*Nettavisen* Sport.

Børs: Slik spilte cupfinalelagene

VANT: Rosenborg og Ole Selnæs kan juble for cupgull. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Her er Nettavisens vurdering.

22.11.15 15:09

ROSENBORG - SARPSBORG 08 2-0:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen)
:

Rosenborg vant cupfinalen fullt fortjent søndag. Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen.

ROSENBORG:

ANDRÉ HANSEN – 6:

Strålende redning på forsøket fra Mortensen etter åtte minutter. Patent på Sarpsborgs gode dødballforsøk rett før pause.

JONAS SVENSSON – 6:

Kunne fått en målgivende pasning da han tredde gjennom Søderlund på vakkert vis etter 27 minutter. Offensiv og god som vanlig, og slapp lite til på sin høyreside. Nær scoring med et flott forsøk rett etter pause, men Kerr slo ballen i stolpen og ut.

HÓLMAR ÖRN EYJÓLFSSON – 6:

Trygg og god i duellene som vanlig. Herlig forsøk på brasse i forkant av Jensens 2-0-scoring, men forsøket ble blokkert.

JØRGEN SKJELVIK – 5:

Mistet ballen i farlig posisjon eter 10 minutter, men slapp unna med skrekken. Havnet på etterskudd og fikk gult kort rett før pause da han rev ned Martin Wiig. Reddet på streken på forsøket fra samme Wiig 12 minutter før slutt.

MIKAEL DORSIN – 6:

God kamp av svensken. Var offensiv på venstresiden, og bidro flere ganger til å skape overtall fremover på banen.

MIKE JENSEN – 8 - BANENS BESTE:

Banens beste spiller. Aggressiv og god på midtbanen for trønderne. Vakker 2-0-scoring rett før pause da han dundret kula i lengste hjørne med en missil. Viste som vanlig gode ferdigheter med ballen.

OLE SELNÆS – 5:

Reddet lagkamerat Skjelvik med en takling på Amin Askar etter 12 minutter, den var viktig. Ellers ikke like dominerende som vi er vant til å se han. Godt skuddforsøk ti minutter før slutt, men Kerr reddet enkelt.

FREDRIK MIDTSJØ – 6:

Pigg og fin på midtbanen for Rosenborg. Godt skudd 10 minutter før pause, men Kerr reddet fint. Skjøt utenfor fra god posisjon en halvtime før slutt. Byttet ut 20 minutter før slutt.

PÅL ANDRÉ HELLAND – 7:

Sendte Rosenborg i ledelsen med en fin scoring etter 22 minutter, der han banket kula i mål med ren vilje fra åtte meter. Var ellers ikke like synlig som han pleier å være.

ALEXANDER SØDERLUND – 5:

Stor og sterk, og gjorde livet surt for Sarpsborg-forsvaret. Fikk to gigantmuligheter i det 27. og 29. minutt, men sløste bort begge. Fikk en ny mulighet rett før slutt, men chippet over. Kunne, og trolig burde, hatt tre scoringer.

YANN-ERIK DE LANLAY – 6:

Skal ha mye av æren for Rosenborgs 1-0-scoring, der han kom på et fint løp og fikk slått inn til Helland. Til tider lite involvert i spillet.

Innbyttere:

ANDERS KONRADSEN (Inn i det 71. minutt) – ikke vurdert:

Fikk spille de siste 20 minuttene for Midtsjø.

TORE REGINIUSSEN (Inn i det 88. minutt) - Ikke vurdert

MAGNUS STAMNESTRØ (Inn i det 91. minutt) - Ikke vurdert

Klikk på bildet for å forstørre.

BEST: Rosenborg tok et fullt fortjent cupgull.SARPSBORG 08:

DUWAYNE KERR – 5:

Kunne lite gjøre med Hellands 1-0-scoring. Hadde heller ikke sjanse på Jensens 2-scoring rett før pause. Fin redning på forsøket fra Midtsjø ti minutter før pause, og en enda bedre redning da Svensson prøvde seg rett etter pause.

CLAES KRONBERG – 5:

Frisk og offensiv på sin høyreback. Klarte også til en viss grad å stenge igjen på sin side.

KJETIL BERGE – 4:

Slet med store og tunge Søderlund, og fikk en tøff dag på jobben. Kunne ha vært mer aggressiv i forkant av RBKs første scoring.

OLE CHRISTOFFER HEIEREN HANSEN – 4:

Slet til tider med å demme opp for Søderlund som oppspillspunkt. Heldig som slapp unna med gult etter taklingen på Midtsjø tidlig i første omgang.

MARTIN THØMT JENSEN – 4:

Ganske anonym, og klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen. Byttet ut fem minutter før slutt.

KRISTOFFER TOKSTAD – 5:

Jobbet som vanlig hardt, og kom flere ganger på gode løp og overlapper. Men forsvant mer og mer utover kampen, som resten av lagkameratene.

STEFFEN ERNEMANN – 5:

God med ball, og en av få som klarte å beholde roen da Rosenborg tok over mer og mer.

AMIN ASKAR – 4:

Til tider frisk og bevegelig, men ble løpende mye imellom. Ble etter hvert ganske usynlig. En kamp under pari fra Askar.

BOJAN ZAJIC – 6:

Fikk en god mulighet tidlig, men «skuddfintenes far» skjøt til slutt utenfor etter å ha dratt nettopp det: En skuddfinte. Nær assist minutter senere da han fant Mortensen med et flott innlegg. God dødball rett før pause som var nær å bli omgjort til scoring.

PATRICK MORTENSEN – 5:

En av de beste på Sarpsborg. Nær scoring etter åtte minutter, men den gode headingen ble reddet av Andre Hansen. Forsvant etter hvert ut av kampen. Byttet ut fem minutter før slutt.

MARTIN WIIG – 4:

En kamp på det jevne av det tidligere stortalentet. Kom på flere gode løp, men ble godt pakket inn av Rosenborg-forsvaret. Fikk en stor mulighet til å score 12 minutter før slutt, men Skjelvik reddet på streken.

Innbyttere:

KACHI - (inn i det 83. minutt) - Ikke vurdert

SIMEN BRENNE (inn i det 85. minutt) Ikke vurdert

PETER KOVACS (Inn i det 88. minutt) - Ikke vurdert

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Egil Sande og Simen Lønning

Sjanser: 8-3 til RBK.

LES: Detaljert kampreferat

P.S: Her finner du alt om søndagens cupfinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.