*Nettavisen* Sport.

Børs: Slik spilte Norge mot Bulgaria

SLIK STARTET NORGE: Bak fra venstre: Alexander Toft Søderlund, Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Markus Henriksen, Alexander Tettey og Vegard Forren. Foran fra venstre: Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui, Norges kaptein Tom Høgli, Jone Samuelsen og Jo Inge Berget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Her er vår dom over de norske spillerne.

BULGARIA - NORGE 0-1:
VASIL LEVSKI STADIUM (Nettavisen)
: Norge tok en meget viktig seier mot Bulgaria på bortebane torsdag kveld. Vegard Forren avgjorde kampen med sin scoring i andre omgang.

Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen (karakterskala 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best):

ØRJAN NYLAND – 6:
Hadde lite å gjøre i innledningen av kampen, men var patent og reddet et frisparkforsøk da han første gang måtte i aksjon etter 20 minutter. Halte ut tid når det var behov for det og viste rutine. Trygg og god.

OMAR ELABDELLAOUI – 6:
Offensivt anlagt som vanlig. Slapp lite til på sin høyreside, og virket å ha full kontroll defensivt. Hvis man skal sette fingeren på noe, var det at han skuslet bort et par fine innleggsmuligheter der Norge hadde mange mann i boks.

EVEN HOVLAND – 6:
God i duellspillet som vanlig, og passer bra i en stopperduo sammen med tidligere lagkamerat Vegard Forren. Feilberegnet en lang ball og kom på halvdistanse syv minutter inn i andre omgang, men rettet opp sin egen feil med en fantastisk blokkering sekunder senere. God kamp.

VEGARD FORREN – 7:
Hadde god kontroll før pause, og slapp Bulgaria lite til. Det som ble skapt fra vertene, kom imidlertid i rommet mellom Forren og Høgli. Sto for en fantastisk blokkering sekunder etter at Hovland hadde gjort det samme i starten av andre omgang, og der reddet han trolig en baklengs for Norge. Scoret målet som sendte Norge i ledelsen minutter senere. Karakteren trekkes opp av to matchavgjørende inngripener. Byttet ut med skade et kvarter før slutt.

TOM HØGLI – 4:
Var vikarierende kaptein for vrakede Skjelbred. Rutinerte Høgli var urutinert og kunne laget straffe da han gikk unødvendig hardt inn i en bulgarer på kanten av 16-meteren før pause, men slapp med skrekken. Fant ikke flyten offensivt, og leverte en kamp under pari.

ALEXANDER TETTEY – 5:
God i duellspillet som vanlig, og forsøkte å være konstruktiv når han hadde ballen i beina. Gjorde en god jobb i gjenvinningsfasen, og vokste utover kampen.

STEFAN JOHANSEN – 7 - NORGES BESTE:
Hadde mye ball før pause, og styrte mye av tempoet når Norge gikk fremover. Men det ble tidvis for mye på tvers og bakover, og Johansen spilte mye på det trygge. Sto bak dødballen som skapte 1-0-målet for Norge. Kunne fått sin andre målgivende pasning da han fant Søderlund med et innlegg 25 minutter før slutt, men spissen sløste bort Johansens krempasning.

MARKUS HENRIKSEN – 6:
Fikk for første gang på lenge starte en landskamp, og var lenge frisk i Sofia. La ned mange meter og gikk på gode løp fra sin fremskutte midtbaneposisjon, og var trygg med ballen de få gangene han fikk den. Ropte på straffe før pause da han gikk ned i boksen, men fikk ikke medhold av dommeren. Nær en god scoringsmulighet 20 minutter før slutt, men forsøket ble blokkert til corner. God kamp av Henriksen.

JONE SAMUELSEN – 4:
Startet kampen ute på Norges høyreside, og fikk tillit på grunn av sin løpskapasitet og defensive egenskaper. De oppgavene løste han fint, men gjorde ikke stort mer. Ble byttet ut etter 64 minutter.

JO INGE BERGET – 5:
Jobbet og slet fra sin posisjon på Norges venstrekant, men kom aldri helt til sin rett. Prøvde å sette fart fremover i banen når han fikk ballen, og skal ha heder for det. Burde gjort det bedre da han rev seg løs i feltet og headet over etter 26 minutter. Bør alt i alt være fornøyd.

ALEXANDER SØDERLUND – 6:
20 landskamper, null mål. Statistikken blir verre og verre for spissen som bøtter inn må så lenge han ikke har norsk flagg på brystet. Gjorde uansett en god kamp som oppspillspunkt for Norge i Sofia, både ga og fikk mye juling. Burde ha scoret sitt første landslagsmål da han headet utenfor fra umarkert posisjon etter 67 minutter, og det trekker ned på en ellers god prestasjon i Bulgaria. Neste gang sitter den!

---

PER CILJAN SKJELBRED (inn 64.min.) – ikke vurdert
Kom inn som første innbytter og fikk tilbake kapteinsbindet av Høgli. Bidro til å gi Norge trygghet med ball.

HÅVARD NORDTVEIT (inn 74. min.) - ikke vurdert
Ble byttet inn for en skadet Forren et kvarter før slutt.

STEFAN STRANDBERG (inn 86. min.) - ikke vurdert
Kom inn for Stefan Johansen fire minutter før slutt.

*En spiller må ha blitt byttet inn innen det 60. minutt for å bli vurdert.

Vurdert av: Egil Sande, Anders Bakkerud Larsen og Andreas Tørre Særsland.

LES ALT OM KAMPEN HER

Søndag venter Kroatia til ny EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Den kampen spilles klokken 18.

Annonsebilag