Gå til sidens hovedinnhold

- Blir John Arne Riises arvtaker

Ole Martin Årst er sikker på at denne mannen blir Norges neste venstreback.

START – HAUGESUND 3-3:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Rolf Daniel Vikstøl har denne sesongen bitt seg fast i Starts førsteellever. Venstrebacken var fram til september i fjor ukjent for de aller fleste, før han i debuten mot Bodø/Glimt ”tok en Riise” og scoret på et praktskudd fra 25 meter. Siden det har han vært Start-trener Knut Tørums førstevalg på venstrebacken.

I år har «Røde Rolf», et kallenavn han fikk på grunn av sine mange utvisninger i aldersbestemt fotball, holdt seg unna røde kort, spilt 26 kamper fra start og scoret tre mål.

- Har det meste
Ole Martin Årst har spilt fotball i 30 år, og han mener Vikstøl går en lys fotballfremtid i møte.

- Jeg mener han kan ta over for John Arne Riise om noen år. Han er hurtig, god teknisk, har en god pasningsfot, han har det meste. Om han får spille noen år i eliteserien, føler jeg meg ganske sikker på at han tar over etter Riise, sier Årst til Nettavisen etter søndagens 3-3-kamp mellom Start og Haugesund.

Rolf Daniel Vikstøl tar de lyse spådommene med stor ro.

- Det er utrolig gøy å høre det fra en så stor spiller som Ole Martin, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg prøver bare å gjøre jobben min. Men hvis jeg presterer på høyt nivå over lang tid, vil sjansen på landslaget by seg, sier Vikstøl diplomatisk.

Årst er klar på hva som må skje, om han skal få rett i spådommen sin.

- Rolf Daniel må utvikle det han allerede er god på, og levere flere kamper på et høyt nivå i årene som kommer. Så får vi se om jeg får rett eller ikke, sier Årst.

- Riise er vanvittig god
Vikstøl synes det er gøy å bli sammenlignet med John Arne Riise.

- Riise er en vanvittig god fotballspiller. Han har spilt i noen av Europas største klubber, og hvis jeg greier halvparten av det han har fått til i løpet av karrieren, da blir jeg fornøyd, forteller Vikstøl.

Han er fornøyd med hvordan sesongen gikk for hans egen del, selv om han var en del av det forsvaret i eliteserien som slapp inn nest flest mål, bare slått av Hønefoss.

- Jeg synes det har gått bra for meg i år. Jeg har spilt fast, noe som også var målet mitt før sesongen. Jeg må bare fortsette å jobbe for å utvikle meg og ta nye steg, avslutter han.

Start-trener Knut Tørum håper Ole Martin Årst får rett i spådommen sin.

- Vi får se. Jeg skulle gjerne sett at det blir riktig. Han har tatt et langt steg i år, og har etablert seg på laget. Nå må han fortsette å utvikle seg videre, avslutter Tørum.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?