Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet

Viste at det er klasseforskjell på topp- og bunnlag i Obosligaen.

BODØ/GLIMT - JERV 4-0:

Kaptein Trond Olsen var tilbake på scoringslista da Bodø/Glimt befestet serieledelsen i 1. divisjon med 4-0-seier mot Jerv søndag.

Fem minutter før sidebyttet scoret Bodø/Glimt-veteranen sitt femte seriemål for sesongen da han banket ballen i lengste hjørne til 2-0.

- Jeg er veldig fornøyd med første omgang. Så synes jeg vi detter litt i første del av andre omgang. Da blir vi litt for venstrevendt og får ikke snudd spillet nok.

- Men så gjør vi noen bytter og får putta på to mål til. Da blir det veldig komfortabelt, oppsummerte målscorer Olsen overfor Eurosport.

Tidlig overtak

Innleide Kristian Fardal Opseth stusset Glimt i ledelsen etter bare tre minutter.

Thomas Drage hadde et stolpetreff i starten av andre omgang, men det måtte en corner til for å øke ledelsen til hjemmelaget.

José Angel slo inn, og Daniel Edvardsen flikket så vidt inn 3-0 etter 79 minutter.

Bortelaget resignerte langt på vei på slutten, og innbytter Kachi fikk en enkel jobb med å skli inn 4-0 på bakre stolpe etter et innlegg fra Emil Jonassen like før slutt.

Jerv kom til Nordland med sin første trepoenger i sekken etter 2-0 mot Elverum, men klarte ikke ryste serielederen.

- Vi er grusomme

- I dag får vi først og fremst en leksjon i tempo av Bodø/Glimt. Der henger vi ikke med i det hele tatt. Men det som er mest bekymringsfullt er at vi er fryktelig dårlige offensivt, sa Arne Sandstø til Eurosport.

- Vi er helt fantasiløse. Det virker som man ikke har tro på hvordan man skal åpne rom og hvordan man skal utfordre rom i det hele tatt. Vi er offensivt grusomme og blir for seine til å flytte beina, spesielt i midtbaneleddet. Der er det altfor stor forskjell på lagene i dag, tilføyde Jerv-treneren.

Bodø/Glimt leder an i 1. divisjon med 28 poeng på 12 kamper. Fire poeng skiller ned til serietoer Ranheim, som røk 0-2 på bortebane for seriefirer Sandnes Ulf søndag. Kjell Rune Sellin og Kent Håvard Eriksen scoret målene for rogalandsklubben.

Jerv, som spilte opprykkskvalifisering forrige sesong, falt under streken som følge av at Arendal klarte 2-2 mot Åsane i Bergen. Gjestene ledet lenge, men fikk Sune Killerich utvist tre minutter før full tid. Åsane utlignet til 2-2 på det påfølgende straffesparket og berget ett poeng.

Fredrikstad-løft

Tabelljumbo Fredrikstad fikk en kjærkommen opptur på eget gress mot Elverum.

4-0-seieren var sesongens første for Østfold-klubben, som nå har heng på lagene foran på tabellen. Kun to poeng skiller opp til Elverum på trygg grunn.

Finske Joona Veteli ble dagens mann for Fredrikstad med sine to scoringer søndag.

Amahl Pellegrino scoret tre ganger etter pause da Mjøndalen snudde 0-1 til 3-1 mot Ull/Kisa. Tromsdalen slo på sin side Florø 1-0 og klatret til sjuendeplass på tabellen.

(©NTB)

Les også

Rørt Nadal fullstendig overlegen - vant French Open for tiende gang

Les også

Gnabry klar for Bayern München

Les også

Fuglesang vant Critérium du Dauphiné etter sekunddrama

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken