Gå til sidens hovedinnhold

Blir i Esbjerg

Kristian Flittie Onstad ønsker å vende hjem til norsk fotball, men ser ut til å bli i danske Esbjerg.

24-åringen fra Gjelleråsen ved Lillestrøm har vært i den danske toppserieklubben i to år. I høst signaliserte han at han gjerne ville tilbake til hjemlandet for å spille seg inn i landslagsbildet, og Esbjerg har vært innstilt på å selge.

Men ingen norske toppklubber ser ut til å være interessert i det norske stortalentet, som kan vise til en rekke kamper for det norske U21-landslaget og spilte i alt 73 obligatoriske kamper for Lyn i årene 2001-06. Han debuterte for Oslo-klubben alt som 17-åring.

Ble droppet av Brann
- Inntil videre inngår han i våre planer for vårsesongen. Vi har bare fått én konkret henvendelse, og den kom det ikke noe ut av, sier Esbjergs sportsdirektør Niels Erik Søndergaard til det danske nettstedet bold.dk.

Henvendelsen han sikter til kom trolig fra Brann. Klubbens sportsdirektør Roald Bruun-Hansen bekreftet 20. januar overfor Bergensavisen at de hadde forhørt seg om nordmannen, men at han ikke lenger var aktuell for Bergen-klubben.

Tidligere hadde Flittie Onstad selv gått ut i danske medier og fortalt at hans agent, Stig Lillejord, skulle ha vært i samtaler med både Brann og Vålerenga.

Ikke utstøtt
- Skal han bort, må vi ha en avklaring før overgangsvinduet vårt stenger. Det skjer en måned før det norske, men det er liten sannsynlighet for at vi selger etter at det danske er lukket, sier Søndergaard, som understreker at nordmannen slett ikke er ute i kulda, selv om han har gitt uttrykk for at han ønsker seg bort fra klubben.

Ifølge sportsdirektøren har dialogen om hans framtid skjedd i stor forståelse mellom partene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid