Blir Hangeland og Riises nye sjef

Foto: Getty Images

Londonklubben bekrefter at Martin Jol overtar Fulham.

07.06.11 10:28

I forrige uke trakk Mark Hughes seg fra jobben som manager i Fulham. I ettertid har det blitt hevdet at waliseren trakk seg fordi han ønsket ansvaret for en større klubb.

Allerede tirsdag kunne imidlertid klubben til Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise bekrefte at den nå har en erstatter på plass.

Nederlandske Martin Jol har kommet til enighet med londonlaget og har skrevet under på en toårsavtale. Jol har av pressen de siste dagene blitt ansett som favoritt til jobben.

Dette bekreftes nå på Fulhams nettsider.

- En fantastisk klubb
Craven Cottage-klubben skal også ha sikret seg en opsjon på å forlenge kontrakten til den nye manageren med ytterligere ett år, om den er fornøyd med Jols innsats.

- Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Fulham. Det er en fantastisk klubb med mye tradisjon og historie, sier nederlenderen.

- Det er en klubb med en solid struktur og en stor gruppe supportere. Jeg ser fram imot å bli en del av denne klubben og vil takke formannen for tilliten, sier han.

Ifølge Sky Sports er det ventet at Jol vil ansette tidligere Newcastle-manager Chris Hughton som sin høyre hånd. De to jobbet også sammen i Tottenham.

Arbeidsledig siden i fjor
Jol har nemlig også tidligere vært manager i Premier League. I perioden 2004 til 2007 hadde han altså ansvaret for Spurs.

55-åringen har den siste tiden gått arbeidsledig, etter at han den 6. desember 2010 trakk seg fra managerjobben i Ajax.

Jol har tidligere også trent klubber som Roda JC, RKC Waalwijk, og tyske Hamburger SV.

Også someren 2010 var Martin Jol aktuell som manager for londonklubben, som ersatter for Roy Hodgson. Den gang valgte han å bli i Ajax og jobben gikk i stedet til Hughes.

Blanke Riise-ark
Ansettelsen kan også bety en lysere framtid for Bjørn Helge Riise. Nordmannen fikk lite spilletid under Hughes og ble leid ut til Sheffield United den siste halvdelen av denne sesongen.

I forkant av landskampen mot Portugal i Lisboa kunne Riise fortelle at han hadde fått positive signaler fra klubben om sin videre karriere på Craven Cottage.

- De sa at de var dritfornøyde med meg og at det var uaktuelt å la meg gå. Jeg trives i Fulham, så jeg skal gjøre det beste ut av det. Jeg har bestemt meg for ikke å bruke så mye energi på dette, sa Riise til Nettavisen tirsdag i forrige uke.

Nå vil han altså få sjansen til å starte med blanke ark under en ny manager.

- Jeg synes det er trist, for trenerteamet var en fin gjeng, og jeg hadde god tone med dem. Det eneste negative var at jeg ikke fikk så mye spilletid. Det er litt trist, men det er samtidig slik at man får en ny giv av det, var Riises reaksjon på at Hughes hadde takket for seg i Fulham.

For Brede Hangeland vil ansettelsen trolig ikke ha så mye å si. Stopperen er en av klubbens største stjerner og et soleklart navn i førsteelleveren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag