RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir United rundspilt igjen?

Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
Sist oppdatert:
Slitekamp for Manchester United og 4,5 mill i bonuspotten er stikkord for dagens tippetips.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Manchester City gjør jobben
Lunsjtrav Bjerke: Kongen har funnet formen
Trav Bergen: Rogalendigene tar for seg

midtukekupongen finner vi åtte returoppgjør i Europa League, disse spilles i kveld, og fire tyske kamper som spilles fredag. Sportspill har som vanlig satt opp en 96-rekker og en 432-rekker nederst i artikkelen.

Bonuspotten er oppe i hele 4.500.000 kroner, så i dag kan vi få se store premier, skulle det komme overraskelser. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

1. Athletic Bilbao - Manchester United
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 3-2 til AC Bilbao på Old Trafford.

Bilbao gjorde en kjempekamp i Manchester. Rooney sendte oppskriftsmessig United i ledelsen, men med en stor porsjon fart og intensitet svarte Bilbao tre ganger ved toppscorer Llorente, De Marcos og Muniain. Rooney reduserte til 2-3 på straffe på overtid, men det er sjelden man ser United bli såpass rundspilt på eget gress. Bilbao viser god form i La Liga, og spesielt hjemme på San Mames er de vriene å hanskes med. Sociedad er slått 2-0 og Lokomotiv Moskva 1-0 i de to siste her. 6-5-2 på hjemmebane er tallene i La Liga.

Vi forventer et toppet Bilbao fra start, etter at et par av de sentrale ble hvilt mot Osasuna i helgen. Herrera og Llorente kom innpå etter pause og det tok 9 minutter før sistnevnte scoret et nydelig mål.

Manchester United rotet det til på hjemmebane i Europa igjen, og skaffet seg et veldig vanskelig utgangspunkt. Nå kan klubben som gikk for seier i Champions League fort ryke ut av den nest gjeveste turneringen også. United gjorde en god figur hjemme mot West Bromwich i helgen og Rooney viser form. Borteseire mot Tottenham og Norwich gir håp før denne returen.

Det spekuleres i om manager Ferguson vil stille sitt sterkeste lag, eller om han gambler på å starte med et litt alternativt mannskap. Sist han gjorde det, ble det tap 1-2 hjemme mot Ajax, og den feilen skulle han ikke gjøre igjen, ble det sagt før Bilbao-kampen. Valencia (m) er tilbake fra skade. Nani (m), Phil Jones og Anderson er ikke med til Spania. Dette er Uniteds tropp:

Amos, De Gea; Evans, Evra, Fabio, Ferdinand, Rafael, Smalling; Carrick, Cleverley, Giggs, Park, Pogba, Scholes, Young, Valencia; Berbatov, Hernandez, Rooney, Welbeck.

Det blir veldig spennende å se United prøve å snu dette. Er motivasjonen bare 99 prosent fordi de spiller EL og ikke CL? Da vinner de ikke på San Mames. Det vil kle trener Bielsa, Llorente og kompani meget godt å slå ut United, og på hjemmebane vil nok baskerne gå for seieren igjen, heller enn å trygge avansement ved uavgjort eller ettmålstap. Vi tror United ryker ut etter en målrik affære. HU i kamp 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

2. Hannover 96 - Standard Liege
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 2-2 i Liege.

Hannover har overtaket før denne returen, etter at tidligere moldespiller Mame Biram Diouf sikret 2-2 for tyskerne i den første kampen. De tapte 0-2 borte for Standard i gruppespillet og spilte 0-0 mot dem hjemme, men lykkes altså bedre nå, trolig grunnet Standards lille formsvikt. Hannover-formen er heller ikke på topp, det ble 0-3 for Werder Bremen sist helg og bare 2-2 hjemme mot Augsburg før det.

Moa var tilbake fra sykdom og spilte en time mot Werder Bremen i helgen, uten at han markerte seg nevneverdig. Diouf spilte ikke grunnet skade og er ute nå også. Innbytter sist, Sobiech (a), er suspendert. Kicker.de kan fortelle at Schlaudraff (a) og Schmiedebach (m) er tilbake.

Standard Liege har 2-1-3 på sine seks siste i belgisk serie og er nede på en 5. plass. Det er på bortebane de sliter mest, 3-5-6 borte i serien holder ikke til topplassering, men så er også sluttspillet i den belgiske serien et kapittel for seg. Uansett er Standard utvilsomt inne i en tung periode, de er uten seier i sine fem siste alle turneringer medregnet og har tapt sine to siste bortekamper.

Goreux (m) er suspendert, melder Standard på sin hjemmeside.

Standard er ubeseiret i Europa denne sesongen, men en dag kommer tapet, og vi tror det kommer her. Ingen kanonform å spore i Hannover heller, men vi heller mot hjemmeseieren, selv om 0-0 og 1-1 også er nok for Moa og gjengen. H i kamp 2.

3. PSV Eindhoven - Valencia
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 4-2 til Valencia i første kamp.

PSV hører hjemme blant storlagene i Europa, og etter 2-4 for Valencia, stortap 2-6 hjemme for Twente og 1-3 borte mot Breda i helgen, måtte manager Fred Rutten ta sin hatt og gå. Phillip Cocu trener laget ut sesongen.

Det så stygt ut for PSV da Valencia gikk opp til 4-0 før timen var spilt i det første oppgjøret. To sene scoringer av Wijnaldum og Toivonen begrenset tapet til 2-4, et vanskelig, men ikke håpløst utgangspunkt før denne returen. 2-0 sikrer nederlandsk avansement, men hjemmelagets form tilsier at det kan bli tøft mot et godtgående Valencia.

Pieters (f) skal være tilbake fra skade, og det er få eller ingen fravær.

Valencia slo et Stoke-lag som ga litt opp etterhvert både borte og hjemme i forrige runde, og siden har det blitt tap for Sevilla, uavgjort hjemme mot Mallorca og seier i Granada for Spanias tredje beste lag. Spillet har ikke vært helt i toppklasse. I dag har Valencia et meget godt utgangspunkt i 4-2, men de skal passe seg litt, for med det samme PSV eventuelt setter 1-0, er dette ganske åpent.

Trener Emery mangler fortsatt Banega (m), Canales (m) og Miguel (f), mens målmaskinen Soldado (a) er suspendert. Aduriz er en mulig erstatter. Ruiz (f) og Costa (f) meldes også ute.

Vrien kamp dette, da det er vanskelig å se for seg PSV, ubeseiret i 18 hjemmekamper i Europa, tape for et lag som ikke behøver å vinne. Ny trener og dårlig form hos PSV gjør det hele mer usikkert, og det er heller ikke så vanskelig å se for seg Valencia score både ett og to på kontringer mot et desperat PSV. Målrikt kan det bli, markeringen blir HUB i kamp 3.

4. Udinese - AZ Alkmaar
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 2-0 til AZ i Alkmaar.

Udinese stilte med en brukbar tropp i det første oppgjøret, men hadde lite spill og trener Guidolin holdt stjernen Di Natale på benken til det gjensto 10 minutter. Det var faktisk det eneste byttet han gjorde, og det holdt ikke. Det er ingen hemmelighet at Udinese satser på Serie A, og tidvis nedprioriterer EL, da spesielt bortekampene. De to siste i Italia har endt 0-0 hjemme mot Atalanta og tap 0-1 borte mot Novara, ikke bra nok. De var uheldige mot Novara, men formsvikt og uflaks går alltid hånd i hånd i fotballens verden.

Isla (m) og Agyemang-Badu (m) har vært ute en stund og er det fortsatt. Gazetta melder at Abdi (m) er på vei tilbake fra et lengre skadefravær og muligens kan få spilletid. Basta (m) er høyst usikker. Neuton (f) har ikke trent denne uken på grun av sykdom. Danilo (f) er suspendert.

AZ leder nederlandsk æresdivisjon og formen viser fine 4-1-1 på de seks siste. De er per i dag det sterkeste hjemmelaget i Nederland, men har noe mer beskjedne 6-2-5 på bortebane. Det rimer godt med prestasjonene i Europa, der de spilte uavgjort i 3 av 3 bortekamper i gruppespillet. Det skal sies at AZ slo gode Anderlecht 1-0 borte i forrige runde i EL. I dag er uavgjort mer enn nok til avansement.

Playmaker Maarten Martens (m) er ute med skade, det er en svekkelse. Denne troppen er lagt på AZ sin hjemmeside:

Målvakter: Heijblok, Esteban.
Forsvar: Johansson, Marcellis, Viergever, Reijnen, Klavan, Poulsen, Moisander, Lam.
Midtbane: Maher, Falkenburg, Elm, Ortiz, Messaoud.
Angrep: Berg Gudmundsson, Boymans, Altidore, Beerens, Holman, Lewis.

Vi kan se for oss AZ gå for uavgjorten her, og de har det med å lykkes når de gjør det. Selv om Udinese skulle velge å kjøre på med Di Natale og toppet mannskap fra start, er det ikke sikkert det holder nå som formen har dalt. HU i kamp 4.

5. Manchester City - Sporting Lisboa
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 1-0 til Sporting i Lisboa.

Manchester City slo Porto 2-1 og 4-0, men Sporting klarte de ikke slå. De så ikke ut til å ha dagen, men 0-1 skal være mulig å hente opp på Etihad Stadium. City tapte 0-1 i helgen også, i Swansea, men på hjemmebane i Premier League har de lyseblå 14-0-0 og en målforskjell på 42-6.

Barry (m) sliter med vond rygg og får trolig stå over. Kompany (f) og Zabaleta (f) er ute, mens Lescott kan være tilbake, på benken til å begynne med. Mancini stiller med denne troppen:

Hart, Pantilimon, Richards, Lescott, Savic, K. Toure, Clichy, Kolarov, Milner, Pizarro, Johnson, Nasri, Silva, De Jong, Y. Toure, Dzeko, Aguero, Balotelli.

Sporting spilte klokt i den første kampen, og Xandaos scoring med hælen var en fryd for øyet. At det skulle holde til seier var litt overraskende, men nå er Sporting videre med uavgjort og ettmålstap med scoring, et godt utgangspunkt. De kommer fra 5-0 mot Guimaraes på søndag og formen er god, men ikke bedre enn at de røk 0-1 borte for Setubal i forrige bortekamp og har 4-3-4 på bortebane i Portugal.

Trener Sá Pinto stiller med følgende tropp, der eneste endring fra forrige kamp ser ut til å være at Pereira (f) er ute:

Målvakter: Patrício, Tiago, Boeck.
Forsvar: Polga, Evaldo, Carriço, Xandão, Insúa.
Midtbane: Capel, Carrillo, Schaars, Neto, Santos, Jeffrén, Martins, Fernandez, Izmailov, Pereirinha.
Angrep: Ribas, Rubio, Wolfswinkel.

Vi husker Agüeros matchvinnerscoring på overtid i CL-kampen mot Villarreal, som City måtte vinne for å henge med. City pleier å levere på hjemmebane når det virkelig gjelder. I dag trenger City 2-0, og vi tror de klarer det. H i kamp 5.

6. Schalke 04 - FC Twente
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 1-0 til Twente i Enschede.

Schalke hadde tapt 0-2 for Bayern München og 1-2 for Freiburg da de dro til Nederland med en tropp uten spillere som Huntelaar, Höwedes, Metzelder, Pukki og Farfan. Et ganske alternativt Schalke begrenset tapet til 0-1. I helgen vant Schalke 3-1 hjemme mot Hamburger SV etter scoringer av Huntelaar, Metzelder og Pukki, de tre var tilbake og det er helt nødvendig at Schalke stiller toppet i kveld hvis de skal slå ut Twente.

Matip (m) fikk rødt sist og skulle vært suspendert, men Schalke har protestert, fått avslag og anket igjen, og nå ser det ut til at Matip faktisk får spille i kveld, og så eventuelt sone senere. Höger og Farfan (a) er tilbake, mens det igjen er usikkert om Metzelder (f) kan spille på grunn av en strekkskade. Kapteinen Höwedes er skadet.

Twente avsluttet en rekke med flotte resultater da de tapte 1-3 borte for NEC Nijmegen. Plets scoring kvarteret før slutt var et rent trøstemål. Twente har 6-3-3 på bortebane i Æresdivisjonen og er ett av seks lag som kjemper om medaljer der. I Europa League har de vært seige og forrige runde slo de Steaua Bucurest 1-0 både borte og hjemme. Luuk de Jong og Marc Janko er toppscorere.

Twente har stilt likt lag i to EL-kamper på rad, og vi forventer få endringer i kveld.

Twente vil selge seg dyrt her, de er i form og det blir ikke lett for Schalke å vinne denne med to mål. Vi tror på en knepen hjemmeseier eller uavgjort. HU i kamp 6.

7. Besiktas - Atletico Madrid
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 3-1 til Atletico i Madrid.

Besiktas var inne i en liten downperiode da de dro til Madrid forrige uke. De hadde røket 2-3 borte for Galatasaray og og 1-2 hjemme for Trabzonspor i tyrkisk liga, hadde et par mann ute med skader og da gikk det ikke bedre enn at de lå under 0-3 etter drøye halvtimen. Simaos redusering i 2. omgang gjør dagens utgangspunkt mye mindre håpløst, men vi stiller spørsmålstegn ved tyrkernes form. I helgen klarte bare 1-1 borte mot ordinære Orduspor.

Quaresma (m) likte dårlig å bli byttet ut i det omvendte oppgjøret, og er visstnok falt i unåde hos trener Carvalhal etter en diskusjon. Derfor kan vi muligens få se Kavlak eller Holosko på midtbanen. Ernst (m) er suspendert, og en rekke mindre viktige spillere er skadet eller ikke spilleberettiget.

Atletico så tafatte ut å starten av sesongen i Spania, blant annet tok de nesten ikke poeng på bortebane, men etter at Simeone avløste Manzano som manager pekte pilen etter hvert oppover. Det ble en grei 2-0-hjemmeseier over Granada i helgen, og sesongens store kjøp Falcao begynner å vise samme takter som da han herjet for Porto. Atletico har to mål å gå på i dag, men Simeone advarer sterkt mot å tro at dette blir lett match.

Atletico melder på sine hjemmesider at det er tre skader i laget, Tiago, Diego og Silvio, samt at Fran Mérida også står over siden han ikke kan spille for Atletico i EL. Saúl fra B-laget er med i troppen, der Falcao (a) overraskende glimrer med sitt fravær, det er nesten så vi ikke tror det:

Målvakter: Courtois, Asenjo.
Forsvar: Godín, Luis, Domínguez, Perea, Miranda.
Midtbane og angrep: Suárez, Salvio, Arda Turan, Assunçao, Gabi, Koke, Juanfran, Saúl.

Resultater som 3-1, 4-2 og så videre i første kamp gjør det til noe herk å tippe returkampene. Besiktas må fremover og få kampen inn i sitt spor, og gå for en tidlig scoring, men det kan like godt slå tilbake på dem med kontringer i mot. Vi tror Atletico sikrer avansement til kvartfinalene, men det kan skje ved at de vinner, spiller uavgjort eller tar et begrenset tap. Men vi får en liten mistanke om at spanjolene bare skal få dette unnagjort uten å underholde for mye, når vi ser hvem de har reist med. Vi prøver HU i kamp 7.

8. Olympiakos - Metalist Kharov
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 1-0 til Olympiakos i Ukraina.

Olympiakos viser meget god form for tiden. Hjemme i Hellas går de fra seier til seier og det er evigheter siden de slapp inn et mål. Den gode formen viser seg i Europa League også, der Rubin Kazan ble slått 1-0 og 1-0 forrige runde, og sannelig klarte man å slå godtgående Metalist med samme sifre i Ukraina.

Det ble mye gult på Olympiakos i den første kampen mot Metalist, og mot Rubin også, og i dag skal Papadopoulos (f), Olof Mellberg (f) og innbytter Holebas (f/m) være suspendert.

Metalist har gjort det veldig bra i Europa League hittil, blant annet sendte de Salzburg ut med 8-1 sammenlagt forrige runde. De har vært nevnt som en outsider til å vinne hele turneringen, og formen i ukrainsk serie er det lite å si på, der de er nummer 3 bak Dinamo Kiev og Shakthar Donetsk, og ubeseirede på bortebane.

Edmar (m) er suspendert etter rødt kort sist.

Olympiakos er råsterke på hjemmebane, har et potte tett forsvar og vi tror de sikrer kvartfinale med et 1-0 eller 2-0-resultat i kveld, selv om uavgjort holder. H i kamp 8.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

9. Hoffenheim - Stuttgart
1. Bundesliga. Hoffenheim kollapset og fikk grisebank 7-1 av Bayern München forrige helg, da de ble utspilt fra første minutt og lå under 0-5 til pause. Stortapet satte punktum for en brukbar Hoffenheim-periode der de tok poeng i fem kamper på rad, mot Augsburg, Werder Bremen, Mainz, Wolfsburg og Köln. Det er 8 poeng ned til nedrykk og vi noterer oss Hoffenheims hang til å spille uavgjort på hjemmebane (3-8-1 totalt).

Stuttgart holder en trygg 8. plass og kan nærme seg en Europa League-kvalifiseringsplass dersom de holder dampen oppe de 9 gjenstående rundene. 3-3-6 på bortebane er ikke blant de beste. Formen er meget god med 3-2-1 på de seks siste og flott borteseier 4-0 i Hamburg på forrige reise. Sist helg ble det bare 0-0 hjemme mot Kaiserslautern.

Hoffenheim har mye å bevise etter stortapet sist, men vi tror ikke de slår et Stuttgart i form. UB i kamp 9.

10. Eintracht Frankfurt - Dynamo Dresden
2. Bundesliga. Eintracht Frankfurt kjemper om opprykk, og etter en periode med litt mindre god uttelling enn vanlig har de slått Cottbus 1-0 hjemme og forrige helg ble det hele 5-1 borteseier mot Hansa Rostock. Det er jevnt i tabelltoppen og det er bare seier som gjelder i en kamp som dette. Eintracht Frankfurt har 8-4-0 hjemme på Commerzbank-Arena

Dynamo Dresden tok poeng for fjerde gang på rad da de spilte 0-0 hjemme mot Ingolstadt sist søndag. Runden før vant de 2-0 i Bochum og har med det 3-2-7 på bortebane totalt. De har bare tapt én av sine ni siste spilte i ligaen, det er seigt. Men det lukter hverken opprykk eller nedrykk i Dresden og skulle de ende rundt 9. plassen de innehar per i dag, vil den nyopprykkede klubben trolig si seg brukbart fornøyd.

Bortekamp mot et topplag som Eintracht Frankfurt skal normalt bli et par hakk for tøft for Dynamo Dresden. Frankfurt vant det omvendte oppgjøret 4-1 og vi tror på noe lignende på fredag. H i kamp 10.

11. Alemannia Aachen - Union Berlin
2. Bundesliga. Aachen sliter i bunnen. De tok poeng i åtte kamper på rad før de tapte 0-3 for Paderborn på dagens bane og 0-1 borte for topplaget fra Furth for en uke siden. 3-12-10 totalt gjør dem til ligaens uavgjortspesialist og potensiell nedrykker. 11 scoringer på 12 hjemmekamper er stusselig, og formen ser heller ikke så god ut for tiden.

Union Berlin er blant de sterkeste hjemmelagene, men har mer beskjedne 2-4-6 på reise. Formen er på det jevne, det har blitt 3-3 i Ingolstadt og 1-1 hjemme mot Duisburg i de to siste.

Hjemmelaget er rimelig desperate etter poeng, men sliter med å score. Union Berlin kommer med et langt mer målfarlig mannskap og spiller uten noe særlig press. Her tror vi ikke Aachen klarer å tyne til seg mer enn maksimalt det ene poenget, og kanskje er berlinerne tålelig godt fornøyd med ett poeng de også. Vi går for ren U i kamp 11.

12. Eintracht Braunschweig - FSV Frankfurt
2. Bundesliga. Braunschweig har spilt bra, men ikke alltid lykkes med å avgjøre kampene sine den siste tiden. 1-4-0 på de fem siste, og etter 3-2-seier mot Rostock i forrige hjemmekamp ble det bare 1-1 borte mot Cottbus. Opprykkerne fra Braunschweig er uansett i ferd med gjøre et solid comeback i 2. Bundesliga etter fire år på lavere nivåer. Godkjente 5-4-3 på hjemmebane.

FSV Frankfurt har 3 poeng ned til nedrykk playoff og seks lag bak seg på tabellen, men kan ikke kjenne seg trygge på fornyet kontrakt. Tradisjonelt har de vært et svakt bortelag, og 3-2-7 på reise er kanskje litt mindre dårlig enn forventet. De seneste bortekampene deres har gitt tap 3-4 mot Aue og 1-6 mot byrivalene Eintracht. De to siste hjemmekampene er vunnet, så form finnes, men i bortekampene slipper man inn for mange mål.

Braunschweig scoret 3 ganger i sin forrige hjemmekamp og dagens motstander har et rimelig lekk forsvar. Her tror vi på mange mål og hjemmeseier. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 15.03.2012 18:55
1. Athletic Bilbao - Manchester Unit H U
2. Hannover 96 - Standard Liege H
3. PSV Eindhoven - Valencia H U B
4. Udinese - AZ Alkmaar H U
5. Manchester City - Sporting Lisboa H
6. Schalke 04 - FC Twente H U
7. Besiktas - Atletico Madrid H U
8. Olympiakos - Metalist Kharko H
9. Hoffenheim - Stuttgart U B
10. Eintracht Frank - Dynamo Dresden H
11. Alemannia Aache - Union Berlin U
12. Eintracht Braun - FSV Frankfurt H

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 15.03.2012 18:55
1. Athletic Bilbao - Manchester Unit H U B
2. Hannover 96 - Standard Liege H
3. PSV Eindhoven - Valencia H U B
4. Udinese - AZ Alkmaar H U
5. Manchester City - Sporting Lisboa H
6. Schalke 04 - FC Twente H U
7. Besiktas - Atletico Madrid H U B
8. Olympiakos - Metalist Kharko H
9. Hoffenheim - Stuttgart U B
10. Eintracht Frank - Dynamo Dresden H
11. Alemannia Aache - Union Berlin U B
12. Eintracht Braun - FSV Frankfurt H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere