Blodrøde tall for Uniteds eiere

Foto: PA Photos/Scanpix

Den omstridte Glazer-familiens populæritet øker neppe med det første.

22.03.11 18:59

Eierne av Premier League-klubben Manchester United tapte nesten en milliard norske kroner fra juli 2009 til juli 2010.

Det offentliggjorde eiergruppen Red Football Joint Venture tirsdag, ifølge BBC.

Selskapet, som er eid av den amerikanske Glazer-familien, med Malcolm Glazer i spissen, tapte totalt rundt 108,9 millioner pund i finansåret 2010.

Lite spillersalg
Hovedårsaken til det store tapet skal være mangel på inntekter fra spillersalg, samt egenkostnader i forbindelse med et obligasjonsfond, som ble opprettet for å nedbetale lån i fjor.

I tapet inngår også renteutgifter på 270 millioner kroner.

Forrige sesong gikk selskapet med et overskudd på rundt 210 millioner, men dette skyldtes mye salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid for rundt 800 millioner kroner.

Da Manchester United i oktober 2010 offentliggjorde klubbens eget regnskap, ble det avdekket et tap på rundt 820 millioner.

Klubbdirektør David Gill er likevel ikke bekymret og hevder at nettogjelden på rundt 3 milliarder kroner og de årlige rentene på rundt 400 millioner ikke gikk ut over driften av klubben.

- Ultimate eiere
Gill poengterte også at Glazer-familiens inntekter har økt fra rundt 450 millioner i 2006 til nærmere en milliard i 2010.

- For Manchester United, så er Glazer-familien hundre prosent de ultimate eierne, skal Gill ha sagt ifølge BBC.

United topper for tiden tabellen i Premier League og er fortsatt også med i Mesterligaen. Her er det fortsatt store penger å hente ut i både prispenger og for TV-rettigheter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.