*Nettavisen* Sport.

Bombefri FA-cup

Foto: (FOTO: JOHN D. MCHUGH / AFP)

Det ble ikke detonert noen store bomber i FA-cupens tredje runde lørdag ettermiddag, men noen nestenulykker ble det.

07.01.06 21:48

Som vanlig ble årets tredje runde i den engelske FA-cupen preget av tette og spennende oppgjør. Ingen lag fra den øverste divisjonen røk ut, men flere av dem må ut i omkamper mot lag fra lavere divisjoner. Colchester ble klubben som tok lørdagens største skalp. Lillebroren til Ipswich og Norwich slo Sheffield United 2-1 på Bramall Lane.

Hull - Aston Villa 0-1
Aston Villa gikk seirende ut av oppgjøret borte mot Hull City. Gareth Barry ble matchvinner med en scoring i det 60. minutt. Premier League-laget var nok det beste laget kampen sett under ett, og har dermed sikret seg en fortjent billett til fjerde runde av FA-cupen. Eirik Bakke spilte ikke kampen grunnet usikkerhet om en eventuell retur til Leeds.

Arsenal - Cardiff 2-1
The Gunners kunne ta store deler av oppgjøret mot Cardiff med ro etter at de fikk en pangåpning på kampen. To scoringer av Robert Pires i det 6. og 18. minutt gjorde oppgaven svært vanskelig for bortelaget. Med 2-0 i lomma kunne Wengers mannskap slappe av. Et lite skremmeskudd fikk de likevel, men Jeromes scoring for Cardiff i det 87. minutt kom for sent.

- Dette var en typisk cupkamp. Vi visste at Cardiff aldri ville gi opp, og det gjorde de heller ikke. Når de fikk et mål på slutten ble oppgjøret interessant igjen, sa Arsenal-sjef Arsene Wenger til Sky Sports.

Chelsea - Huddersfield 2-1
Huddersfield rystet Stamford Bridge da de utlignet Chelseas ledelse i det 75. minutt. Bortelagets Gary Taylor-Fletcher headet inn 1-1 til stor jubel for league one-laget. Tidligere i kampen hadde storvokste Carlton Cole gitt hjemmefavorittene ledelsen ved en heading i det 12. minutt.

Avgjørelsen falt bare åtte minutt før slutt. Islandske Eidur Gudjohnsen satte ballen sikkert i mål etter nydelig forarbeid av Arjan Robben. Kampen ble preget av at hjemmelaget er Englands beste. Selv om Chelsea ikke stilte med førsterekka ble Huddersfield i perioder presset kraftig av Jose Mourinhos menn.

- Deres lagånd var fantastisk. De kommer med tusenvis av supportere og spiller slik de gjør i ligaen, uten å vise for mye respekt for oss. Jeg vil gjerne gi dem den honnøren de fortjener, sa Chelseas Jose Mourinho til Sky Sports etter at avansementet var et faktum.

Millwall - Everton 1-1
Everton og Millwall sliter i hver sin divisjon, hendholdsvis i Premier League og The Championship. Til tross for at David Moyes' mannskap dominerte borte mot "løvene" på The New Den, var det hjemmelaget som holdt ledelsen i store deler av kampen.

Marvin Williams ga Millwall ledelsen seks minutter før pause, fullstendig mot spillets gang. Everton-gutta følte seg utvilsomt litt snytt da de gikk i garderoben ved hvilen. Leon Osman sørget for balanse i regnskapet i det 79. minutt, og etter denne scoringen ble det et stormløp mot Millwalls mål. Likevel endte kampen med 1-1, og det er klart for omkamp i Liverpool.

Luton - Liverpool 3-5
De heldige tilskuerne på Kenilworth Road ble vitne til en cupklassiker da Luton gjestet Liverpool lørdag. Lagene stoppet til slutt på åtte mål, og Liverpool sto for en snuoperasjon som vitnet om den styrken som bor i laget for tiden.

Kampen åpnet oppskriftsmessig ved at Liverpool tok ledelsen i det 16. minutt, Steven Gerrard sto for scoringen. Så tente Luton til. Først utlignet Steve Howard i det 31. minutt, deretter sørget Steve Robinson for en overraskende ledelse til Luton to minutter før pause.

Dramatikken fortsatte etter hvilen. Liverpool fikk straffespark kun tre minutter ut i den andre omgangen, men den franske spissen Cisse klarte ikke å overliste Marlon Beresford i Luton-buret. Fem minutter senere var det hjemmelagets tur til å få straffespark, dog av det tvilsomme slaget. Kevin Nicholls ekspederte den sikkert i mål, 3-1 til Luton!

Etter dette var det slutt på de rødes gavmildhet. De siste 28 minuttene måtte keeper Beresford plukke fire baller ut av eget nett. Sinama Pongolle og Xabi Alonso delte broderlig med to mål hver. Dermed endte klassikeren 3-5, og avansement for Liverpool.

Nestenbomber

De store cupbombene ble ikke detonert lørdag ettermiddag, men flere på flere arenaer var det nære på. Sørkystklubben Torquay holdt Birmingham til uavgjort 0-0, noe som må være skuffende for Steve Bruce og hans mannskap.

Nuneaton fikk også en innbringende omkamp, da de maktet 1-1 hjemme mot Middlesbrough. Lilleputten som er utenfor ligasystemet utlignet på straffe i siste spilleminutt ved Gez Murphy, etter at Gareth Southgate hadde handset i straffefeltet. Gaizka Mendieta scoret bortelagets mål.

- For oss er dette som å vinne. Det var ikke mer enn vi fortjente, vi arbeidet hardt under vanskelige forhold, sa Nuneaton-manager Roger Ashby til Sky Sports etter kampen.

Sterke Reading klarte uavgjort borte mot tidligere divisjonskollega West Bromwich Albion, og kan nå makte å slå ut Premier League-laget på hjemmebane. Begge målene kom på straffe. WBA tok ledelsen ved Zoltan Gera i det 82. minutt, mens Reading utlignet ved Kevin Doyle to minutter senere.

Wigan, uten Paul Scharner, klarte bare uavgjort 1-1 hjemme mot Leeds. David Connolly ga hjemmelaget ledelsen i det 47. minutt, men det holdt ikke inn for Wigan. Bare to minutter før full tid utlignet laget fra Elland Road ved Rob Hulse, noe som slettes ikke var ufortjent.

Ny rekord

Alan Shearer berget Newcastle ti minutter før slutt hjemme mot Mansfield (1-0). Storscoreren ble historisk i samme øyeblikk. Han utlignet nemlig Jackie Milburns målrekord i klubben som lyder på 200 mål.

- Jeg er uhyre stolt av å være der opp med en som Jackie Milburn, det er helt utrolig. Når jeg vokste opp snakket alle om hvilken stor spiller Milburn var.

Newcaslte-manager Graeme Souness kunne puste lettet ut etter kampen.

- Vi er lettet. Vi visste at det ville bli en tøff kamp. Sånn er det i FA-cupen, kommenterte en presset Souness.

Morten Gamst Pedersen fikk forøvrig drøye 13 minutter som innbytter for Blackburn. Kampen mot Queens Park Rangers på Ewood Park endte med 3-0 til hjemmelaget.

Øvrige resultater finner du nederst på denne siden.

FA-cupens tredje runde startet fredag kveld. Årets askeladd i ligacupen, Doncaster Rovers, ble slått ut fredag kveld av Port Vale.

Øvrige kamper i runden:
Wigan - Leeds 1-1
Barnsley - Walsall 1-1
Blackburn - QPR 3-0
Brighton - Coventry 0-1
Cheltenham - Chester 2-2
Crystal Palace - Northampton 4-1
Derby - Burnley 2-1
Ipswich - Portsmouth 0-1
Man. City - Scunthorpe 3-1
Newcastle - Mansfield 1-0
Norwich - West Ham 1-2
Nuneaton - Middlesbrough 1-1
Preston - Crewe 2-1
Sheffield U. - Colchester 1-2
Sheffield W. - Charlton 2-4
Southampton - Milton Keynes 4-3
Stockport - Brentford 2-3
Stoke - Tamworth 0-0
Torquay - Birmingham 0-0
Watford - Bolton 0-3
West Brom - Reading 1-1
Wolverhampton - Plymouth 1-0

Kamper søndag:
Fulham - Leyton Orient 15:00
Sunderland - Northwich 16:00
Burton - Man. United 17:00
Leicester - Tottenham 19:30

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag