*Nettavisen* Sport.

Braaten trolig rett inn på laget

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Daniel Braaten ble hasteinnkalt og får trolig spille fra start mot Ukraina.

05.02.13 19:05

– Det er ikke opplagt hvem som spiller spiss, sa Egil «Drillo» Olsen da han tok ut landslagstroppen og nevnte fire kandidater. Onsdag spiller trolig femtemann fra start mot Ukraina.

Daniel Braaten ble innkalt tirsdag og går sannsynligvis rett inn på laget uten å ha vært med på en trening, i kampen han ikke skulle spille fordi han er utestengt i VM-kvalifiseringen mot Albania i mars.

To av spisskandidatene, Joshua King og Mohammed Abdellaoue, meldte forfall på grunn av skader. Alexander Søderlund vurderes som lite aktuell til å starte fordi han har slitt med sykdom.

– Jeg har vært syk noen dager og ikke fått trent skikkelig, men jeg håper å bli frisk til i morgen, sa Søderlund til NTB før tirsdagens lukkede trening på Estadio Olímpico.

Drillo sa til norske pressefolk at Søderlund neppe er aktuell fra start mot Ukraina, og da går plassen trolig til Braaten.

På kanten
Håvard Nielsen og Erik Huseklepp (uttatt da King meldte forfall) kan også spille spiss, men de er nok mer aktuelle på kant. Braaten spilte i fjor høst høyrekant med stor suksess, men i hans fravær trenger Norge en ny mann der mot Albania.

Espen Ruud, som i likhet med Braaten må stå over mot Albania, ble ikke tatt ut til kampen mot Ungarn i november og onsdagens kamp mot Ukraina. Drillo har ikke greid seg uten Braaten i noen av de kampene. Den tidligere humørspilleren er blitt en av landslagssjefens aller viktigste menn.

Ut over de fire forfallene har Drillo hatt tre spørsmålstegn i troppen. Brede Hangeland håper fortsatt å kunne spille mot Ukraina tross problemer med høyre hælsene, men det blir i så fall høyst en omgang.

Begrenset spilletid
– Brede kjenner kroppen sin så godt at han i stor grad får styre dette selv. Han sier at han har lyst til å være med. Han trenger ingen test, men han bør ikke spille mer enn 45 minutter, sier landslagslege Agnar Tegnander til NTB.

Tom Høgli, som er Espen Ruuds naturlige erstatter på høyreback mot Albania, har i likhet med Søderlund slitt med sykdom. Han holdt på å melde forfall til kampen, men føler seg nå fin igjen og regner med å spille.

– Men etter en liten episode med magevirus er det ikke sikkert han er klar til å prestere i en hel kamp, sier Tegnander. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.