RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det er ikke bare på banen det går dårlig for Brann. Klubben har også store økonomiske utfordringer.
Det er ikke bare på banen det går dårlig for Brann. Klubben har også store økonomiske utfordringer. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann må redusere kostnader

Sist oppdatert:
Foreløpig inntektssvikt på cirka fem millioner kroner.

Fredag ettermiddag offentliggjorde Sportsklubben Brann en rapport om innsikt i klubbdriften per 20. mai 2014 på deres hjemmesider

I rapporten kommer det frem at klubben har en foreløpig inntektssvikt på cirka fem millioner kroner. Samtidig skriver klubben at de også er forberedt på et høyere tall for hele året.

Dermed må klubben redusere kostnader.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen føler imidlertid at klubben har grei kontroll på situasjonen for øyeblikket.

- Det er ikke mer alvorlig enn at vi føler at vi har kontroll på situasjonen. Vi må kutte kostnader, men føler vi har kontroll på det, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Samtidig sier vi at hvis situasjonen ikke endrer seg, hvis det forstatt blir lavt publikumsoppmøte og lite respons i bedriftsmarkedet, må vi gjøre flere flere tiltak på kuttsiden. Det blir selvfølgelig mer krevende.

Bruun-Hanssen mener at publikumssvikten er mye av grunnen til at klubben nå ser seg nødt til å gjøre kutt.

- Vi har et lavere publikumsinngang enn vi hadde håpet på og forventet. Det påvirker de andre inntektsmulighetene våre både fra bedriftsmarkedet og salg av drakter, skjerf og slike ting. Alt avhenger av hvordan det går med publikumsinntektene våre. Det er vanskelig å forutse, men vi er forberedt på at vi ikke får den økte oppslutningen vi håpet på.

- Hvordan vil dette gå utover den sportslige satsingen?

- Foreløpig har vi jo klart å verne sport på en fornuftig måte, men det skal ikke komme spillere inn uten at det går spillere ut. Det er ikke rom for å hente inn noe oppå det som allerede er der. 

I en pressemelding som ble lagt ut på klubbens hjemmeside fredag, skriver klubben følgende:

«Vi har lykkes med å etablere et sikkerhetsnett for arrangementsinntektene som gjør at vi vil tåle det tapet vi får der, mens øvrige inntektstap skal dekkes ved å redusere kostnader», heter det i rapporten.

Brann skriver videre at de har følgende planer for å løse klubbens økonomiske problemer:  

«Prosessen er i gang, og foreløpig er det ikke rom for nyansettelser. Det jobbes for at spillerlogistikken i sommer skal gå med overskudd. Det vil bli besparelser i bonusprogrammet dersom resultatene uteblir, og det er satt ekstra fokus på å holde kostnadene så lave som mulig i hele organisasjonen. Nye tiltak vil bli vurdert fortløpende i sammenheng med hvordan situasjonen utvikler seg. Vi jobber for å klare et nullresultat for 2014 som planlagt.»

Klubben har siden i fjor vært på jakt etter en ny sportssjef, men som følge av den økonomiske situasjonen er arbeidet med å forsterke avdelingen blitt satt på vent.

Brann er én av flere Tippeliga-klubber som sliter økonomisk.

Vålerenga er allerede 15 millioner bak budsjettet i 2014, mens Lillestrøm denne uken avslørte at de må redusere kostnader med hele 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere