*Nettavisen* Sport.

Brann har lagt inn bud på Ogude

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Budet skal ligge på 3,5 millioner kroner.

27.02.13 14:55

Brann har kommet med et bud på Vålerengas Fegor Ogude (25), skriver Bergensavisen.

Etter det BA kjenner til skal det siste budet fra Brann ligge på rundt 3,5 millioner kroner. Vålerenga skal ha gitt beskjed om at det er for lavt.

Nigerianeren kom til Vålerenga sommeren 2010, var blant klubbens beste spillere i 2011 før store deler av 2012-sesongen ble ødelagt av et brudd i foten.

Afrikansk mester
Ogude var tatt ut til Nigerias A-landslag som vant Afrikamesterskapet i februar.

Branns sportsadministrator Rolf-Magne Walstad er ordknapp om dialogen med Vålerenga.

- Vi kommenterer ikke slike ting, sier han til BA.

At Brann er på utkikk etter to spillere denne vinteren, en sentral midtbanespiller og en angrepsspiller, er ingen hemmelighet.

- Vi jobber med å få til en god løsning. Det er alltid fint å få det på plass så fort som mulig, men det er viktigere at vi finner rett mann. Det er viktig for oss at vi faktisk får styrket stallen når vi henter noen, sier Walstad.

Bydde på Badji
Brann-trener Rune Skarsfjord har gjort det klart at to spillere må inn i overgangsvinduet denne vinteren, som varer til og med 5. april.

I tillegg til at Brann har forsøkt seg på Ogude, er det kjent at klubben har bydd på Sogndals senegaleser Stéphane Badji. Sogndal sa nei til budet på 2,6 millioner kroner, men dialogen har fortsatt – senest da Håvard Flo og Rolf-Magne Walstad møttes på La Manga forrige uke.

- Ser dere hovedsakelig på afrikanere?

- Vi ser ikke hovedsakelig på noen ting, men noe er vanskeligere å få til en annet, svarer Walstad.

Han forteller at det er langt vanskeligere å hente spillere fra Norge, Sverige og Danmark enn fra for eksempel Afrika.

- Å kjøpe spillere fra norsk eliteserie er vanskelig. Å kjøpe toppspillere som er norsk er nesten umulig. De blir priset veldig høyt, sier Walstad.

Vil til utlandet
Å hente Ogude til Brann kan vise seg en vanskelig oppgave for Walstad. Mens Sogndals Badji har gitt uttrykk for at han ønsker seg til Bergen, har Ogude kun snakket om utlandet. Senest mandag uttalte 25-åringen til MTNFootball.com at han ønsker seg bort fra Norge etter 2013-sesongen.

- Jeg håper virkelig at dette blir min siste sesong i Norge, sa Ogude til fotballnettstedet.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.