RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bordet er dekket, Strømsgodset!

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Veteranen Magne Hoseth har bommet på viktige straffer før, men ikke denne gangen.

MOLDE - ROSENBORG 1-0:

Den særdeles viktige toppkampen mellom Molde og Rosenborg lørdag kveld var jevn fra første til siste spark.

Begge lag misbrukte gode muligheter i det tette prestisjeoppgjøret. Da vertene fra Romsdal ble tildelt straffe rundt ti minutter før slutt ble det dog slutt på måltørken.

En god Jo Inge Berget skaffet sjansen fra ellevemetersmerket da han ble felt av RBK-back Cristian Gamboa. Dommer Tom Harald Hagens avgjørelse ble det ikke protestert nevneverdig på fra

Moldes mest rutinerte man på banen, Magne Hoseth, tok skrittene fram for å skaffe mål og fortsatt mulighet til seriebronse for de to siste sesongenes mester.

Hoseth har hatt det samme ansvaret før. Selv om 33-åringen normalt scorer sikkert, har han også misset svært avgjørende straffer tidligere. Som for eksempel da Molde kunne sikret seg avansement i mesterligakvalifiseringen borte mot Basel i fjor.

Men mot Rosenborg var Hoseth sikker da han plasserte ballen forbi Daniel Örlund.

- Berget ligner meg
Etter kampen vanket det skryt fra sjefen for mannen som skaffet straffen. Ole Gunnar Solskjær tok litt betenkningstid før han svarte følgende om Jo Inge Bergets innsats.

- Jeg har egentlig ikke så lyst til å si det, men han ligner mye på meg. Han tenker mye og har hatt en tøff sesong. Men sånn som han spiller i dag, så er han en av Norges beste spisser, konstaterte Molde-manageren overfor C More.

Det var RBK som definitivt kom best ut av startblokkene på Aker stadion. Ørjan Håskjold Nyland var tilbake i Molde-målet og måtte rydde opp da Vegard Forren meget svakt mistet ballen som bakerste mann.

Avslutningen fra Alexander Søderlund ble parert med beinet av vertenes sisteskanse. Noe senere var det Søderlunds angrepsmakker Nicki Bille Nielsen som forsøkte seg, men dansken traff ikke mellom stengene.

Den første halvtimen var Rosenborg det beste laget, men hjemmelaget kviknet mer til det siste kvarteret.

Tendensen fikk vi ser mer til etter sidebyttet. Jo Inge Berget traff stolpen, mens innbytter Fredrik Gulbrandsens skudd strøk treverket etter en kontring.

Trøbbel for Rosenborg
Men det skulle altså ikke avgjøres før i sluttminuttene. Hoseths straffemål kan bli gull verdt for Rosenborgs tittelrivaler fra Strømsgodset.

Lørdagens resultat betyr nemlig at drammenserne kan øke forspranget til tre poeng med seier mot Start søndag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi var bedre en Molde i første omgang, mens de kanskje var hakket hvassere i andre. Vi hadde to store sjanser i starten av kampen, påpekte RBK-trener Per Joar Hansen overfor C More.

- De har raske hurtige spiller på topp og vi hang ikke godt nok sammen, spesielt defensivt. En veldig jevn kamp i antall sjanser, og det bølget fram og tilbake som vi forventet på forhånd. Etter hvert som det ikke ble noen mål i første omgang, så blir det litt sånn at den som scorer det første målet vinner kampen. Og Molde fikk den straffen de trengte, tilføyde «Perry».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere