RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap/Scanpix

Bolton: - Tilstanden er kritisk

Sist oppdatert:
Fabrice Muamba ligger til intensiv behandling etter at hjertet stoppet i FA-cupkvartfinalen.

Det gikk et gufs gjennom en hel fotballverden da det kom meldinger om at Fabrice Muamba hadde fått hjertestans og kollapset i FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton lørdag.

Les saken: - Kunne se at de kjempet for livet hans

Banemannskap og medisinsk personell fra begge lag kom rask ut på banen og ga Muamba, som kun er 23 år, hjertekompresjon. Da dette ikke fungerte forsøkte de å få liv i Bolton-spilleren ved å bruke hjertestarter.

Etter ti minutter med behandling på gressmatta, ble Muamba hastet av gårde til sykehuset. På det tidspunktet skal han ikke ha pustet.

- Under intensiv behandling
Ved 21-tiden kom beskjeden fra London Chest Hospital, der Muamba behandles, om at midtbanespilleren var i live og stabil.

Senere meldte både SkySports og BBC Sports at tilstanden til Muamba var kritisk, og at han var under intensiv behandling.

- Bolton Wanderers kan bekrefte at Fabrice Muamba ligger på avdelingen for hjerteinfarkt på London Chest Hospital hvor hans tilstand er kritisk og han er under intensiv behandling, var uttalelsen fra klubben klokken 22.30 norsk tid.

- Ingen videre informasjon vil bli gitt ut på dette tidspunkt. Klubben og sykehuset ber om at media og publikum respekterer familiens privatliv.

En hel fotballverdens står sammen
En hel fotballverden ber nå for at den unge midtbanespilleren og ettbarnspappaen skal overleve.

På Twitter florerer det av støtteerklæringer fra kjente så vel som ukjente personer.

- Håper Fabrice Muamba har det bra. Jeg ber for han og familien. Fortsatt i sjokk, skrev Wayne Rooney kort tid etter kollapsen.

På samme sosiale nettsted hylles det medisinske apparatet som kjempet for å redde livet til Muamba på White Hart Lane.

- Veldig glad for at Fabrice Muambas tilstand er stabil. Vi må fortsette å be for at han skal bli frisk fortest mulig. Godt jobbet av legene og begge lags medisinske apparat, skrev John Arne Riise i 21-tiden.

Flere meldinger på Twitter fortalte også om en Tottenham-supporter med erfaring innen hjertekirurgi, som spurtet fra sitteplassen sin til stedet der Muamba lå livløs, for å bistå med sin ekspertise. Personen avkrefter imidlertid dette på sin profil, og skriver at han prøvde å hjelpe, men at han ikke slapp ut på banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere