og gir Holmen rødt kort. Jeg har aldri kalt han homo, og synes det er svært lite hyggelig at det fremstilles slik.»

Ellers skriver Alta IF at de setter pris på at både Holmen og Notodden FK har beklaget hendelsen.

- Ikke første gang
Altas trener Rune Repvik sier til NRK at dette ikke er første gangen han opplever noe slikt, men at han likevel er sjokkert over at slikt kan skje i 2015.

- Det skal ikke skje. Vi har opplevd det tidligere i andredivisjon også. Det er en uting, og jeg synes dette var dårlig fra Notoddens side, sier Repvik til NRK.

Legger seg flat
Notoddens trener, Kenneth Dokken, legger seg helt flat etter hendelsen.

- Jeg har snakket med spilleren vår. Han er en angrende synder, og vi tar sterk avstand fra diskriminering og rasisme. Han er lei seg og beklager på det sterkeste, sier Dokken til NRK.

Kampen endte til slutt 3-3, og målscorere var for Notodden Lars Lien, Kamal Saaliti og Martin Brekke. For Alta, scoret Dag Andreas Balto, Magnus Nikolaisen og Øyvind Veseth Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.