RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Vanderloock/SCANPIX

Bodø/Glimt viser vei

Sist oppdatert:
Det lukter favorittseier i nord. Vi går for 12 rette i dagens tippetips.

Sportspills meny søndag
Trav: V75 Sørlandet
Tipping: Glimt hjelper oss med 12 rette
Odds: Sandefjord og Degerfors spilles

Søndagskupongen er av den uvante sorten, da de store ligaene har pause. Oppgjørene er hentet fra Adeccoligaen, 3. divisjon avdeling 7, Superettan, svens 1. divisjon Nord og Sør, portugisisk liga, italiensk Serie-B og brasiliansk Serie A. Den brasilianske kampen er forøvrig utsatt og tippetegnet trekkes.

Bonuspotten er oppe i 3.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bodø/Glimt - Løv-Ham
Adeccoliga. Glimt har knukket koden nå, de rader opp seire og har meldt seg på i opprykkskampen med 5-2-0 på de syv siste. Har meget sterk statistikk på Aspmyra denne sesongen, 6-4-0 og målforskjell 20-6.

Trener Cato Hansen har hatt gode treningsøkter i finværet i Bodø den siste tiden. Det rapporteres fra siste trening at Daniel Berntsen er tilbake etter å ha spilt to kamper mot Tsjekkia sammen med resten av G18-laget, mens Pavel Londak og Christian Berg manglet. Londak er på landslagssamling med Estland, mens Berg har blitt syk og er usikker foran møtet med Løv-Ham. I et intervju på glimt.no sier også Hansen at han er meget fornøyd med de tre nykommerne i laget: Tom Erik Nordberg kom fra Rosenborg, Thobias Skovgaard er hentet på lån fra FC København mens Torgeir Dahle ble hentet inn fra Byåsen.

Løv-Ham har begynt å ta poeng igjen etter en håpløs sommer. 1-2-2 på de fem siste er sterke tall til Løv-Ham 2011 å være, og det var meget god stemning etter 4-3-seieren på Høddvoll. Kun tre lag har vunnet der så langt. Løvene kjempet også med klørne ute hjemme mot Sandefjord og gamletrener Sandstø forrige søndag, men det ble tap 1-2. Bedring til tross, Løv-Ham ser like fortapte ut på nest sisteplass, med 1-3-6 på bortebane og 12 poeng opp til streken.

Trener Tom Mangersnes mangler stadig kaptein Storesund (m) og Olsen (f). Marius Brevig er kommet fra KFUM.

Siste innbyrdes oppgjør:

22.05.2011 Løv-Ham - Bodø/Glimt 0 - 1
12.09.2010 Løv-Ham - Bodø/Glimt 0 - 1
05.05.2010 Bodø/Glimt - Løv-Ham 3 - 0

Løv-Ham er et interessant lag oddsmessig for tiden, for de kommer trolig til å ta en del poeng fremover, og som skakkjørt bunnlag får man dem til høy odds. De blir neppe slaktet på Aspmyra heller, men poeng her blir for tøft, da et Glimt i form på hjemmebane er noe av det vanskeligste man kan møte i Adeccoligaen for tiden. H i kamp 1.

2. Hødd - Randaberg
Adeccoliga. Hødd har gitt slipp på det vinnerinstinktet de viste i første del av sesongen. I denne jevne ligaen faller man fort mange plasser på tabellen, noe Hødd dessverre har gjort. Nå må opprykkeren fullføre den fine første-sesongen med å berge plassen på de ni siste rundene. Problemet er ikke å score mål, men 1-0-4 på de fem siste og målforskjell 11-13 på disse forteller om et gavmildt forsvar. Høddvoll er ikke noe fort lenger, Hødd har 5-2-3 her nå, etter tre strake hjemmetap, sist mot bunnlaget Løv-Ham.

Nøkkelspillerne Kazeem og Diomande er solgt, men Diomande fullfører sesongen på Høddvoll. Offensive Faysal Ahmed er kommet fra Skeid. Skadesituasjonen skal være den samme som sist, med Ørsal (m) og Klock (f) ute.

Randaberg yppet seg i juli da de slo Bryne og Glimt hjemme på Jæren. Siden har det blitt fem strake tap, og ny kontrakt er snart bare en matematisk teori. Baklengsmålene renner inn, og som Mjøndalens trener så riktig sa før kampen for to uker siden, så er Randaberg et lag som alltid gir bort store rom til motstander. Randaberg røk 1-3 på Nedre Eiker og forrige helg 2-4 hjemme for Asker. Med 14 poeng opp til streken og 0-1-10 på bortebane, er nok toget dessverre gått.

Randaberg forteller om skader og karantener på sin nettside: Johan Karlefjärd, Daniel Berntsen, Trond Kenneth Kindervåg, Bjarte Lunde Aarsheim, Omar Sande og Christoffer Bigseth Olsen. De fire første på lista er ute med skader, mens de to siste soner for gule kort.

Hødd er så svake nå at dette blir en skummel kamp. Men med alle Randabergs fravær er det vanskelig å se dem ta sesongens første borteseier akkurat i dag. Nervøs H i kamp 2.

Følg Adeccoligaen LIVE

3. Mjøndalen - Alta
Adeccoliga. Mjøndalen viser god overlevelsesevne og har spilt seg opp på tabellen med 3-1-1 på de fem siste. Dette til tross for en del fravær i laget. De har brukbare 5-3-2 på Nedre Eiker.

I dag er det ingen suspenderte spillere, og det ser ut til at Lars Granaas (m) er tilbake, han er hvertfall med i troppen. Victor Larsson (a) og Høvring (f) er ute, sammen med langtidsskadde Bernstein (f) og Reinoso (f). Trener Hansen forteller om gode treninger og god stemning etter to strake seire.

Alta viser middels form med 1-1-3 på sine fem siste. Hjemme i Finnmarkshallen, der de normalt høster poeng jevnt og trutt, har de bare 3-3-5 hittil. De er like svake borte, og det har ført dem under streken, dog er veien opp kort.

Siste innbyrdes oppgjør:

17.07.2011 Alta - Mjøndalen 4 - 1
01.08.2010 Alta - Mjøndalen 7 - 3
16.05.2010 Mjøndalen - Alta 0 - 1

Det er nesten fascinerende hvor dårlig statistikk Mjøndalen har mot Alta, som strengt tatt er et høyst middels lag. Innbyrdes oppgjør viser 6-1-0 fordel Alta uansett bane. Aziz Idris, som scoret vinnermålet for Alta på Nedre Eiker forrige sesong, spiller nå for Mjøndalen. "Vi må innse alvoret", sier trener Rune Berger til Altaposten. "Mjøndalen en kamp vi ikke kan tillate oss å tape. Og det tror jeg heller ikke at vi gjør."

Om troppen sier Berger dette til Altaposten: Jacob Nilsson og Martin Overvik blir definitivt ikke med sørover, mens Eirik Erlandsen er usikker. I tillegg mangler vi Petter Larsen med karantene. Fremover på banen ser det bedre ut selv om vi mangler Petter. Mika Niskala og Håvard Nome er begge veldig spillesugne, så vi skal nok klare å stable et godt lag på beina.

Dette blir et slagsmål om viktige poeng. Det er liten tvil om at begge går for seieren, og muligheten for mange mål synes igjen å være tilstede. Vi sitter med en følelse av at hvis hjemmelaget først tryner her, tryner de skikkelig. Vi prøver HB i kamp 3.

4. Sandefjord - Nybergsund IL-Trysil
Adeccoliga. Sandefjord måtte se seg slått i sin forrige hjemmekamp, da Glimt slo til med en 2-1-seier på Komplett.no arena. Men Sandefjord og trener Sandstø slo tilbake med en borteseier mot Løv-Ham runden etter. 7-0-1 på de åtte siste er direkte imponerende og man er endelig fullt med i kampen om opprykk.

Sandefjord har sikret seg Godset-stopperen Lars Sætra på lån ut sesongen, og den rutinerte forsvarsspilleren får nok mange sjanser til å vise hva han er god for i Sandefjord. I dag er Sohna (m) suspendert, Saric (a) og Magnusson (f) ute med skader.

Sundet har ikke styrke nok i laget til å vinne bortekamper, ser det ut til, Det kommer antagelig til å koste dem plassen i Adeccoligaen, uansett hvor gode de er på hjemmebane. Nå har de begynt å tape hjemmekampene sine også, og det er allerede 6 poeng opp til streken etter 0-0-5 på de fem siste. Forrige bortekamp ble tapt 0-2 i Asker, forrige hjemmekamp røk man 0-1 for Mjøndalen.

Målvakt Sandbuløkken er ute med benbrudd, det så ikke bra ut og vi må ønske ham god bedring. Maglic (m) er skadet, Thorisson (f) suspendert.

Sundet vant det omvendte oppgjøret 4-2, men i dag er styrkeforholdet annerledes, i favør Sandefjord, og hjemmebanefordelen, eller bortebaneulempen, har mye å si for Sundet. Vi må tilbake til juni for å finne forrige gang Sundet scoret på bortebane, og at de får med seg poeng fra Sandefjord er nesten utenkelig. H i kamp 4.

5. Sotra Sportsklubb - Valestrand/Hjellvik FK
3. divisjon avdeling 7. Sotra fikk som ventet grisebank av avdelingsleder Brann 2 sist mandag. Runden før tok Sotra en viktig 5-2-hjemmeseier mot Haugesund 2, men med et ganske tøfft program den siste tiden, har de bare 1-0-4 på de fem siste. De har 3-2-3 hjemme på Straume Idrettspark. I dag er det offisiell åpning av den nye kunstgressbanen.

Vi har ingen ferske rapporter fra Sotra, men før kampen mot Haugesund 2 var en del spillere ute med skader, sykdom og suspensjoner. Like fullt vant man jo 5-2, da andre kom innpå etter fravær og gjorde en god jobb. Ting tyder på at det ser bedre ut i dag, uten at vi kan si det sikkert, da vi ikke har sett noen tropp.

Opprykker Valestrand/Hjellvik står med 18 poeng, akkurat som dagens motstander. Med 3-1-5 på bortebane er de et brukbart bortelag, og forrige runde tok de en flott 4-1-hjemmeseier mot Stord, etter å ha spilt 2-2 borte mot habile Skjold runden før. Formen ser god ut, og Magnus Garden, som debuterte som spiss mot Stord, gjorde en kjempekamp, og sammen med A. Lenning og flere andre fikk han Stord-forsvaret til å se skikkelig dårlig ut. Skorve debuterte på keeperplass, Strømland som midtstopper, og begge kom meget godt fra det. Are Bryn var tilbake fra skade sist og fikk et innhopp, han kan blir viktig fremover.

Denne kampen er viktig med tanke på overlevelse, og det blir forhåpentligvis også en storkamp publikumsmessig, da det ventes en del supportere fra begge leire. Valestrand vant det omvendte oppgjøret 2-1, og etter det de viste mot Stord blir de favoritter igjen, hvertfall hos oss. Så B skal med, men vi må gardere, da vi ikke er godt nok informert om hjemmelaget. Som vanlig i 3. divisjon er sjansen for U liten, og vi markerer HB i kamp 5.

6. Assyriska FF - Ängelholms FF
Superettan. Assyriska henger med på øvre halvdel. 5-2-4 på hjemmebane hittil. Etter en svak periode har de vunnet 3-2 over Brage og 3-1 over Brommapojkarna. Det er tidligere Sandefjord-trener Patrick Walker som styrer skuta, og han har oppnådd positive resultater med laget.

Viktige Stefan Batan er tilbake fra suspensjon, men nå er Shaba (m) suspendert. Lånespillerne Segerström og Ogunnaike er sent hjem, mens brasilianske de Souza er hentet inn for å forsterke midtbanen.

Ängelholms topper overraskende tabellen og har råsterke 8-1-2 på bortebane. De har 9-5-0 siden forrige tap, borte mot Falkenberg 23. mai. Trener Joakim Persson sier at de nyter å ligge så høyt på tabellen og håper det varer, men at de ser på det som en ren bonus og bare skal ta én kamp av gangen.

Lester Dewee (a) er hentet inn i løpet av sommeren, men spiller neppe fra start her. Lindberg (f) er suspendert.

Det ligger an til en jevn kamp på Södertäljearenan. Hjemmelaget viser stigende form, men det frister ikke å tippe mot Ängelholm, som ikke har tapt på lang tid. Vi prøver UB i kamp 6.

7. Degerfors - Hammarby
Superettan. Degerfors viser sviktende form med bare ett poeng på de fire siste. 1-2 for Åtvidaberg og 1-3 for Ängelholms i de to siste hjemmekampene. Med dette har man meldt seg litt ut av opprykkskampen, det er nå seks poeng opp til kvalikplassen med åtte runder igjen.

Det skal ikke være nye skader i laget, og Degerfors kan stille i sterkeste oppstilling.

Hammarby er blant de aller svakeste bortelagene i Superettan. 1-5-5 totalt. Selv med god uttelling på hjemmebane nærmer man seg bunnstriden. Formen er svak, man tok riktinok en knepen 2-1-seier over bunnlaget Qviding på hjemmebane, men har ikke scoret i de tre siste bortekampene.

Det har vært mye småskader i laget tidligere i uken, men de fleste skal bli klare, sier trener. Det blir likevel noen endringer. Andreas Dahl (m) er tilbake fra suspensjon, Ayranci (a) er ute på lang sikt, et fravær som vil merkes, Isaac Pupo (m) er på landslagsoppdrag, mens en ny spiller er blitt spilleklar.

Det er ventet bra med publikum på Stora Valla i kveld, mange Hammarbysupportere også. Etter å ha møtt meget sterk motstand den siste tiden, tror vi det ligger an til en ny hjemmeseier for Degerfors. Hammarby virker noe svekkede og sliter med å finne en spillestil som fungerer på bortebane. H i kamp 7.

8. Syrianska IF Kerbura - Sirius
Svensk 1. divisjon Nord. Syrianska Kerbura ligger midt på tabellen med 4-2-3 på hjemmebane så langt. Etter en grusom rekke på 0-1-6 har man lykkes bedre i de to siste, 2-0 hjemme mot Vasalund og 0-0 borte mot Boden. Det er spesielt det defensive som har kommet på rett kjøl igjen, man har holdt buret rent i to på rad og slikt gir som kjent poeng.

Semir Mete (a) er lånt inn fra broderklubben i Allsvenskan, Syrianska FC, en klar forsterkning i det offensive. Han er spilleklar i kveld. I tillegg kommer Serop Budur (m) og Richard Hurlin (m) tilbake fra suspensjon her. Kutshi Kanga (a) er usikker etter en skade mot Boden.

Sirius kjemper om opprykk, og er i øyeblikket to poeng bak lederlagene Väsby United og Umeå. De har ikke tapt siden tidlig mai, resultatene viser 8-6-0 siden da. Sirius er ubeseirede på bortebane med 5-4-0 totalt.

Viktor Lövgren (f) var ute sist og vi setter spørsmålstegn ved ham igjen, da vi ikke har sett noen tropp i skrivende stund. Gustaf Segerström (f) er hentet tilbake til klubben etter et opphold i Assyriska FF. Visstnok en Piiroja-aktig type dette, et fyrtårn som rydder unna alt av høye baller foran eget mål.

UB ser ut til å være den fornuftige markeringen i Sirius bortekamper. UB i kamp 8.

9. IK Sleipner - Skövde AIK
Svensk 1. divisjon Sør. Sleipner ligger midt på tabellen med sterke 6-1-2 på hjemmebane. Klare tap på bortebane avløses av hjemmeseire, hvertfall i de to siste på Norrköpings Idrottspark, som har gitt 2-1 over Norrby og 3-0 over Rosengård. Med 0-5 borte mot Sylvia i forrige kamp, har opprykkstoget gått, sier trener Richard Holmlund, men de skal avslutte sesongen så godt som mulig.

Kjellberg er ute med skade, Lind er suspendert og Åström har fortlatt klubben. I tillegg er det en del småskader i troppen, sier treneren, og det ligger an til et par endringer i startoppstillingen. "Vi har ikke kunnet stille samme lag to kamper på rad denne sesongen, og det har naturligvis påvirket stabilitet og resultater", sier Holmlund.

Skövde kjenner vi lite til, men ser at de har brukbare 3-2-4 på bortebane. De vant hjemmekampen mot bunnlaget Motala 2-1, mens de to siste bortekampene er tapt 0-3 i Lund og 0-4 i Varberg. Dette er to av de beste hjemmelagene.

Vi har ingen tropp eller skadeinfo fra Skövde-hold, men registrerer at klubben har vært aktiv i transfervinduet og sendt fire spillere ut mens fire nye er kommet inn. Isaak (m), Yonakir (m), Rohdén (m) og Nyberg (f).

Siste innbyrdes på dagens bane:

08.08.2010 Sleipner - Skövde 0 - 1
28.05.2009 Sleipner - Skövde 0 - 1
15.04.2006 Sleipner - Skövde 0 - 3

Sleipner ser ut til å være i best form, men historien viser at Skövde gjerne lykkes her. Vi prøver HB i kamp 9.

10. CD Nacional Maderia - Vitoria Guimaraes
Portugisisk Primeira Liga. Svak åpning av Nacional med bare ett poeng på de to første. 0-0 borte mot Feirense og et meget forventet tap 0-2 hjemme for Benfica. Man klarte heller ikke slå ut et middels motivert Birmingham City av Europa League, det ble 0-0 her på Madeira og 0-3 i Birmingham. Med det har man gått fire kamper uten å score, det er svake saker. Nacional er tradisjonelt sterke på egen øy.

I dag mangler Mateus (a), han er med landslaget sitt.

Meget svak åpning av Vitoria Guimaraes, som ligger i bunnen med 0-0-2 og målscore 0-4. Femteplassen fra forrige sesong kan bli tung å forsvare hvis det fortsetter slik. Med 0-2 og 0-4 for Atletico Madrid i Europa, ser man ut til å være vaksinert mot å score.

De svake resultatene skyldes blant annet mange fravær, og det skal det være i dag også.

Guimaraes vant 3-1 her forrige sesong, men det står 5-2-1 fordel Nacional på innbyrdes oppgjør på dagens bane siden 2002. Dette skal være en hjemmeseier. H i kamp 10.

11. Torino - Varese
Italiensk Serie-B. Det er spilt to runder i Serie-B, og det gamle storlaget Torino har 2-1 borte mot Ascoli og 1-1 hjemme mot Cittadella å vise til.

Varese er spesialister i å spille 0-0 og 1-1, og årets sesong er innledet med 0-0 mot Bari og 0-0 mot Crotone. Kanskje ender de rundt 4-11-6 på bortebane i år som i fjor.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

15.01.2011 Varese - Torino 3 - 0
23.08.2010 Torino - Varese 1 - 2

Dette er ikke vår favoritt-liga, den er dessverre preget av anklager om kampfiksing og uavgjortresultater, det må vi få lov til å si, selv om det er lite politisk korrekt og italienerne selv ville tatt det som en gedigen fornærmelse. Undertegnede kan bare huske å ha nevnt ett tips fra Serie-B forrige sesong, 3-3-kampen mellom nettopp Varese og Frosinone, der avtalt spill var varslet over hele internett, men U kunne spilles til 2,50 hos Norsk Tipping en stund.

Med overhengende fare for 0-0 og 1-1, prøver vi hjemmeseieren på at Torino fortsetter å score mål og hevner tapet fra i fjor. H i kamp 11.

12. Santos - Botafogo
Kampen spilles ikke i dag, og tippetegnet skal trekkes. Vi føler oss tvunget til å svi av helgarderingen her, da det er ur-bittert å eventuelt ryke på trekningen etter å ha tippet de elleve andre riktig. Det skjedde faktisk en gang i i fjor og da gikk vi glipp av en gevinst på rundt 4.000. HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 04.09.2011 17:55
1. Bodø/Glimt - Løv-Ham H
2. Hødd - Randaberg H
3. Mjøndalen - Alta H B
4. Sandefjord - Nybergsund IL-T H
5. Sotra - Valestrand/Hjel H B
6. Assyriska FF - Ängelholms FF U B
7. Degerfors - Hammarby H
8. Syrianska IF Ke - Sirius U B
9. IK Sleipner - Skövde AIK H B
10. CD Nacional Mad - Vitoria Guimara H
11. Torino - Varese H
12. Santos - Botafogo H U B

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 04.09.2011 17:55
1. Bodø/Glimt - Løv-Ham H
2. Hødd - Randaberg H
3. Mjøndalen - Alta H U B
4. Sandefjord - Nybergsund IL-T H
5. Sotra - Valestrand/Hjel H B
6. Assyriska FF - Ängelholms FF H U B
7. Degerfors - Hammarby H
8. Syrianska IF Ke - Sirius U B
9. IK Sleipner - Skövde AIK H B
10. CD Nacional Mad - Vitoria Guimara H
11. Torino - Varese H U
12. Santos - Botafogo H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere