*Nettavisen* Sport.

Børs: Slik spilte Norge mot Ungarn

DISSE STARTET: Her er laget som startet mot Ungarn. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne.

NORGE - UNGARN 0-1:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen
):

Norge tapte den første playoffkampen mot Ungarn på hjemmebane.

Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen (karakterskala 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best)

ØRJAN NYLAND – 3:
Kjempetabbe på Ungarns ledermål, det trekker karakteren ned. Burde ha stanset skuddet fra kanten av sekstenmeteren. Hadde en god redning i starten av andreomgangen, men hadde ellers lite å gjøre. Tabben ødelegger for Nyland, som hadde flere solide landskamper i baken før torsdagens oppgjør.

OMAR ELABDELLAOUI – 7 NORGES BESTE:
Flere offensive involveringer i førsteomgangen, og hadde god kontroll bakover. Var noe upresis i avleveringene. Fortsatte med offensive bidrag i andreomgangen, og ble snytt for straffespark etter ti minutter. Ble mer usynlig utover i omgangen, men kanskje ikke så rart når det stort sett så ut som at han dekket både back- og vingplass i høyresiden.

EVEN HOVLAND – 5:
Burde ha scoret etter fire minutter, men leverte en elendig heading fra halvannen meters hold. Holdt på å forære Ungarn en scoring i starten av andreomgangen, men en god Nyland reddet Tysklands-proffen. Gjorde ellers få feil, men Hovland har spilt mye bedre landskamper.

VEGARD FORREN – 7:
Nok en god landskamp av Molde-spilleren. Spiller med rutine og trygghet, og gjør få feil bakover.Fortsatte i et solid spor i andreomgangen. Dirigerte de bakre rekker og sto frem som sjef i forsvar.

TOM HØGLI: – 4:
Ble lurt i forkant av Ungarns ledermål og skulle helt klart ha vært tettere oppi målscorer Kleinheisler. Burde ha involvert seg mer offensivt i andreomgangen. Slik kampbildet ble, var ikke dette en kamp som passer Høglis spillestil.

ALEXANDER TETTEY – 6:
Trygg og god på midten. Startet kampen godt, men tapte seg utover i omgangen. I andreomgangen spilte Tettey seg opp og var stor på midtbanen for Norge. Hadde flere lekre detaljer, og var en av banens giganter.

STEFAN JOHANSEN – 5:
En kamp på det jevne. Fikk flere gode hold på dødball, men det ble ofte for mye luft under kula, og bare tidvis ble det farlig. Feilvurdering da han skjøt fem minutter før pause i stedet for å spille ut til en upresset Berget. Har mye mer inne. Kunne og burde nok ha scoret tre minutter før slutt da han kom skrått alene med Ungarns keeper.

JO INGE BERGET – 5:
Jobbet hardt, men slet med å komme skikkelig inn i spillet. Friske takter i åpning av andre omgang, og viste se frem med et par lekre detaljer. Til tider ble det for fikst, og flere ganger prøvde han seg på hælflikker der andre løsninger trolig hadde vært bedre og mer effektive.

PER CILJAN SKJELBRED – 6:
Energisk innsats på Norges midtbane av kapteinen. Fikk en gedigen mulighet fra 10 meter etter bare tre minutter, men avslutningen gikk rett på keeper. Der burde kapteinen ha sendt Norge i ledelsen. Byttet ut fem minutter før slutt.

MARKUS HENRIKSEN – 6:
Åpnet kampen bra, og burde ha fått en målgivende da han spilte fri Skjelbred etter tre minutter. Hadde stadig dype og tunge løp som frigjorde rom for de rundt seg, og gjorde en manns jobb uten ballen i beina. Burde ha fått mer ut av headingen han prøvde seg med på overtid.

ALEXANDER SØDERLUND – 4:
Skuffende kamp av RBK-spissen. Kastet bort flere muligheter med dårlige avslutninger i gode posisjoner. Nær ved å spille frem Henriksen med en lekker hælflikk etter pause, men alt i alt en svak kamp. Byttet ut etter en time.

LES: Detaljert kampreferat

Innbyttere:

MARCUS PEDERSEN – 6 (inn i det 60. min for Søderlund)
Fikk spille den siste halvtimen for Søderlund. Kom til en brukbar heading og et farlig skudd som ble blokkert, og demonstrerte at han har en innstilling Norge kan få bruk for i Budapest.

MOHAMED ELYOUNOUSSI – ikke vurdert (inn i det 73. for Berget)
Formspilleren fikk det siste kvarteret for Norge. Nå er han bundet til det norske landslaget, for torsdagens kamp var hans første offisielle opptreden med flagget på brystet.

PÅL ANDRÉ HELLAND - ikke vurdert (inn i det 85. minutt for Skjelbred)
Fikk spille de fem siste minuttene for Skjelbred. Nær ved å bli Norges redningsmann da han headet i tverrligger på en retur rett før slutt.

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Egil Sande, Anders Bakkerud Larsen og Simen Lønning.

Returkampen spilles søndag klokken 20.45 i Budapest.

P.S: Her finner du alt om kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag