*Nettavisen* Sport.

Børs: Slik spilte Norge mot Italia

NORGES LAG: Ørjan Nyland, Markus Henriksen, Vegard Forren, Alexander Tettey, Even Hovland, Jo Inge Berget, Stefan Johansen, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Søderlund og Omar Elabdellaoui startet for Norge mot Italia. Foto: Andreas Solaro (Afp)

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne.

13.10.15 23:17

ITALIA - NORGE 2-1:

ROMA (Nettavisen): Norge ledet 1-0, men endte til slutt opp med et bittert 1-2-tap mot Italia.

Dermed blir det playoff på de norske guttene.

Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen (karakterskala 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best)

LES OGSÅ: Disse kan Norge møte i play off

ØRJAN NYLAND – 8 – NORGES BESTE:
Strålende kamp av Nyland, og har æren for at det kun ble to baklengs. Kom til Italia med fem strake kamper uten innslupne mål, og lenge så det ut til at det skulle bli en sjette. Flott redning på forsøket fra Roberto Soriano ti minutter før pause. Ny kjemperedning på overtid i første omgang da Alessandro Florenzi prøvde seg med et langskudd. Vartet opp med en glimrende inngripen da Italia og Eder lurte det norske forsvaret etter 58 minutter. Kunne lite gjøre med de to scoringene. Meget god kamp av keeperen.

OMAR ELABDELLAOUI – 6:
Norges kanskje sikreste kort i elleveren, og Omar gjorde nok en god kamp. Mistet ballen unødvendig i farlig posisjon rett før pause, det trekker ned fra en ellers god omgang. Var bedre defensivt enn offensivt etter pause, men mer enn godkjent fra høyrebacken.

EVEN HOVLAND – 6:
Fikk fornyet tillit sammen med Vegard Forren, og gjorde en godkjent kamp i Roma. Avverget italiensk scoring etter 12 minutter da han vant en duell mot Eder rett foran eget mål. Glapp Graziano Pellé farlig et par ganger senere i første omgang, og slet til tider med å demme opp for Premier League-proffen i eget felt. Var involvert i mange dueller, og gikk seirende ut av mange nok til å få mer enn godkjent.

VEGARD FORREN – 6:
Molde-stopperen slet til tider mot en god Pellé, men vokste utover kampen. Vant flere enormt viktige dueller, og spilte med hjertet utpå drakta da Norge trengte det som mest. Ble etter hvert bedre også med ballen i beina.

HAITAM ALEESAMI: – 4:
Fikk fornyet tillit etter debuten sist. Slapp til et farlig innlegg etter 12 minutter, men ble reddet av Hovland foran mål. Var usikker med ballen i beina, og slapp flere ganger Italia til på sin side. Var frisk fremover etter pause, og vartet blant annet opp med et 60-metersraid som var nær å gi norsk kjempesjanse. Gjorde en skjebnesvanger feil da han forsøkte å bryste et innlegg tilbake til Nyland etter 73 minutter, noe som førte til scoring for Italia.

ALEXANDER TETTEY – 7:
Den mannen scorer bare viktige mål! Fikk som ventet spille fra start mot italienerne, og scoret sitt tredje landslagsmål på 28 kamper når det gjaldt som mest. Og for et mål! Banket inn 1-0 med en nydelig volleyscoring etter 22 minutter. Var ellers god og solid i det han foretok seg.

STEFAN JOHANSEN – 5:
Slo den nydelige dødballen som ledet til 1-0. Ble ellers løpende mye mellom ballsikre italienere, og vi så kun tidvis den Johansen vi er blitt bortskjemte med. Hadde en jevn miks av fine pasninger og unødvendige balltap.

JO INGE BERGET – 4:
Fikk igjen spille fra start tross en anonym kamp sist, men heller ikke mot Italia fikk Berget utrettet mye fremover på banen. Slet mot Darmian på sin side, men jobbet godt og gjorde grovjobben. Byttet ut et kvarter før slutt.

PER CILJAN SKJELBRED – 5:
Kapteinen ble friskmeldt i tide og startet på Norges høyreside. Hadde flere fine kombinasjoner med Omar, men klarte aldri å riste av seg smellen han fikk i starten av første omgang. Byttet ut fem minutter etter pause.

MARKUS HENRIKSEN – 5:
Alkmaar-proffen har funnet seg til rette i rollen bak Alexander Søderlund, men mot Italia ble det vanskelig å følge opp den gode Malta-kampen. Jobbet som vanlig godt, men slet med å sette opp kombinasjoner med Søderlund de gangene Norge gikk fremover i banen.

ALEXANDER SØDERLUND – 6:
Ble foretrukket foran farta til Joshua King mot Italia, Vant duellen som ledet til Norges 1-0-scoring på sterkt vis, og jobbet som vanlig utrettelig på topp. Ble byttet ut etter en time da Høgmo ville ha farta til King.

LES: - Hvis dere fortsetter med børs, skjer det mot spillernes vilje

Innbyttere:

JONE SAMUELSEN (inn i det 50. minutt for Skjelbred – 5:
Fikk spille de siste 40 minuttene for en småskadet Skjelbred, og gikk rett inn i rollen som arbeidsmaur på Norges høyreside.

JOSHUA KING (inn i det 60. minutt for Søderlund) – 4:
Ble byttet inn en halvtime før slutt, og skulle utnytte farten sin mot det store bakrommet Italia ga fra seg. Ble aldri en trussel for italienerne.

VALON BERISHA (inn i det 75. minutt for Berget) – 5: Ikke vurdert
Fikk spille det siste kvarteret.

PER-MATHIAS HØGMO – 6:
Valgte samme ellever som slo Malta. Valgte trygge Jone Samuelsen da Per Ciljan Skjelbred måtte ut av skade, og det var nok smart. Ventet en time med å sette innpå Joshua King og farta hans, men Norge klarte dårlig å utnytte det trekket. Det er lett å være etterpåklok, men Høgmo burde kanskje ha gjort noe med Aleesami før det var for sent, backen tok til stadighet sjanser innenfor egen boks. Det straffet seg for både Høgmo og Norge.

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Egil Sande og Simen Lønning

P.S: Her kan du lese alt om landskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag