Bolt etter Godset-debuten: - Jeg ble frustrert

SPILL MEG GJENNOM: Usain Bolt ga lagkameratene krystallklare instrukser før tirsdagens treningskamp. Men viljen sin fikk han ikke.

SPILL MEG GJENNOM: Usain Bolt ga lagkameratene krystallklare instrukser før tirsdagens treningskamp. Men viljen sin fikk han ikke. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tirsdag skjedde det noe historisk på Marienlyst: Usain Bolt (31) fikk spille 20 minutter som midtspiss for Strømsgodset.

05.06.18 20:10

STRØMSGODSET - NORGE G19 0-1:
MARIENLYST STADION (Nettavisen): De flere hundre fremmøtte fikk det de ventet på i drammensola: Verdens raskeste mann gjennom alle tider ble byttet inn i det 70. minutt og fikk prøve seg i treningskampen mot Norges G19-landslag.

Bolt, verdensrekordholder på 100-meter med tiden 9.58, fikk som seg hør og bør også draktnummer 9,58.

Ifølge Godsets pressesjef Magne Jordan Nilsen var det materialforvalter Roy Inge Valø som står bak påfunnet.

- Det var kult. Annerledes, men kult, sier Bolt til Nettavisen om draktnummeret etter kampen.

Den jamaicansk verdensstjernen var ikke mye involvert de minutene han spilte, men viste ved et par anledninger antydning til fotballforståelse og en viss teknikk.

Men, som Norge-forsvaret trolig er glade for, fikk han aldri vist frem farten sin på Marienlyst. Publikum ventet på at Godset skulle spille ham fri i bakrom, men det skjedde aldri.

Norge G19 vant til slutt kampen etter scoring av Erik Botheim i første omgang.

- Irritert

Da kampen var over var det lett å se at Bolt ikke var så fornøyd. Han viste med tydelig kroppsspråk at han var frustrert, og det merket også lagkameratene.

- Han var litt irritert over at han ikke fikk ballen så mye, sier Marcus Pedersen etter at han kom ut av garderoben. Han sto over kampen og så den i sola fra sidelinjen.

9,58: Usain Bolt spilte med et noe spesielt draktnummer i kampen mot G19-landslaget. Bakgrunnen er såklart verdensrekorden på 100-meter som ble satt i Berlin i 2009. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / BL Media (med tillatelse)

Bolt, som var i godt humør da han svarte på spørsmål fra et solid antall norske pressefolk etter kampen, innrømmer at han var frustrert da han gikk av banen.

- Jeg ville virkelig at jeg skulle få en sjanse til å bruke farten min, så jeg sa flere ganger til gutta at de måtte spille ballen høyt gjennom. De vi møtte er 19-åringer, og jeg er rimelig sikker på at jeg er kjappere enn dem. Jeg var litt frustrert, innrømmer han med et smil.

- Var nervøs

Spissen har prestert på større scener enn Marienlyst tidligere, men likevel kriblet det i magen før Godset-debuten, forteller han. Nervene kom nemlig krypende da han skulle byttes inn.

- Jeg var litt nervøs, som jeg trodde jeg skulle være siden dette var min første kamp. Det var spennende å spille, kampen hadde mye energi og jeg er glad for at det kom så mange supportere og ga meg energi, sier han.

Troen på en profesjonell fotballkarriere er der fortsatt, selv om debuten ikke ble av det minneverdige slaget.

- Jeg er sikker på at jeg vil få sjansen til å spille profesjonell fotball. Jeg er selvsikker og vet hva slags talent jeg har,sier han.

Norges matchvinner Erik Botheim scoret i sin debut for G19-landslaget, og forteller at han nå forventer å være med i troppen til EM.

Spurte Bolt om bilde

Botheim vekslet noen ord med Bolt underveis i kampen, men der stoppet det også for RBK-spissen.

- Jeg spurte han om et bilde da vi var ute på banen, men jeg gidder ikke møte ham nå, sier han til Nettavisen.

Han beskriver det uansett som kult å møte Bolt i kamp.

- Men jeg hadde fokus på å vinne kampen, og det klarte vi. Bolt er rask, men mangler litt på spilleforståelsen.

For hovedpersonen selv er oppholdet i Godset nå over. Bolt er nå ferdig som Godset-representant.

- Hva er det neste for deg etter dette norske eventyret?

- Nå skal jeg til London og trene mer, jeg har en veldedighetskamp på søndag. Hovedgrunnen til at jeg var her er at jeg skulle trene og komme i form. Jeg er glad for at jeg fikk spille litt, sier han.

FERDIG I NORGE: Usain Bolts tid i Godset er nå over. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Godsets pressesjef Magne Jordan Nilsen er blant dem som har vært tettest på jamaicaneren den siste uken. Han er full av lovord om verdensstjernen.

- Det har vært en fornøyelse å ha ham her. Usain har gjort et usedvanlig godt inntrykk på alle i klubben. Ydmyk, imøtekommende, tålmodig og med masse godt humør. Han har gitt av seg selv i alle retninger, og tatt seg tid til alle. Rent sportslig har han vært særdeles lærevillig og han har gjort fremskritt på disse dagene, sier Nilsen til Nettavisen.

- Pedersen er lik meg

Bolt roser Strømsgodset tilbake, og mener han er blitt tatt godt imot i Norge. Han skryter også av Marcus Pedersen, som han har tilbragt tid med også utenfor treningene.

Pedersen la nylig ut et bilde av at de to var sammen i festlige lag.

- Marcus er ganske lik meg selv, han er full av energi, liker å ha det gøy og har bra utstråling. Vi har hatt det gøy sammen og liker de samme tingene, det har vært veldig bra å bli kjent med ham, sier Bolt om Pedersen.

Pedersen returnerer rosen:

- Han er veldig fin og en knallbra type. Han er veldig jordnær og har ingen nykker. Han er bare morsom og ler mye. Veldig fin fyr, sier Godset-spissen.

- Dere har vært ute og kost dere?

- Ja, det har vi. Vi har vel hatt grei kontakt den uken her vi. Det er en morsom fyr, sier Pedersen.

FIKK SPILL: Usain Bolt fikk som lovet på forhånd prøve seg mot Norges G19-landslag i Drammen tirsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Godt G19-lag

Kampen åpnet jevnere enn mange kanskje hadde trodd på forhånd, all den tid det kun var Vetlesen på det norske laget som ukentlig spiller fast eliteseriefotball. Men det var U19-gutta som skapte kampens første sjanse da Leo Østigård steg til værs på en corner og headet i tverrliggeren etter 12 minutter.

G19-landslaget viste Godset null respekt og fortsatte å ha initiativ i kampen. Etter 20 minutter kom belønningen i kampens første scoring da Erik Botheim sendte Norge i ledelsen. RBK-spissen skjøt via et Godset-bein og i mål fra 15 meter.

Hjemmelaget slet med å sette U19-landslaget under press, og det tok 35 minutter før kampen fikk sin første store Godset-sjanse. Jonathan Parr dro seg fint fri i feltet og sendte avgårde et skudd, men Julian Faye Lund reddet via stolpen og ut til corner. Kort tid senere var Mustafa Abdellaoue farlig frempå, men igjen fikk Faye Lund avverget.

Store Norge-sjanser

Fem minutter før pause burde Norge G19 økt ledelsen. Et vakkert angrep endte hos Jens Petter Hauge, som kom helt alene med Heigre i Godset-målet. Dessverre for Norge satte Glimt-vingen ballen rett utenfor.

Begge lag gjorde flere bytter i pausen, Godset skiftet åtte mann, Norge to.


Rett etter at Bolt ble byttet inn for Godset skapte Norge nok en stor sjanse. Martin Tangen Vinjor fikk avslutte fra godt hold, men avslutningen gikk i stolpen.

Etter fem minutter på banen var Bolt centimetre fra å skape en stor målsjanse. Han dukket opp først på et innlegg, men fikk ikke headingen skikkelig mot mål. I situasjonen etter fikk Bassel Jradi en god mulighet, men keeperinnbytter Emil Ødegaard reddet fint.

Dermed ebbet kampen ut på stillingen 1-0 til G19-landslaget, som dermed fikk en fin opplevelse kort tid før EM starter i Finland i juli.

Se video: Her blir Bolt byttet inn for Godset:

Slik stilte Godset:
Pål Vestly Heigre, Christopher Lindquist, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Marius Høibråten, Jonathan Parr, Tokmac Nguen, Henning Hauger, Francisco Junior, Eirik Ulland Andersen, Mustafa Abdellaoue.

Slik stilte Norge G19:
Julian Faye Lund, Christian Borchgrevink, Leo Østigård, Ulrik Fredriksen, John Kitolano, Felix Horn Myhre, Hugo Vetlesen, Tobias Svendsen, Jens Petter Hauge, Eman Markovic, Erik Botheim.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag