*Nettavisen* Sport.

Brändle knuste verdensrekorden

NY VERDENSREKORD: Matthias Brandle. Foto: Jean-christophe Bott (Ap)

- Jeg visste etter en halv time at jeg ville lykkes.

Jens Voigt fikk beholde sin verdensrekord i en times sykling på velodrom bare seks uker. Østerrikeren Matthias Brändle tilbakela torsdag 51,852 kilometer i sveitsiske Aigle.

Dermed slo han Voigts rekord med 737 meter.

- Jeg visste etter en halv time at jeg ville lykkes. Det gjorde vondt etter hvert, men jeg er svært fornøyd, sa 24-åringen.

43-årige Voigt avsluttet sin karriere med å sykle 51,115 kilometer på en time i Grenchen 18. september. Han slo rekorden til tsjekkiske Ondrej Sosenka fra 2005 med 1,415 kilometer.

Brändle-rekorden kan snart stå for fall, ettersom tempospesialister som Bradley Wiggins, Tony Martin og Fabian Cancellara har uttrykt interesse for å prøve seg mot rekorden.

Det er notert verdensrekorder i en times sykling siden 1893. Henri Desgrange, som senere oppfant Tour de France, ble notert som første rekordmann med 35,325 kilometer.

Briten Chris Boardman syklet 7. september 1996 hele 56,375 kilometer på en time, men i 2000 annullerte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) alle noterte rekorder i årene 1984 til 1996, da det ble benyttet spesielle sykler og sitteposisjoner som gjorde rekordjaget mer til en utstyrslek enn en jakt på fysiske prestasjoner.

Graeme Obree, Miguel Indurain og Tony Rominger er andre som i den perioden syklet lenger på en time enn Brändles ferske rekord. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.