RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bowyer står over mot VIF

Newcastles Lee Bowyer må stå over klubbens seks neste europacupkamper, og kan dermed ikke spille mot Vålerenga.

Bakgrunnen er en misforståelse rundt UEFAs regelverk. Han ble forrige sesong utestengt i seks kamper. Fordi Newcastle følgelig ikke meldte ham på til europacupspill ved sesongstart, begynner utelukkelsen å løpe først nå, melder NTB-Reuters.

Bowyer ble straffet for å ha stemplet en Malaga-spiller i en UEFA-cupkamp forrige sesong. Newcastle har spilt seks europacupkamper og trodde utelukkelsen var sonet nå, men ifølge reglene kan soningen starte først når spilleren er påmeldt til en europacupturnering.

– Vi er ekstremt skuffet over at UEFA har truffet denne avgjørelsen. Vi ventet oss fair play, men nå virker det fåfengt å ta saken videre, står det i en uttalelse på Newcastles nettsted.

Klubben er også skuffet over Englands fotballforbund som gikk gjennom listen med påmeldte spillere ved sesongstart uten å informere Newcastle om at Bowyer måtte føres opp for at utelukkelsen hans skulle begynne å løpe.

– Newcastle har rett og slett ikke forstått regelverket. For at en spiller skal sone en straff, må han først meldes på til en turnering. Dette er ikke nytt, sa en UEFA-talsmann.

Bowyer gjorde i helgen comeback etter to måneder på skadelisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere