Gå til sidens hovedinnhold

- Blir trist å miste Yaya

Yaya Touré herjet med Liverpool. Nå blir han borte én måned.

MAN CITY - LIVERPOOL 3-0:

Liverpool fikk en real opptur da Newcastle ble slått 3-1 hjemme på Anfield fredag og optimismen så nok en gang ut til å råde blant de rødes tilhengere.

Tirsdag skulle imidlertid bli en dag Liverpool-fansen helst vil glemme fortest mulig. Først ble det klart at Luis Suarez blir suspendert i åtte kamper, så ble det tap for Manchester City.

City var vært knallgode på Etihad Stadium denne sesongen og fornektet seg heller ikke tirsdag. Mål av Sergio Agüero, Yaya Touré og James Milner sørget for en helsvart Liverpool-dag.

- Bare én Yaya
Dette betyr at de lyseblå befester sin posisjon i toppen av tabellen med 48 poeng etter 20 kamper. Liverpool blir stående med sine 34 poeng fra like mange kamper.

- Dette er utrolig viktig for oss. Vi var utrolig effektive og det er en massiv seier, sier banens bestemann, Vincent Kompany til Sky Sports.

- Nok et topp sekslag er nå unnagjort og vi vet at Manchester United og de andre lagene nå må slå Liverpool, sier den staute belgieren.

Også City-manager Roberto Mancini var fornøyd med seieren. Den skjerfkledte italieneren har den siste tiden vært veldig opptatt av det tette kampprogrammet.

- Det var en hard kamp for oss. Liverpool har hatt fire døgn på å restituere seg, mens vi bare har hatt to. Vi hadde problemer i 20 minutter, men så løsnet det, sier han til TV 2.

Yaya Touré hadde en meget god kamp for hjemmelaget, men reiser nå vekk for å spille i afrikamesterskapet. Dette bekymrer Mancini.

- Det blir trist å miste ham en hel måned. Det blir også trist å miste Kolo (Toure), men vi har åtte forsvarsspillere, vi har bare en Yaya. Det blir et stort problem, sier manageren.

Tabbe av Reina
Det var likevel Liverpool som fikk den første store sjansen. Den kom etter ni minutter og skuddvillige Stewart Downing sto bak.

Vingen befant seg plutselig alene med City-burvokter Joe Hart, men den gode sisteskansen kom ut, gjorde seg stor, og fikk avverget.

Like etterpå vartet José Manuel Reina opp med litt mindre imponerende keeperspill. Spanjolen var ikke patent da Sergio Agüero sendte i vei et såpestykke.

Dirk Kuyt mistet ballen og David Silva spilte til argentineren. Avslutningen stusset i bakken rett foran Reina og glapp under den ellers så patente burvokteren.

Etter scoringen var Liverpool spillemessig på høyde med vertene, men etter 33 minutter skulle gjestene på ny få en trøkk i trynet.

David Silva svingte inn og Yaya Touré gikk opp. Ivorianeren fikk lite konkurranse i lufta da han satte pannebrasken til og ordet 2-0 via tverrliggeren.

Liverpool klarte aldri å svare før pause, til tross for brukbart spill. Andy Carroll fikk headet ned til Kuyt på tampen av omgangen, men veteranen fant bare Vincent Kompany.

Rødt og straffe
Etter en fartsfylt og spennende første omgang dalte tempoet en smule i andre omgang på Etihad Stadium. Vertene la seg litt lavere og prøvde å kontrollere kampen på resultat.

Liverpool startet kampen med Steven Gerrard på benken, men i det 57. minutt var det duket for kapteinen. 31-åringen gjorde en svært god figur mot Newcastle i forrige ligakamp.

Liverpool-manager Kevin Dalglish kastet også inn hurtigtoget Craig Bellamy i jakten på redusering, men de røde stanget og stanget mot et som vanlig gjerrig City-forsvar.

De tilreisende supporterne så kanskje et lite lys i enden av tunnelen da Gareth Barry drøye kvarteret før slutt pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist, men den gang ei.

Rett i etterkant felte nemlig Martin Skrtel hjemmelagets Yaya Touré inne i boksen og dommeren mente det var straffe. Den omsatte James Milner sikkert i nettet og kampen var punktert.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot