Gå til sidens hovedinnhold

- Blir matt av handsregelen

Fotballekspert etterlyser tydeligere regler etter Rosenborgs heldige straffe.

ROSENBORG-SANDNES ULF 2-0:

Topp mot bunn. En klassisk situasjon når det nærmer seg slutten av enhver fotballsesong.

Alltid med den iboende forventningen om at underdogen kan benytte anledningen til å ta skalpen på forhåndsfavoritten.

Dette skulle imidlertid aldri ble en av «de dagene» for hjemmelaget Rosenborg. En enkel tomåls-seier over nest siste-plasserte Sandnes Ulf, sørger for at trønderne kan overnatte på tabelltopp minimum to netter.

Men det skulle ikke skje uten kontroverser. En meget omdiskutert straffe ble nemlig mye av redningen på en tung dag for vertene. Uten at Sandnes Ulf-treneren lot seg overraske nevneverdig.

- Jeg har ikke noen kommentar til straffesituasjonen, men det overrasker meg ikke at dommeren blåser straffe her på Lerkendal, sier Asle Andersen etter kampen.

Tamt hjemmelag
Den første omgangen skulle langt ifra gi inntrykk av at trønderne for tiden utkjemper en rekordjevn kamp om seriegullet.

Rosenborg slurvet og virket uinteresserte, og etter en drøy halvtime hadde laget fortsatt tilgode å skape en ordentlig målsjanse.

Det var Sandnes Ulf som fikk til de fleste avslutningene, uten at de ble annet enn mat for statistikken.

Så, ut av ingenting, oppsto det en situasjon som umiddelbart begynte å diskuteres.

Ballen skulle bare klareres ut av Sandnes Ulf-boksen, men det skulle vise seg å være en oppgave av det vanskelige slaget for Vegard Aanestad.

På merkverdig vis presterte han nemlig å skyte ballen opp i sin egen albue. Ettersom det hele skjedde innenfor sekstenmeteren, bestemte dommer Espen Bertnsen at forseelsen kvalifiserte til straffespark.

Etterlyser klarere regler
Noe fotballekspert Lars Tjærnås ikke var helt enig i.

- Blir matt av tolkningen av handsregelen. Rosenborg får straffe på noe jeg ser dommere vinke vekk 90 av 100 ganger. Lag regelen mer konkret! skrev en oppgitt Tjærnås på Twitter.

Like etter fulgte han opp med en oppfordring til den norske dommerstanden.

- Sagt det i mange år. Lag konkrete regler for A:Avstand fra ball til den treffer arm, og B: Vinkel på armen ut fra kroppen-og døm likt !

Straffe eller ikke. Fra elleve meter er Borek Dockal en sikker mann, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Borek Dockal fikk like etter gult kort - hans femte for sesongen - og dermed er en av Rosenborgs aller viktigste spiller ute av neste kamp mot gull-rival Molde.

Samme stil
Heller ikke den andre omgangen på Lerkendal kan sies å ha vært noe fyrverkeri.

Sandnes Ulf viste at de ikke hadde tenkt til å gi opp håpet om poeng, og kjempet det de var gode for også de siste 45 minuttene.

Noen sjanser til tross. Det ble aldri noe mål på gjestene denne kvelden.

De var forbeholdt Rosenborg. Mikael Dorsin fikk æren av å sette inn det andre og siste målet, og trygget dermed seieren helt på tampen.

Dermed hopper Jan Jönssons menn opp på tabelltopp med 52 poeng. Om ikke Molde vinner søndagens toppkamp borte mot Strømsgodset vil trønderne også være der etter den 26. serierunden i Tippeligaen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar