RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Bom, bom, straffebom

Sist oppdatert:
Viking sløste med sjansene i Bergen.

BRANN -VIKING 0-0: Etter en nitrist sesongåpning med bare én seier på de seks første kampene var det et Brann-lag i poengnød som i kveld entret sin hjemmebane.

På andre siden av banen sto Viking, en annen klubb som ikke har maktet å imponere så langt i årets tippeliga.

Det var kampen mellom to av de tradisjonelt beste klubbene i Norge. En kamp som ingen ville tape.

Ingen tapte kampen.

Ingen vant kampen.

Kampen endte målløs og Branns dårlige sesongstart fortsetter.

Branns første målløse kamp
Det ble en jevn affære på Brann Stadion. Da dommer Tommy Skjerven blåste for fulltid var det også jevnt på resultattavlen.

Kampen mellom de tilsynelatende fallende storlagene endte 0-0.

Dette var Branns første målløse kamp i årets versjon av Tippeligaen. Om denne informasjonen letter stemningen i Brann-garderoben er heller tvilsomt.

Det ser trist ut å være Brann-spiller om dagen.

«Hawaii-fotball»
Når to lag i poengnød møtes skjer ofte én av to ting.

Enten så legger begge lag seg bakpå og avventer motstanderen, eller så går begge lag i angrep.

I Bergen skjedde heldigvis det siste. Både Brann og Viking ville ha mål og sendte mange mann i angrep. Presisjonen på siste tredjedel sto derimot ikke i stil til innsatsen, og kampen ble dermed preget av slik idretten etter sigende spilles på vulkanøyene utenfor USA - «Hawaii-fotball».

Til tross for gode overgangsmuligheter og relativt store målsjanser var det likevel ingen av lagene som maktet å overliste det andre lagets målvakt, sett bort ifra Kim Ojos offside-scoring tidlig i førsteomgang.

Lagene gikk dermed inn i garderoben på samme stilling som de gjorde da de gikk ut.

Bom, bom, straffebom
Det var lite som tydet på at Branns begredelige sesonginnledning skulle snu i Bergen. Det var bortelaget fra Stavanger som åpnet andreomgang best, Viking kunne ved flere muligheter ha tatt ledelsen.

Brann på sin side virket preget av alvoret og presset fra Bergens entusiastiske supportere. Selv om Rune Skarfjords menn var farlig frempå flere ganger, ble det aldri det helt store ut av det. Det virker som Kim Ojo ikke lenger klarer å dominere kamper slik vi så han gjøre i fjor.

Sjanseløsningen fikk en ny dimensjon da det ble blåst hands på Erik Mjelde innenfor egen 16-meter. Viking fikk straffe. Viking skulle ta ledelsen. André Danielsen tredde fram for å gi det blå laget ledelsen.

Det eneste problemet er at Brann før denne kampen hadde sluppet motstanderne til tre straffespark denne sesongen, og kun ett av dem har blitt mål.

Nå kan Brann-laget legge til enda ett mål på denne noe underlig statistikken, Danielsen skøyt nemlig himmelhøyt over til bergensernes store begeistring.

Og når ikke engang straffe ble mål, ble det målløst i Bergen. Et resultat Brann bør være mest fornøyd med.

Det var nemlig Åge Hareides gutter som skapte de beste målsjansene.

Veien videre
I neste serierunde skal Brann til Lillestrøm og møte et Lillestrøm-lag som på ingen måte har imponert i årets sesong til tross for mange utskiftninger.

Viking møter et Sogndal-lag som til tider har imponert stort i sesongens innledning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere