*Nettavisen* Sport.

Blir det 12 rette?

Foto: Tariq Mikkel Khan (AP/Scanpix)

Vi guider deg gjennom privatlandskampene og 3. divisjon.

26.05.10 14:55

Andreas Faye-Schjøll har hatt stor suksess med tippetipsene på sportspill.no. Siden oppstarten 10. mars har tippeforslagene hans gått ca 33.000 kroner i pluss.

En annerledes midtukekupong ligger foran oss denne gangen. Privatlandskamper er spennende med tanke på at det nærmer seg fotball-VM i Sør-Afrika, og i de seks første kampene på kupongen figurerer fem lag som deltar i årets VM. Deretter følger seks oppgjør fra hjemlig 3. divisjon. Kamp 1 til 4 spilles onsdag, resten torsdag. Det øker uforutsigbarheten for oss spillere. Spillefristen er onsdag klokken 19.25.

Lever dagens spillforslag med premiegaranti i TippStation!

Privatlandskamper som tippeobjekter
I nesten alle fotballkamper vi tipper på kjempes det om poeng, slik tilfellet var på mandag i Tippeligaen og Adeccoligaen, eller penger og prestisje, som for eksempel i Champions League-finalen sist lørdag. I privatlandskamper er ikke sluttresultat nødvendigvis viktig på samme måte. Det kan variere fra kamp til kamp, men det kan være at et lag kun ønsker å teste ut samarbeidet mellom en nykomponert forsvarsrekke og midtbaneleddet, man kan eksperimentere med nye spillere på alle plasser uten at sluttresultatet betyr noe som helst.

Onsdagens oddstips: Frankrike og Nederland til 11,71 i odds
Onsdagens V65- tips: Tinita og en frekkis

Enkeltspillere på de lagene som skal til VM vil trolig ønske å vise seg fra sin beste side for å sikre seg spilletid. Andre lags spillere kan være sure fordi de ble kalt inn til en ubetydelig landskamp og går glipp av viktigere klubbkamper. Som tippeobjekter er landskamper tvilsomt stoff, og vi må bruke folkerekka i enda større grad for å lykkes i dag. Vi ser grundig på de lagene som skal delta i VM, for dem skal vi tippe mye på utover sommeren, de andre tar vi litt lettere på.

Frankrike - Costa Rica
Frankrike skal til VM og de spiller i gruppe A sammen med vertsnasjonen Sør-Afrika, Uruguay og Mexico. Laget trenes av Raymond Domenech og han har tatt ut 23 spillere i troppen. Frankrike er en mulig vinner av hele verdensmesterskapet, ikke blant de aller heteste favorittene, men troppen er sterk. Laget er nummer 9 på FIFAs verdensranking. Vi ser litt nærmere på troppen, dette er fin kunnskaps-oppvarming til VM:

Målvakter:
Hugo Lloris (Lyon)
Steve Mandanda (Marseille)
Cédric Carrasso (Bordeaux)

Forsvar:
Bacary Sagna (Arsenal)
Eric Abidal (Barcelona)
Anthony Réveillère (Lyon)
William Gallas (Arsenal)
Marc Planus (Bordeaux)
Patrice Evra (Manchester United)
Sébastien Squillaci (Sevilla)
Gaël Clichy (Arsenal)

Midtbane:
Franck Ribéry (Bayern München)
Yoann Gourcuff (Bordeaux)
Jérémy Toulalan (Lyon)
Florent Malouda (Chelsea)
Alou Diarra (Bordeaux)
Abou Diaby (Arsenal)
Mathieu Valbuena (Marseille)

Angrep:
Djibril Cissé (Panathinaikos)
Sidney Govou (Lyon)
André-Pierre Gignac (Toulouse)
Thierry Henry (Barcelona)
Nicolas Anelka (Chelsea)

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Mange store, kjente navn her. Laget er sterkt nok til å slå hvem som helst på en god dag. Kampen i dag spilles på Stade Félix Bollaert i Lens. Før VM skal Frankrike også møte Tunisia og Kina, før alvoret begynner 11. juni i Cape Town når Uruguay er motstander.

I sin VM-kvalik-gruppe var Frankrike sterke på hjemmebane, men de ble bare nummer to i gruppen, bak Serbia. De måtte spille om VM-plassen med en annen gruppetoer, Irland, i et best av to kamper-play-off. Frankrike vant første kampen 1-0, men kom under i returoppgjøret. Avgjørelsen falt i ekstraomgangene, etter at en offside-plassert Sebastien Squillaci sentret til Thierry Henry, som handset to ganger før han fikk kontroll over ballen og sentret til William Gallas, som scoret det avgjørende målet. Det lå an til tredje verdenskrig i et par dager etter kampen, men irene måtte gi seg etter at protestene ikke ble tatt til følge. Senere har Frankrike tapt 0-2 hjemme for Spania i en treningskamp, og mange franskmenn vil si at landslaget er litt for dårlig og har mye igjen å bevise.

Gallas sliter med en liten skade, og blir neppe risikert i dag. Trolig starter disse 11: Lloris; Sagna, Squillaci, Abidal, Evra; Gourcuff, Toulalan, Malouda; Gignac, Henry, Ribery.

Costa Rica klarte ikke å kvalifisere seg for VM. De er rangert som verdens 42. beste fotballag på FIFAs verdensranking. De kom på fjerdeplass i sin gruppe, bak USA, Mexico og Honduras, men foran El Salvador og Trinidad & Tobago. De spilte 2-2 borte mot USA i sin siste kvalik-kamp, men da var USA allerede klar for VM. Ellers slo de bare Trinidad på bortebane. De møtte Uruguay i play-off om plass i VM-sluttspillet, men tapte knepent over to kamper.

Forventet startellever Costa Rica: Keylor Navas; Roy Myrie, Gonzalo Segares, Douglas Sequeira, Júnior Díaz; Marco Ureña, Carlos Hernández, Rándall Azofeifa, Michael Barrantes, Bryan Ruiz; Josué Martínez.

Costa Rica er ikke noe dårlig fotballag, men vi er usikre på hva de legger i denne kampen. På bortebane får de til lite, og nå er de ekstra langt hjemmefra. Frankrike vinner i dag hvis de vil. Men vil de? Ja, i dag må de. Frankrike gjør det ofte dårlig i treningskamper, men nå har de tapt på hjemmebane for Spania og dagens kamp er den siste på fransk jord før VM. De må vise fansen at de duger. Det hjelper ikke at folkerekka viser 65-19-16 i skrivende stund, det blir H i kamp 1, ingen garderinger brukes her.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Nederland - Mexico
Nederland er i gruppe E sammen med Japan, Kamerun og Danmark. I likhet med de andre nasjonene hadde de frist på seg til 11. mai på å ta ut en forhånds-tropp på 30 spillere, som må kuttes ned til et offisielt VM-laget på 23 spillere innen 01. juni. Nederlands tropp teller i øyeblikket 30 spillere, og du kan se den og alle de andre troppene her.

I det nederlandske angrepet finner vi folk som Dirk Kuyt, Arjen Robben, Robin van Persie, Ryan Babel (for tiden skadet), og Klaas-Jan Huntelaar. Nederland er ranket som nummer 4 i verden av FIFA. De slo USA 2-1 i en treningskamp 3. mars i Amsterdam. I fjor høst spilte de tre treningskamper som alle endte 0-0, mot Australia, Italia og Paraguay.

Mexico er rangert som nummer 17 i verden på FIFA-rankingen. De spiller i VM-gruppe A sammen med Sør-Afrika, Frankrike og Uruguay.

Javier Aguirre har tatt ut de største stjernene i den hjemlige ligaen, samt en flere klassespillere fra de største ligaene i Europa. Vi finner spissene Guillermo Franco fra West Ham, Carlos Vela fra Arsenal, midtbanespillerne Giovani dos Santos fra Galatasaray og Andrés Guardado fra Deportivo La Coruña, forsvarerne Rafael Márquez fra Barcelona, Ricardo Osorio fra Stuttgart, Carlos Salcido og Francisco Rodríguez fra PSV, for å nevne noen. Se resten av troppen her.

Mexico har spilt en rekke treningskamper siden de kvalifiserte seg for VM. Javier Hernández og Alberto Medina fra Guadalajara er to av mange spillere som har bøttet inn mål mot Bolivia, New Zealand, Nord-Korea, Senegal, Angola og Chile, som alle er slått. Mot Island og Ecuador ble det bare 0-0. På mandag kom det første tapet på lenge, det ble 1-3 mot England på et fullsatt Wembley.

Dette var troppen mot England: Oscar Perez, Francisco Rodriguez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Paul Aguilar, Gerardo Torrado, Rafael Marquez, Giovani Dos Santos (72. Blanco), Efrain Juarez, Guillermo Franco (46. Javier Hernandez), Carlos Vela (62. Guardado).

Nederland er det beste laget av disse to, men veldig mye bedre enn Mexico er de ikke. Denne kampen spilles på nøytral bane i Tyskland, så dette er ikke hjemmekamp for Nederland heller. Folkerekka viser i øyeblikket 61-22-17, og da bruker vi en HU-gardering her, da Mexico nesten aldri taper og Nederland har spilt en del 0-0 i sine treningskamper. HU i kamp 2.

Har du husket Viking Lotto? Her kan du vinne 26 millioner i kveld!

Estland - Kroatia
Disse er ikke med i VM. Estland ble som ventet for små i gruppe med Spania, Bosnia, Tyrkia, Belgia og Armenia, og endte nest sist med 2-2-6 og 9-24 i målforskjell.

Krotia klarte ikke å kvalifisere seg denne gangen. De ble gruppespillets beste nummer tre med 20 poeng, men Ukraina hadde 21 og England 27.

Dette er nummer 104 mot nummer 9 på verdensrankingen, og dette skal være rått parti. Vi må imidlertid ikke se oss blinde på FIFA-rankingen, for Estland slo halvgode Finland 2-0 hjemme så sent som fredag forrige uke. De slo også Belgia i VM-gruppespillet, og holdt Portugal til 0-0 i en vennskapskamp i fjor.

Folkerekka viser 25-23-52 når dette skrives tirsdag klokken 18.00, og vi hadde trodd at Kroatia allerede skulle vært større favoritter. Det blir de muligens frem mot kampstart, men vi nøyer oss med den sannsynlige borteseieren her. B i kamp 3.

Nord-Irland - Tyrkia
Ingen av disse deltar i VM. Nord-Irland ble nummer fire i sin gruppe, bak Slovakia, Slovenia og Tsjekkia, foran Polen og San Marino. De er rangert som nummer 57 i verden.

Tyrkia kom på tredjeplass i sin gruppe, bak Spania og Bosnia, foran Belgia, Estland og Armenia. De rangert som nummer 33 i verden av FIFA.

Denne kampen hadde vært åpen hvis den hadde hatt betydning, og den blir ikke mindre åpen av å være betydningsløs. Her helgarderer vi. HUB i kamp 4.

Alltid oppdatert: Få PL-ryktene på sms

Danmark - Senegal
Danmark gjorde alt i alt en knallsterk VM-kvalifisering og vant sin gruppe foran Portugal, Sverige og Ungarn. Nå er de i gruppe E sammen med Nederland, Japan og Kamerun. Det er kanskje Morten Olsens Danmark mange ender med å heie på i VM, så vi tar med hele troppen her. Dette er ikke den endelige troppen, så ikke alle disse blir å se i VM:

Målvakter:
Thomas Sørensen, Stoke City
Jesper Christiansen, FCK
Stephan Andersen, Brøndby
Kim Christensen, Göteborg

Forsvar:
Daniel Agger, Liverpool
Lars Jacobsen, Blackburn Rovers
Per Krøldrup, Fiorentina
William Kvist, FCK
Simon Kjær, Palermo
Simon Poulsen, AZ
Patrick Mtiliga, Málaga

Midtbane:
Martin Jørgensen, AGF
Dennis Rommedahl, Ajax
Jesper Grønkjær, FCK
Christian Poulsen, Juventus
Daniel Jensen, Werder Bremen
Thomas Kahlenberg, Wolfsburg
Michael Silberbauer, Utrecht
Jakob Poulsen, AGF
Michael Krohn-Dehli, Brøndby
Thomas Enevoldsen, Groningen
Mikkel Beckmann, Randers
Christian Eriksen , Ajax

Angrep:
Jon Dahl Tomasson, Feyenoord
Nicklas Bendtner, Arsenal
Søren Larsen, MSV Duisburg

Danmark er rangert som nummer 35 i verden, bak blant annet Norge, så det sier det meste om FIFAs verdensranking. Etter at de kvalifiserte seg for VM har de spilt tre treningskamper. 0-0 mot Syd-Korea, 3-1 mot USA og 1-2 tap for Østerrike i Wien.

Senegal nådde ikke det avsluttende puljespillet i Afrika. De var med i gruppespillets runde 1, men ble ikke blant de 20 beste som gikk videre til 2. runde. Det skal sies at de var i en ganske tøff pulje i første runde, der de kom ett poeng bak gruppevinner Algerie, og hadde ett mål svakere malforskjell enn Gambia som tok 2. plassen. De er rangert som nummer 77 i verden. Resultatene fra gruppespillet i Afrika viser at de er best på hjemmebane.

Danmark og Morten Olsen hadde et sterkt ønske om en treningskamp mot et afrikansk landslag før VM. Olsen sier at selv om de fleste afrikanske toppspillerne spiller i Europa til daglig, er det det fortsatt visse forskjeller i spillestilen. I dag får han testet laget sitt mot stjerner som Demba Ba fra Hoffenheim, El-Hadji Djiouf fra Blackburn og Abdoulaye Faye fra Stoke. Kampen går på Energi Nord Arena i Aalborg. Vi tror Danmark tar seieren i dag, selv mot gode Senegal. H i kamp 5.

Sør-Afrika - Colombia
Sør-Afrika er vertsnasjon for årets verdensmesterskap og dermed er de også automatisk kvalifisert. I den første av to runders kvalifiseringsspill i Afrika kom de på tredjeplass bak Nigeria og Sierra Leone, og de er kun med i dette VM fordi de er vertskap. De er nummer 90 på FIFA-rangeringen. Trenerer heter Carlos Alberto Parreira. Laget er kjent for å vokse med oppgavene og de vant Afrikamesterskapet i 1996. I VM skal de være bortimot sjanseløse i gruppen med Frankrike, Uruguay og Mexico, til tross for hjemmebanefordelen.

Den foreløpige troppen ser du her. Denne skal kuttes ned til 23 navn innen 01. juni. Steven Pienaar, Aaron Mokoena og Benni McCarthy kjenner vi fra Premier League. Sistnevnte er lagets toppscorer. Siyabonga Nomvethe fra Moroka Swallows og Katlego Mphela fra Mamelodi Sundowns scorer også mye mål.

Sør-Afrikas fem siste treningskamper har gitt 2-3-0 mot Bulgaria, Thailand, Jamaica, Nord-Korea og Paraguay. Kun to av disse ble spilt i hjemlandet. Nå tester de troppen mot Colombia torsdag og Danmark 05. juni, før alvoret starter i åpningskampen mot Mexico den 11. juni.

Colombia nådde ikke helt opp i kvalifiseringsrunden i Sør-Amerika. De hadde ikke trengt mer enn ytterligere to poeng før de hadde snappet femteplassen fra Uruguay, og eventuelt kunne kvalifisert seg gjennom play-off mot Costa Rica. Colombia vant kun én bortekamp i løpet av de 18 kvalifiseringskampene, og det var over Paraguay i siste runde, lenge etter at Paraguay var VM-klare. HU i kamp 6.

Gjerdrum - Gjelleråsen
Fra Sør-Afrika til Gjerdrum og norsk 3. divisjon. Kampene 7 til 12 spilles først torsdag, noe som er mindre gunstig med tanke på fersk informasjon om skader, laguttak og lignende. Hadde vi skulle spille noen av disse på oddsen, hadde vi ventet til vi hadde mest mulig informasjon tilgjengelig, med mindre vi så en odds som var for god til å være sann. Den muligheten har vi ikke nå.

Dette er et bunnoppgjør i Akershus-avdelingen. Gjerdrum ligger sist, med bare to poeng. Disse er tatt på hjemmebane etter 2-2 mot Skjetten og 3-3 mot Strømmen 2. Gjerdrum har scoret 11 mål, noe som er godkjent, men de har sluppet inn dobbelt så mange. Mads Karlsen ble tremålsscorer sist mot bunnlaget Åkrane, men det endte med tap 3-4.

Gjelleråsen har gjort det hakket mindre dårlig og ligger tredje sist med 4 poeng. Ett av disse er sågar tatt på bortebane, i kampen mot Funnefoss/Vormsund. Sist ble det 2-4 tap for Høland.

Gjerdrums Mergim Shurdhiqi ble utvist i forrige kamp mot Åkrene. Han må da sone i denne.

Kampen går på Gjerdrum kunstgress. Her bør Gjerdrum vinne. Vi garderer med U da dette er bunnoppgjøret ingen av lagene har råd til å tape, samtidig som disse har spilt en del U hittil. HU i kamp 7.

Kjapp - Urædd
Her møtes to lag som tar de fleste poengene på hjemmebane, noe som sier seg selv når begge har spilt fem hjemmekamper og to bortekamper så langt. Kjapp har slått Odd Grenland 3 1-0, tapt 1-6 for suverene Skarphedin, slått Stathelle 3-2, Skotfoss 1-0 og spilt 0-0 mot Gvarv på hjemmebane.

Urædd har vært meget sterke på hjemmebane der de har 3-2-0 og voldsomme 26-11 i målforskjell. På bortebane har de mer nøkterne 0-1-1 og 2-4 i målforskjell etter 2-2 mot Gvarv og 0-2 mot Sannidal.

Kjapp vant 1-0 her i fjor. I år er stallen magrere og de er spådd nedrykk. Urædd virker ikke like sterke borte som hjemmme, men i dag skal muligheten være der. B i kamp 8.

Donn - Birkenes
Donn er jumboen i Agder-avdelingen. På seks kamper har de 0-1-5 og 3-21 i målforskjell. Det ene poenget kom i 2-2 kampen hjemme mot Lyngdal.

Birkenes er intet topplag, men 2-1-3 innledningsvis holder dem modt på tabellen. Borteseier mot svake Farsund og 3-3 borte mot nyopprykkede Randesund.

Null informasjon å finne på nett så lang tid før kampstart som dette skrives. Forhåpentligvis står det mer når dette leses. Klikk på lagenes navn for å komme til deres hjemmesider. Begge disse er tippet i bunnen. Vi satser på en avgjørelse i denne kampen. HB i kamp 9.

Søgne - Mandalskameratene
Søgne henger greit med etter 3-0-3 på de seks første. På hjemmebane har det blitt tap 2-4 for gode Flekkefjord og tap 0-1 for minst like gode Trauma. Mot Våg vant man like godt 7-0, og sammen med borteseieren mot Farsund sist står man nå med to strake seire.

Mandalskameratene er sammen med Jerv suverene serieledere. De står med 6-0-0 og 25-3 i målforskjell så langt. Statistikken blir på ingen måte verre av at fem av disse seirene er borteseire. 20-2 er målforskjellen på bortebane. I cupen slo man først Vindbjart 1-0 før man tapte knepent 1-2 mot Start i runde 2. Selv etter disse fantastiske resultatene er gjennomgangstonen på klubbens hjemmesider at laget ikke har fått vist frem sitt beste og at de skylder publikum en god kamp i år.

Disse spilte mot Randesund sist: Thomas Lia - Magnus Jorstad, Inge Nilsen, Fredrik Stray Tjaum, Jonas Norheim (Are Strømland fra 46. min) - Morten "Bøtta" Blørstad (Thomas Seland fra 46. min), Ove Rugland, Tor Olve Fagnastøl, Eirik Schulze, Tom Sagebakken (Duki Krasniqi fra 79. min), Willy Pepa.

Det er kun ett lag i denne avdelingen som muligens kan stoppe MK, og det er Jerv. Søgne skal være sjanseløse. B i kamp 10.

Varhaug - Vaulen
Varhaug har åpnet noe svakt i Rogaland-avdeling 1 etter opprykket. 2-1-4 og 8-13 i målforskjell. Hana er slått 2-1 hjemme og Hinna er slått 3-1. 0-1 tap for Riska hjemme var ganske svakt.

Vaulen har startet bedre, med 4-0-3 og 17-12 i målforksjell. På bortebane er Hana slått 5-3 og Riska 5-1, men disse er ikke blant de sterkeste. Mot Hinna ble det 2-3 tap.

Vaulens spillende assistenttrener Anders Idsø er reist til Estland med landslaget i strandfotball og spiller ikke mot Varhaug på torsdag. Christian Lyse er skadet. Disse startet for Vaulen sist (4–4–1–1): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Stian Lima – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Ole Nilsen Salthe – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.

Mot folkerekkas gang, der Varhaug ser ut til å bli større og større favoritter, tror vi mest på Vaulen her. Men ikke mer enn at vi garderer HB for sikkerhets skyld. Varhaug kan slå tilbake etter det småflaue tapet for Riska. HB i kamp 11.

Remyra - NTNUI
Remyra har åpnet over forventning med 4-0-2 på de seks første. Hjemme har de 3-0-0 og 14-5 i målforslkell etter å ha møtt Verdal, Steinkjer 2 og Tangmoen. Dette er habil motstand, kanskje med unntak av Steinkjer 2 som sliter litt denne sesongen.

NTNUI leder avdelingen klart. De har spilt klart flest kamper også, men de hadde ledet uansett. 8-1-1 på de ti første og 32-10 i målforskjell er sterkt. Tapet kom med 1-2 borte mot Vuku, og at uavgjorten kom borte mot ellers så svake Neset. NTNUI er et topplag som ikke er helt til å stole på.

Begge disse spilte kamp så sent som på tirsdag. Remyra har nettopp tapt 0-3 borte for Vuku når dette skrives. Vi tar med det korte kampreferatet fra Remyras utmerkede og sjldent godt oppdaterte hjemmeside: "Remyra stilte nok en gang med en noe skadeskutt stall. Med Vegar Sten og Øyvind Kleven ute stilte vi med en god men tynn stall mot et Vuku som spiller fysisk tøff fotball. Våre gutter taklet den humpete gressmatta og et Vuku som kun slår lange pasninger dårlig i dag. Vi tapte 3-0."

NTNUI vinner dette enkelt hvis de stiller med sine beste og ikke slurver med forberedelsene. Men NTNUI er en gjeng studenter og det er midt i den heftigste eksamensperioden nå. De sa det best selv på sine egne hjemmesider før kampen mot Steinkjer 2: "Mange timer på lesesalen, isolasjon fra omverdenen, eksamenstress og flere kamper i uka - ja, dette er hverdagen for studentene på NTNUI i mai måned. Historisk sett er det ikke i disse kampene at de Gule presterer best, og med tanke på en smule nedadgående kurve både når det gjelder antall scorede mål og seirer i løpet av de siste ukene, var de fleste innstilt på å reise kjerringa etter det forsmedelige tapet mot bønda fra VUKU."

De vant den kampen 7-0, men i dag møter de trolig tøffere motstand. Vi er usikre på serielederen i dag og helgarderer denne. HUB i kamp 12.

Vi leverer kun et 288-rekkers system denne runden. Forutsetningene for å lykkes minker når kupongen inneholder kamper hvor seier ikke teller. Da frister det ikke å satse like hardt som ellers. Så akkurat denne onsdagen passer det å levere én kupong, og heller spare noen kroner til VM begynner og det blir viktigere for lagene å vinne. Hvis du veldig gjerne vil levere en 96-rekker så kutter du helgarderingen i kamp 4 og spiller ren B på Tyrkia, eller mye lurere og mer spennende: Du reduserer kostnaden med TippStation. Her har vi lagt inn 288-rekkeren vår til 96 kroner for deg.

Klikk her for å levere vårt 288-kroners system.

Dagens spillforslag:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.05.2010 19:25
1. Frankrike - Costa Rica H
2. Nederland - Mexico H U
3. Estland - Kroatia B
4. Nord-Irland - Tyrkia H U B
5. Danmark - Senegal H
6. Sør-Afrika - Colombia H U
7. Gjerdrum - Gjelleråsen H U
8. Kjapp - Urædd B
9. Donn - Birkenes H B
10. Søgne - Mandalskamerate B
11. Varhaug - Vaulen H B
12. Remyra - NTNUI H U B

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.