RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MØTES IGJEN: Onsdag vkeld møtes Mjøndalen og Brann til avgjørende kamp. her fra møtet i Bergen.
MØTES IGJEN: Onsdag vkeld møtes Mjøndalen og Brann til avgjørende kamp. her fra møtet i Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann-bråkmakere vil sabotere kampen

Skjebneoppgjøret i Mjøndalen omtales som «opptaksprøve» og «eksamen» for Brann-casuals.

NEDRE EIKER (Drammens Tidende): Mjøndalen tar grep for å hindre bråkmakerne adgang til stadion i kveld, etter informasjon om at et titalls bråkmakere fra Bergen er på plass for å lage kvalme, skriver Drammens Tidende.

På et lukket nettforum diskuterer de ytterliggående fraksjonene av Brann-supportere hvordan de skal skape mest mulig bråk på Mjøndalen stadion i kveld.

En kilde med innsikt i dette forumet sier til Drammens Tidende at 25-30 mennesker fra Bergen og omegn kjørte over fjellet til Østlandet natt til tirsdag. Normalt sett ville politiet og de involverte klubbene hatt oversikt over disse personene, men ifølge kilden er de potensielle bråkmakerne såpass ferske i miljøet at de ikke er under lupen hos lovens lange arm.

Skal avbryte kampen
Så ferske er de, at Mjøndalen - Brann i kveld regnes som «opptaksprøven» for de involverte. Får de kampen avbrutt, har de bestått eksamen.

18 stykker skal ha kjøpt billetter på sittetribunen hvor Mjøndalens tilhengere holder til.

Drammens Tidende konfrontert sikkerhetssjef Svein Erik Gevelt i Mjøndalen med opplysningene. Han tror og håper de er godt forberedt kveldens kamp, som av NFF er omtalt som et høyrisikooppgjør. De iverksetter også ekstra tiltak etter opplysningene fra DT.

- Vaktene som skal slippe inn folk ved hovedinngangen, altså til sittetribunen og ståplassene i svingen, har fått beskjed om å sjekke alle personer som ikke er kjente fjes fra før. Det betyr i praksis at de vaktene våre ikke kjenner igjen, blir bedt om å åpne jakka, og det blir foretatt en rask sjekk for å utelukke at vedkommende er ute etter å lage kvalme, sier Gevelt til Drammens Tidende.

Mjøndalen stiller med mellom 30 og 40 frivillige vakter. I tillegg kommer det til å være en del politifolk på stadion, uten at Gevelt vil si nøyaktig hvor mange. Som en følge av den høye terrorberedskapen i hele landet, vil disse også være bevæpnet.

Gevelt jobber selv som politioverbetjent i Søndre Buskerud politidistrikt når han ikke er frivillig sikkerhetssjef i Mjøndalen. Den erfaringa kan bli viktig i kveld.

- Høyrisiko
Men bortsett fra litt ekstra sjekk ved inngangen, ser ikke sikkerhetssjefen behov for å oppjustere vaktholdet.

- Kampen er allerede betegnet som høyrisiko, så vi bemanner ut fra det. I tillegg er det for første gang utsolgt på Mjøndalen stadion, og det har vi også tatt høyde for.

Ved inngangen som de drøyt 300 Brann-supporterne skal bruke, på hjørnet ved de nye leiligheten og Hagatjernsveien, vil det bli full ransakelse av alle som skal inn. I tillegg er innbytterbenkene flyttet et par meter inn mot garderobebygget. Dette for å unngå at Brann-supporterne havner for tett på innbytterbenken til Rikard Norling og co.

Selv om Gevelt og resten av de involverte rundt sikkerheten gjør hva de kan for å unngå at utenomsportslige hendelser overskygger det enorme kvalikdramaet, er han ikke overbevist om at det er hold i opplysningene om Brann-bråk.

- Vi har hatt tett dialog med både politiet, supporterledere og sikkerhetsansvarlige i Brann. Signalene fra de i Bergen er at det ikke virker spesielt sannsynlig at det blir bråk i kveld, sier Gevelt.

Politiet opplyser til Drammens Tidende at de ikke har satt inn flere på jobb som en følge av de nye opplysningene.

Les flere saker fra Drammens Tidende


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere