RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-fansen frykter mål-sponsing

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Allerede i dag er Brann-scoringene sponset, sier Bataljon-sjef Kjell Morten Hjartøy. Men noen regi på målfeiringen vil han ikke ha.

- Jeg har allerede mottatt flere reaksjoner på tanken om sponset målfeiring, sier Branns Bataljon-sjef, Kjell Morten Hjartøy.

De er ikke positive.

Tirsdag meldte TV 2 Nettavisen at Hansa og Brann leter etter alternative måter å få markert sponsornavnet på. I England får Exeter City 100 pund fra sponsoren FlyBe hver gang de tar «flygeren» etter en scoring. Lisbeth Hope er markedsansvarlig i Hansa, og sier at hun ikke er fremmed for å finne en lokal variant av feiringen – for eksempel at Brann-spillerne tar seg en slurk Olden etter scoringene.

En slik utvikling vil ikke Hjartøy ha.

- Fotballen er en ren vare, og begynner man å lage regi på målfeiringene så frykter jeg at flere supportere kan forsvinne. Og hva blir det neste – sponsede frispark og cornere?

Målpenger allerede i dag
Den avtroppende Batljon-lederen innrømmer likevel at heller ikke i dag er Brann-scoringene helt uskyldig.

- Hver gang vi scorer, så sponses vi med tusen kroner av FotoKnudsen. Da må imidlertid ikke spillerne gjøre noe spesielt i etterkant av scoringen.

Hjartøy understreker likevel at han har forståelse for Hansas dilemma, som har vært med på å støtte klubben siden 1928.

Er det greit å la sponsorene betale for spesialsydde målfeiringer i idretten?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
- Men jeg håper for Guds skyld at vi ikke havner i en situasjon hvor regien kommer inn. Feiringen av mål skal være noe spontant, så får heller supporterne finne muligheter hvor Hansa-navnet kan trekkes inn. Det har i alle fall vi lov til!

I England er man ikke fullt så negative til sponsing av målfeiring som man er i Brann.

Fornøyde fans i England
Gary Nelson er tidligere leder for Exeter Citys supporterklubb, og sitter nå som formann i «The Trust», en supporterorganisasjon som har kjøpt opp hele Exeter City.

- Nei, her i Exeter har vi gode erfaringer med den sponsete målfeiringen.«Flyveren» er en fin måte å feire mål på, og helt naturlig siden vi har FlyBe som sponsor og de flyr fra den lokale flyplassen.

Exeters skrale økonomi gjorde at supporterne til slutt overtok hele driften av den profesjonelle fotballklubben. Fortsatt sliter klubben økonomisk, og de har lett lenge etter alternative inntektskilder. Nylig ble tanken om å ta «flygeren» kastet frem, og både FlyBe og Exeter City tente på ideen.

Alle fornøyde
Nelson føler ikke at feiring har gått på bekostning av klubbens integritet.

- Spillerne er komfortable med det, og fansen er fornøyd hver gang det kommer inn ekstra penger. Imidlertid er supporterne delt på midten om det bør spilles musikk etter scoringene eller ikke. Den forrige manageren var tilhenger av det, for da gned man smerten litt ekstra inn hos motstanderen, mens andre mener at dette tar vekk noe av atmosfæren på kampen.

Exeter City spiller i dag i Conference League, etter tidligere å ha tilbrakt det meste av sin tid i den laveste utgaven av det engelske ligasystemet. Snittet på hjemmekampene ligger rundt 3.000, altså som en dårlig norsk Tippeliga-klubb.

Nå håper Nelson at ideen som ble skapt i Exeter slår an blant norske Tippeliga-klubber.

- Det kunne vært morsomt, og kanskje kunne de gi en liten donasjon til Exeter som en hyggelig gest. Eventuelt kunne sikkert Hansa gi meg en passende belønning neste gang jeg er i Bergen, humrer supersupporteren Gary Nelson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere