*Nettavisen* Sport.

Blir straffet for å klage på et rødt kort som var feil

USPORSLIG: Gabriel nektet å forlate banen umiddelbart. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)

Arsenals Gabriel må sone én kamps karantene.

25.09.15 18:24

Det var i møtet mellom Chelsea og Arsenal sist helg at Gabriel ble utvist etter at han angivelig skal ha tråkket på Diego Costa.

Det engelske fotballforbundet har i ettertid avgjort at kortet gitt av dommer Mike Dean var feilaktig og Gabriel slapp ytterligere straff.

Den brasilianske midtstopperen nektet imidlertid å ga av banen da dommer Dean trakk opp det røde kortet, fordi han var uenig i avgjørelsen.

Fotballforbundet i England mener at dette var usportslig oppførsel av Arsenal-spilleren og har nå ilagt han en suspensjon på én kamp.

Han er også bøtelagt med 10.000 pund for oppførselen. Gabriel skal selv ha medgitt at han oppførte seg usportlig under en høring.

Hadde det røde kortet blitt stående ville han fått tre kamper.

Diego Costa, som kun fikk gult kort under selve kampen, har i ettertid fått en suspensjon på tre kamper, etter at FA har vurdert videobevis.

Oppstyret på Stamford Bridge startet etter at spissen hadde klasket til Arsenals Laurent Koscielny i ansiktet under en duell i feltet.

Gabriel kom stormende til for å forsvare sin makker, men lot seg terge opp av Costa og måtte til slutt forlate banen på overtid i første omgang.

Kampen endte for øvrig 2-0 til Chelsea.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.