*Nettavisen* Sport.

Brann må klare seg med syltynn stall

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Men Hardball kan være redningen.

24.03.11 12:21

BERGEN (Nettavisen): Bergen er på kokepunktet etter Branns seier mot Rosenborg. Det trenger imidlertid ikke å ta lang tid før temperaturen blir ganske lunken. Skal man tro trener Rune Skarsfjord, vil Brann svinge i prestasjonene denne sesongen.

Med en stall som per dags dato kun inneholder 19 spillere, pluss en b-tropp med fem juniorspillere, vil ikke det være overraskende. 19 spillere holder ikke til mer enn akkurat å fylle opp benken under tippeligakampene.

Skulle Brann oppleve flere skader, betyr det at Skarsfjord må fylle opp benken, eller i verste fall førsteelleveren, med juniorspillere som ikke har tippeligaerfaring. Det kan være avgjørende for om Brann havner i bunnstriden eller ikke denne sesongen.

- Ikke mulig
Skarsfjord kunne definitivt trengt et par spillere før overgangsvinduet stenger 1. april.

På spørsmål fra Nettavisen om Brann vil foreta seg noe før overgangsvinduet lukkes, svarer nordlendingen slik:

- Nei, det har vi ikke mulighet til.

- Hvorfor ikke?

- Det handler om økonomi og tilgjengelighet.

Skarsfjord er med andre ord bundet, på både hender og føtter, av klubbens svake økonomi. Det betyr at Brann må be investeringsselskapet Hardball om hjelp, skal det komme noen nye ansikter til bergensklubben.

- Brann må betale lønna
I en kommentar til Nettavisen sier Hardballs styreleder, Eivind Lunde, at de er villig til å frigjøre midler om Brann finner spillere de ønsker. Samtidig poengterer Lunde at Brann må ha råd til å lønne spilleren.

- Vi vil bidra med midler om Brann finner en riktig spiller. Samtidig må det ikke gå ut over budsjettene til Brann, sier Lunde.

Lunde mener at tilgjengeligheten er en nøkkelfaktor for at Brann neppe kommer til å handle før vinduet stenger.

Dermed får Branns medisinske apparat en viktig jobb med å holde spillerne friske i årets sesong. Stallen tåler neppe mange skader på nøkkelspillere, før det går ut over Branns prestasjoner.

Tynnest på midtbanen
Brann har i vinter lånt inn Juninho og Nicolàs Mezquida fra henholdsvis farmerklubben Desportivo Brasil og Penarol (Uruguay). En ny låneavtale med en spiller fra det søramerikanske markedet ville neppe vært uaktuelt, dersom Brann hadde hatt muligheten.

Reglene til Norges Fotballforbund fastslår imidlertid at kluber i Tippeligaen kun kan ha ni utlendinger i troppen til hver kamp. Dermed må trolig Brann lete i det norske markedet etter forsterkninger.

Overfor Nettavisen vil ikke Skarsfjord kommentere hvilke posisjoner han helst vil ha forsterkninger i. En rask kikk på stallen avslører at det nok vil være mest aktuelt i midtbaneleddet. Med 30 seriekamper og deltagelse i cupen, vil belastningen på enkeltspillere bli stor.

Skarsfjord valgte å låne ut midtbanespillerne Tijan Jaiteh til Randers før sesongen. Gambieren kunne tilført sårt tiltrengt bredde i stallen.

- Samme akademi som United
Etter det Nettavisen erfarer er Sør-Amerika og Skandinavia de mest aktuelle markedene å hente spillere fra på lang sikt.

Grunnen er Branns samarbeid med Terje Liverød, som jobber på det søramerikanske markedet. Brann har også et samarbeid med Desportivo Brasil, et akademi som for øvrig også samarbeider med Manchester United.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.