*Nettavisen* Sport.

Brann og Barcelona på søndagskupongen

Foto: LLUIS GENE (Afp)

Men vi spiller ingen av dem sikre. Sjekk våre tippetips

19.09.10 15:48

På grunn av at høstmørket senker seg, er det ikke en helnorsk tippekupong denne søndagen. De fleste Adeccoliga-kampene spilles tidligere enn normalt nå utover høsten, og dermed blir det celebert utenlandsk besøk på søndagskupongen i form av blant annet toppoppgjøret mellom Atletico Madrid og Barcelona fra Spania ( sendes på Canal+ fotball kl 19:00). Også bydyerbyet mellom København og Brøndby finnes på kupongen, samt Malaga - Sevilla. De øvrige ni kampene er Tippeliga og Adecco. Etter en svært vrien spillelørdag, er det å håpe at søndagen blir mer overkommelig.

Les også:
Travderby Bjerke (V65-tips): Håkon tror på jubel i Halden
Oddstips 1: United slår tilbake
Travkriteriet Bjerke (V5-tips): En overlegen hoppe
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
Hva mener leserne?: Lesernes oddstips

Kamp 1 Brann - Rosenborg
Svært viktig TV2 sendt oppgjør fra Bergen søndag kveld. Selv om Brann overraskende vant i Tromsø sist helg, ble ikke avstanden til kvalikplassen økt all den tid Molde vant i Drammen mandag kveld. Således er det fortsatt fire poeng ned til kvalikplassen for bergenserne og i neste serierunde venter en tøff bortekamp mot Vålerenga i Oslo. 4-5-2 siden Rune Skarsfjord overtok og spesielle 2-5-1 på åtte siste kamper og deriblant tre strake poengdelinger i Bergen. Mye rusk i RBK-maskineriet om dagen, middels kamp mot Viking på Lerkendal sist og en flau forestilling mot Bayer Leverkusen i Europa League torsdag. Kun en seier på siste fem i Bergen (2-2-1 i favør hjemmelaget) og med tanke på at Vålerenga vant i Stavanger lørdag, er det altså kun fire poeng ned til Vålerenga med tap i Bergen. Åpen kamp dette, men vi tror mest på hjemmeseier, da RBK virker slitent om dagen. Lite mannskapsproblemer i lagene, viktige Jan Gunna Solli returnerer for Brann.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Kamp 2 Molde - Hønefoss
Så ble det altså Røsler-effekt direkte for Molde og 3-1 seier i Drammen. Dermed klatret Molde atter forbi Hønefoss på tabellen på bedre målforskjell. Pape Pate Diouf og Daniel Berg Hestad er tilbake etter karantene, men nå må Makthar Thioune sone. Hønefoss på sin side får tilbake Aleksandr Dmitrijev og Umaru Bangura, mens Erik Hagen og Kamal Saaliti må i fryseboksen. Vi har veldig god på Molde i denne kampen og tror Uwe Røsler-effekten fortsetter. Nå må da Molde ha marginene med seg på hjemmebane for en gangs skyld. Sikker H på Molde stadion.

Kamp 3 Sandefjord - Tromsø
Lyset er slukket i Sandefjord og livet i Eliteserien er nok over for denne gang. Saric er ute for resten av sesongen, ellers er det ok for Sandefjord. Meget viktige Miika Koppinen og Kara må begge sone karantene for Tromsø, men Sigurd Rushfeldt er tilbake. Tromsø har ikke levert varene på bortebane på lang tid og står med svake 0-4-2 på siste seks borte. Kampen om sølvet er nok kjørt, og nå må Tromsø prøve å berge bronsen. Startet bra mot Brann sist, men gikk etterhvert tom for idêer etterhvert. Sandefjord har slått Tromsø i de fire siste tilsvarende oppgjørene og med tanke på de svært viktige fraværene til Tromsø og innbyrdes statistikk må det helgardering til.

Kamp 4 Stabæk - Odd Grenland
Stabæk fortsetter å variere både resultat- og prestasjonsmessig. Etter to strake seire (4-0 borte mot Hønefoss og 2-1 hjemme mot Lillestrøm) ble det ny nedtur for Stabæk-fansen i bortemøtet mot Vålerenga med tap 2-3. Variable takter også på hjemmebane med 5-1-5 og dette kan ikke bli annet en skuffende mellomsesong for bæringene og fortsatt trengs det poeng for ikke å havne ubehagelig nær kvalikplassen. Svært viktige Johan Andersson er friskmeldt igjen, ellers ingen nye skader. Odd Grenland humpet seg inn til 2-1 seier hjemme mot Aalesund sist. 2-1-2 form og i serien er oddrane havnet i ingenmannsland. Liten tvil om hvor fokuset ligger for Skiens-klubben, onsdagens semifinale mot Strømsgodset i Drammen og en mulig cupfinale. Bentley er trolig tilbake,mens Arason trolig står over igjen. Ikke utenkelig at trener Fagermo gjør endringer søndag med tanke på onsdagens semifinale. Stabøk trenger poeng, Odd tenker cup og vil ikke ha skader. Etter vår oppfatning kupongens sikreste hjemmeseier.

Kamp 5 Start - Strømsgodset
En vrien match. Strømsgodset har et svært godt innbyrdes tak på Start, og sørlendingene har ikke slått Godset på sju forsøk. Start har etter 23 serierunder sluppet inn 47 mål, flest i Tippeligaen, mens Godset har 40 baklengs. De som spiller mål kan trygt spille over 2.5 mål. Svært viktige Jo Inge Berget er endelig tilbake i troppen for Godset, så får vi se om trener Deila velger å bruke ham. Nye Mohammaed Abu var et spennende bekjentskap mandag. Ellers er det lite nytt på skadefronten hos Godset, men Riddez mister kampen. Hos Start er Fredrik Strømstad i gang igjen og ellers er det meste greit. Statistikk tilsier UB, fornuft H, og da blir det tippetegn HUB.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kamp 6 Aalesund - Kongsvinger
Etter vår mening to av de svakere lagene i Tippeligaen selv om det skiller 15 poeng mellom dem. Tre strake tap for Aalesund og snart har Kjetil Rekdal gitt hele fotball-Norge skylden for at det går dårlig med laget hans. Kanskje på tide å snu seg i speilet og innse at man har overprestert kraftig? Det kan man neppe si om Kongsvinger, men det er tegn til bedring og innleide Kjell Rune Sellin duger godt. Dessuten er viktige Olav Tuelo Johannesen tilbake etter karantene, mens svært lite giftige Niang må sone. Hos oransjetrøyene er Magnus Sylling Olsen ute med karantene, og den som tipper riktig startellever hos Aalesund søndag burde vinne rikelig med penger. Det ser mest ut som H dette, men Kongsvinger kjemper for livet og da er jo alt mulig , eller.....

Kamp 7 Bodø/Glimt - Sandnes Ulf
Glimt lurte oss to ganger på oddstipsene forrige uke, først ved å vinne 1-0 borte mot LøvHam og deretter ved å tape 1-2 hjemme for Fredrikstad. Og for ikke å bli lurt en tredje gang tar vi en feig variant og helgarderer denne kampen. To strake hjemmetap for Glimt nå, først 0-2 for Mjøndalen og dertter altså 1-2 for Fredrikstad. Og dersom Mjøndalen kan vinne i Bodø, kan selvsagt et Sandnes Ulf som står med tre seire på sine fire siste bortekamper gjøre det. Sandnes Ulf som nå er tre poeng over streken. Store økonomiske problemer i Bodø/Glimt, nær sagt som vanlig.

Kamp 8 Sarpsborg - Strømmen
Det er slett ikke utenkelig at Sarpsborg kan havne på direkte opprykk. Slik er det gjenstående programmet til Sarpsborg: Strømmen (h), Tromsdalen (h), Moss (b), Mjøndalen (h), Follo (b), Nybergsund (h), Sandnes Ulf (b) og Alta (h). Det er det klart enkleste programmet av de tre lagene som kjemper om direkte opprykk (Sogndal, Fredrikstad og Sarpsborg), og det lukter mange trepoengere av dette. Husk også at Sogndal og Fredrikstad skal møtes på Fosshaugane senere i høst. Motstander Strømmen stod med fire strake seire før søndagens 1-3 nederlag i Finnmarkshallen mot Alta. Er stadig med i play-off kampen, men dette ser tøft ut. Fullt mannskap for hjemmelaget og vi markerer kun for H i kamp 8.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Kamp 9 HamKam - Eidsvold TF
Seks serierunder før slutt har HamKam tre poeng ned til KFUM på andreplass og fem poeng ned til Raufoss på tredjeplass. Eidsvold på sin side har fem poeng opp til rett side av nedrykkstreken. 7-1-2 på siste ti for HamKam og 0-0 borte mot KFUM var nok hamarsingene svært godt fornøyd med. HamKam blir trolig kupongens største favoritt, men dersom ikke opprykksnervene melder seg for fullt, skal dette være grønt for Vegard Skogheims mannskap.

Kamp 10 FC København - Brøndby
Er Ståle Solbakkens menn nullstilt etter den bejublede seieren mot Rubin tirsdag? Har ihvertfall et svært godt tak på København-rivalen med 5-3-0 på åtte siste tilsvarende. Fem poeng skiller lagene og vi merker oss at København har avgitt fire poeng, alle på hjemmebane (står med 2-2-0 hjemme). Lite nytt på skadefronten hos begge lagene og vi tror København vinner igjen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kamp 11 Atletico Madrid - Barcelona
Hjemmelaget er blitt rene Barca-dødaren da de har vunnet de tre siste tilsvarende. Hjemmelaget har fått en pangstart i La Liga med full pott etter to serierunder, men i kjent stil så rotet de seg vekk borte mot Aris Saloniki på torsdag i Europa League. Stiller nok vesentlig mer skjerpet her og bortsett fra tsjekkeren Tomas Ujfalusi, har trener Quique Sanchez Flores ern full tropp å velge fra. Trolig lagoppstilling: De Gea; Perea, Godin, Dominguez, Lopez; Reyes, Assuncao, Raul Garcia, Simao; Forlan, Aguero. Barcelona gikk på en kjempesmell av de sjeldne da de tapte sin åpningskamp hjemme mot Hercules lørdag. Onsdag var det "back on track" og 5-1 seier hjemme mot Panathinaikos i Champions League. Skal nok både hevne forrige helgs nederlag mot Hercules og få orden på bortestatiskken mot Atletico Madrid søndag, men lett blir det ikke. Vi så i supercupfinalen hva dette Atletico Madrid.laget kan da de beseiret Inter 2-0. Pep Guardiola sender trolig utpå disse elleve: Valdes; Dani Alves, Puyol, Pique, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Messi, Villa, Pedro, Vi må bruke alle tegn.

Kamp 12 Malaga - Sevilla
Hvordan skal vi lese dette Malaga-laget da? Sesongdebuterer med 1-3 tap hjemme mot Valencia, en kamp undertegnede så, og var svake i den matchen. Kommer så ut i det som så ut som en vanskelig bortekamp mot Zaragoza og leder 5-0 etter 28 minutter (endte tilslutt 5-3). Møter nå et Sevilla som ser svakere ut enn på mange år. Varsellampene blinket forrige sesong, og lite er åpnebart gjort for å bedre på situasjonen. Exit mot portugisiske Braga i Champions League-kvaliken, tap hjemme for Paris Saint Germain i Europa League torsdag. Vant riktignok sin åpningskamp i La Liga 4-1 borte over Levante, men skuffet også forrige helg hjemme mot Deportivo La Coruna (endte 0-0).Vanskelig å skille disse lagene og vi setter U.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.09.2010 17:55
1. Brann - Rosenborg H U
2. Molde - Hønefoss BK H
3. Sandefjord - Tromsø H B
4. Stabæk - Odd H
5. Start - Strømsgodset H B
6. Aalesund - Kongsvinger H U
7. Bodø/Glimt - Sandnes Ulf H B
8. Sarpsborg 08 - Strømmen H
9. HamKam - Eidsvold TF H
10. FC København - Brøndby H
11. Atletico Madrid - Barcelona H U B
12. Malaga - Sevilla U

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.09.2010 17:55
1. Brann - Rosenborg H U B
2. Molde - Hønefoss BK H
3. Sandefjord - Tromsø H U B
4. Stabæk - Odd H
5. Start - Strømsgodset H U B
6. Aalesund - Kongsvinger H U
7. Bodø/Glimt - Sandnes Ulf H U B
8. Sarpsborg 08 - Strømmen H
9. HamKam - Eidsvold TF H
10. FC København - Brøndby H
11. Atletico Madrid - Barcelona H U B
12. Malaga - Sevilla U

Her kan du se hele langoddsprogrammet

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.