*Nettavisen* Sport.

Bradley nekter å kommentere den norske landslagsjobben

UTELUKKER IKKE LANDSLAGSJOBB: Stabæk-trener Bob Bradley sier han ikke utelukker å igjen jobbe som landslagstrener, men vil ikke kommentere om han er interessert i jobben som trener for Norge. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

Stabæk-treneren utelukker ikke å jobbe som landslagstrener igjen, men vil ikke si noe om Norge.

NADDERUD/GRENSEN (Nettavisen): - Jeg vil ikke kommentere det. Det er ikke riktig eller rettferdig.

Det sier Stabæk-trener Bob Bradley når Nettavisen spør om han kunne tenke seg å trene det norske landslaget.

- Siden jeg kom til Norge, har jeg vært en del av det norske fotballsamfunnet. Jeg er stolt av å kunne bidra. Jeg ser så mange landskamper jeg kan, og jeg ser på de aldersbestemte landslagene. Det er viktig for meg, forteller Bradley.

Men noe mer vil han ikke si om Norges landslag.

LES OGSÅ:Norge må bytte landslagssjef - her er en unik sjanse

Utelukker ikke landslagsjobb
Nærmest siden amerikanerens ankomst på Nadderud, har det vært snakk om hvor lenge Stabæk vil klare å holde på den profilerte treneren. Selv vet han ikke hvor lenge han kommer til å bli værende, men det er ingen tvil om suksessen med Stabæk blir registrert utenfor Norges landegrenser.

Mannen som har erfaring som trener for landslagene til både Egypt og USA, forteller at han nyter tilværelsen som klubbtrener. Likevel vil han ikke utelukke at det nettopp er landslagsfotball som til slutt lokker ham vekk fra Bærum.

- Jeg liker klubbfotball, det har jeg alltid gjort. Kunne et landslag vært en muligheten? Det kommer an på muligheten, sier Bradley.

- Jeg kan ikke være spesifikk. Jeg tror man alltid håper at hvis man jobber hardt og gjør det bra, så kan det være noen folk i forskjellige klubber og forskjellige landslag som synes at det kunne ha passet for dem, forklarer amerikaneren.

Suksesstreneren på Nadderud hevder imidlertid at han tenker lite på hva fremtiden vil bringe.

- Som jeg sagt like mange ganger, man kommer ingen steder ved å bruke hvert sekund på å tenke «hvor er neste stoppested?». Jeg er her for å se om vi kan bygge et bra lag. Jeg synes vi beveger oss i riktig retning. Så får vi bare se hva som skjer, sier Bradley.

- Tror du at du blir værende i Stabæk ut sesongen?

- Jeg vet ikke. Ting kan endre seg, sier amerikaneren.

Presset øker på Høgmo
Om han er aktuell som en erstatter for Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo, er foreløpig lite trolig, ettersom det meste tyder på at nordmannen fortsatt sitter trygt i sjefsstolen på Ullevaal.

Det til tross for at han kun kan vise til en seiersprosent på 21,1.

Men presset øker på Høgmo etter det svært skuffende 0-0-oppgjøret mellom Norge og Aserbajdsjan fredag kveld.

Nå er Norge trolig avhengig av å slå Bulgaria borte i neste kamp for å ha en mulighet til å nå EM i Frankrike neste sommer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Stabæk-styremedlem Ingebrigt Steen Jensen er godt fornøyd med jobben Bob Bradley har gjort for klubben. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Steen Jensen: - Usannsynlig
Styremedlem i Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, sier til Nettavisen at klubben er forberedt på å miste amerikaneren til en større klubb, men frykter ikke at neste stoppested er det norske landslaget.

- Det er helt umulig å si hvor lenge Stabæk klarer å holde på ham. Vi har en avtale om at han jobber i Stabæk så lenge han synes det er givende, gøy, og at han opplever at han har muligheten til å gjøre en god jobb. Så vet vi at den dagen det kommer en større klubb fra et større land, går han videre. Jobben vår er da å sørge for at han har det så bra at han kan bli her så lenge som mulig, sier Jensen til Nettavisen.

- Jeg anser det som totalt usannsynlig at NFF kommer til å gjøre noen endinger i hvem som skal trene landslaget. Selv om vi ikke skulle nå play-off eller ikke kommer til EM, tror jeg ikke, sånn som jeg kjenner NFF, at det betyr at Høgmos tid er over. Det har jeg veldig vondt for å tro, sier Jensen.

Han tror Bradley trives best som klubbtrener.

- Bob har allerede trent to landslag, og begge landslagene er uendelig mye bedre enn det norske. Og jeg tror at Bob trives veldig godt med å være i en klubb.

- Jeg tror han har lyst til å være i en klubb hvor han får trent folk hver dag. Han vil ikke ha spillerne på samling i tre uker i året og bruke resten av tiden på å kjøre rundt og se på dem. Jeg tror han elsker jobben på feltet og elsker den jobben i garderoben, så jeg har litt vondt for å tro at han ville hoppet på et norsk landslag. Det kan hende, men jeg anser det som helt usannsynlig fra begge parter, forklarer Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.