RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig nedtur for Arsenal

Foto: REUTERS/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ett poeng og en Mikael Silvestre som måtte forlate banen med en blodig nese var alt Arsenal maktet mot Fenerbahce.

ARSENAL - FENERBAHCE 0-0:

Det var et skadeskutt Arsenal som tok imot Fenerbahce i Mesterligaen onsdag. I Theo Walcott, Emmanuel Adebayor og Thomas Rosickys fravær hadde likevel ikke the Gunners noen problemer med delvis å rundspille tyrkerne. Men én ting manglet.

Målteft.

For et skred av målsjanser til tross, lederen av gruppe G klarte ikke å lure ballen inn i nettmaskene.

- Som vanlig hadde vi ballen mye, og vi rundspilte dem. Men vi manglet litt bevegelse i spillet, sier en skuffet Cesc Fabregas etter kampen.

- Det er litt frustrerende å skape så mange sjanser og likevel ikke score.

Les også:
Giggs reddet United
Del Piero-show foran Maradona

Sjanserikt
Arsenal koblet umiddelbart grepet på hjemmebane og beholdt det gjennom hele førsteomgangen. Det tok ikke mer enn åtte minutter før Gunners fikk sin første store mulighet. Cesc Fabregas lurte ballen over det tyrkiske forsvaret. Der var Robin van Persie og avsluttet på første touch. Ballen strøk like til side for målet.

(les videre under bildet)

Etter et kvarters spill var kom van Persie på et raid på høyrekanten. Nederlenderen slo ballen inn foran mål, der den i første omgang ble avverget av Volkan Demirel i Fenerbahce-målet. Returen havnet hos Samir Nasri, men han klarte ikke å få kontroll på ballen, og tyrkerne kunne overta.

Ingen uttelling
Bare to minutter senere hadde engelskmennene nok en kjempesjanse. Denne gangen var det Nicklas Bendtner som til slutt fikk avsluttet, men ballen gikk via en tyrkisk spiller og ut til hjørnespark.

Og Arsenal fortsatte å pepre det tyrkiske målet med skuddsalver. Van Persie prøvde seg etter 20 minutter, men ballen ble headet bort av Roberto Carlos. Etter litt over en halvtimes spill sendte Habib Kolo Toure en flott ball til van Persie. Han fulgte opp med å elegant dra seg forbi en forsvarer og dunke til. Skuddet gikk i tverrliggeren via keeper Demirel. Og like før pause holdt Fenerbahce på å rote det til igjen, men en våken Demirel rakk å snappe ballen før van Persie kunne sette den i nettet.

Fenerbahce på sin side hadde ikke én eneste målsjanse før hvilen, og bare uflaks gjorde at det ikke sto minst 1-0 til Arsenal.

Fem minutter etter hvilen fikk tyrkerne til slutt sin første sjanse. Semi Sentürk så at Arsenal-keeper Lukasz Fabianski var i ferd med å rygge bakover og sendte av gårde et tidlig skudd, men ballen gikk like til side for mål. Resten av omgangen glimret i stor grad med fraværet av store målsjanser til begge lag.

Fortsatt tabelltopp
Nærmest var Arsenal omtrent kvarteret før slutt, da ballen ble slått hardt inn foran Fenerbahces mål, men ballen gikk via en forsvarer og deretter Demirel og ut.

Da dommeren blåste av kampen sto det fremdeles 0-0, og Arsenal må nøye seg med poengdeling og ett fattig poeng. Laget leder likevel gruppen sin. FC Porto vant 2-1 over Dinamo Kiev i den andre kampen, og klatret opp på andreplass med seks poeng, to bak Arsenal.

Mikael Silvestre måtte for øvrig forlate banen etter å ha fått seg en kraftig smell i nesen.

Følg ditt lag direkte på din mobil!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere