Gå til sidens hovedinnhold

Brann avviser interessekonflikt

Klubbens rike onkel har tett kobling til trener Rune Skarsfjord.

BERGEN (Nettavisen): Det har kokt rundt sportsklubben Brann de siste dagene, etter det ble klart at klubbens ledelse valgte å fornye kontrakten til trener Rune Skarsfjord.

Fornyelsen betyr at nordlendingen skal trene rødtrøyene ut 2016-sesongen. Rett etter at forlengelsen ble et faktum, ble det kjent at Branns rike onkel og milliardær, Trond Mohn, punget ut ti millioner kroner til klubben.

Til Bergens Tidene sier Mohn at milliongaven ble gitt fordi klubben forlenget kontrakten med Skarsfjord.

Visste om det
Fredag ettermiddag publiserte VG en artikkel der det går fram at Trond Mohns datter, Louise Mohn er kjæreste med Rune Skarsfjords mentale trener, Erik Bertrand Larssen. Det har fått Branns egen supporter-leder, Roger Lillebø, til å kreve en redegjørelse fra klubben, for koblingen mellom Skarsfjord og Trond Mohn.

Ingen i Branns styre var tilgjengelig for kommentar etter Branns kamp mot Lillestrøm fredag kveld.

Men daglig leder i Brann, Roald Bruun Hanssen, avviser at det har vært en interessekonflikt, når Nettavisen konfronterte ham med forholdet mellom Mohns datter og Skarsfjords mentale trener.

- At han er kjæreste med datteren til Trond Mohn vet vi om. Men det kan ikke forhindre oss i å bruke en mann som vi mener en god mann for vår trener, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

Mohn spilte inn Bertrand Larssen
Ifølge VG var Mohn med på å spille inn Bertrand Larssen for Rune Skarsfjord i høst, da det ble kjent at det var mistillit i spillergruppen mot Brann-treneren. Bruun-Hanssen avviser overfor Nettavisen at kontakten gikk kun via Mohn.

- Det var også mange fra Sparebanken Vest, hvor også Larssen bli brukt, som spilte ham inn for oss, fordi dem mente at han var en god mann og kunne gjøre en god jobb for oss, fortsetter Branns daglige leder.

- Vi hadde også andre navn på blokken, men noen datt naturlig vekk av seg selv, sier Bruun-Hanssen om prosessen som foregikk da Bertrand Larssen engasjement ble opprettet.

- Kan ikke nekte andre å gi oss råd
Så dette er en hundre prosent selvstendig avgjørelse av styret.

- Ja, det har ingenting med andre personer, men du kan selvsagt ikke nekte andre for å gi oss råd, forteller Bruun-Hanssen, om beslutningen av å forlenge kontrakten med Skarsfjord.

Branns daglige leder har følgende skussmål å gi Skarsfjords mentale trener:

- Jeg har hørt at han er flink. Da er det naturlig at når vi skal få en god mentor for Skarsfjord, spesielt etter at vi hadde den tøffe høsten i fjor og vi var innstilt på det, så var det å finne rett type til det. Det var en viktig oppgave.

- Supporterne skal ikke styre klubben
Brann-treneren rister på hodet av koblingen mellom han og Trond Mohn.

- Vi har hatt såpass få samtaler, jeg og Bertrand Larssen, at jeg kan ikke helt se hva det har med dette å gjøre, sier Skarsfjord til Nettavisen.

- Supporterne krever en redegjørelse?

- Supporterne krever veldig mye, og jeg tror dem skal la styre vårt få styre klubben. Så skal dem få lov til å mene hva dem vil, men dem skal ikke styre klubben. Men hvis dem snakker med ledelsen i klubben, så skal dem selvfølgelig få det. Det er helt ufarlig.

- Jeg skjønner ikke at det er et tema, avslutter en tydelig irritert Skarsfjord.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre